Ύπνος Project (Hypnos Project)

Αφίσα, Ύπνος Project Αφίσα, Ύπνος Project

Το Ύπνος Project υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε. Από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμάται; Πώς περνάμε το 1/3 της ζωής μας;
Ένα project που θα σας κάνει να βρείτε ή να χάσετε τον ύπνο σας.

Μια γιορτή «ύπνου» στήθηκε χθες βράδυ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, όπου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης που τιμά το 1/3 της ζωής μας: τον ύπνο• τον ύπνο που χάσαμε, τον ύπνο που επιθυμούμε και τον ύπνο που θέλουμε να ξαναδιεκδικήσουμε. Η έκθεση σε επιμέλεια του Γιώργου Τζιρτζιλάκη και του Θεόφιλου Τραμπούλη με έργα 50 ιστορικών και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών (Γύζη, Τσαρούχη, Παρθένη, Λύτρα, Μόραλη, Ιακωβίδη, Χαλεπά, Κεσσανλή, Παναγιώτου, Γεωργίου, Παπαδημητρίου, Αλαβάνου, Καναρέλη, Καβαλλιεράτου, Σαχπάζη και πολλών άλλων) μας βοηθάει να βουτήξουμε σε μια κατάσταση ύπνου, με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της Εύας Μανιδάκη και του Θανάση Δεμίρη. Στη Στέγη έχει δημιουργηθεί ένας χώρος που παραπέμπει στην απώλεια προσανατολισμού που βιώνουμε όταν κοιμόμαστε: κουρτίνες, μαύρος χώρος με δυσδιάκριτα όρια, σαν λαβύρινθος του κοιμώμενου μυαλού μας, στον οποίο ακολουθείς τη διαδρομή που εσύ επιθυμείς. Στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, όλα σε άπλετο φως, όπου η ιστορία αγκαλιάζει τη σύγχρονη τέχνη.
Το Hypnos Project περιλαμβάνει επίσης πολλές ακόμα δράσεις σχεδιασμένες από τους Πάσκουα Βοργιά, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Κωνσταντίνα Σουλιώτη, Γιώργο Τζιρτζιλάκη, Θεόφιλο Τραμπούλη: περφόρμανς, sleepover, pyjama party, κινηματογραφικός μαραθώνιος, συζητήσεις, κλινική ύπνου και πολλά άλλα.

Δείτε έργα που καλύπτουν όλες τις περιόδους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από το 19o αιώνα έως σήμερα, σε χώρους που δεν περιμένατε.
Κοιμηθείτε ένα βράδυ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Χορέψτε σε ολονύχτιο pyjama party.
Μάθετε για τη στέρηση ύπνου σε συνθήκες κράτησης.
Ξαπλώστε σε μια κλινική ύπνου μέσα στη Στέγη.
Αναζητήστε σε προσόψεις κτιρίων της Αθήνας γνωστά και άγνωστα κοιμώμενα πρόσωπα.
Δείτε ταινίες με θέμα τον ύπνο στον 24ωρο κινηματογραφικό μαραθώνιο.
Πάρτε μέρος σε συζητήσεις για τα όνειρα, την αϋπνία, το θάνατο και την ανάσταση.

Το Ύπνος Project είναι ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο αποτελείται από έκθεση σημαντικών έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από ειδική δίγλωσση περιοδική έκδοση.
Το Ύπνος Project αναπτύσσεται στο κτίριο της Στέγης επί της Λεωφόρου Συγγρού, στο κτίριο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας, και σε άλλους γνωστούς και άγνωστους χώρους της Αθήνας.
Το πρόγραμμα προσεγγίζει το μείζον θέμα του Ύπνου μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές, κείμενα και δημόσιες συζητήσεις που ξεδιπλώνουν τις πιο σύγχρονες αιχμές και εκδοχές του. Δεν πρόκειται για μια θεματική έκθεση –με τη συμβατική έννοια του όρου– αλλά για ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων που επικεντρώνονται σε εκείνο το λιγότερο εξερευνημένο τμήμα της ζωής και του φαντασιακού μας. Εκείνο το τμήμα για το οποίο πιστεύουμε πως οι δραστηριότητές μας αναστέλλονται και αποσυρόμαστε για να ανασυνταχτούμε σωματικά και ψυχικά, που πιστεύουμε πως παύει η κοινωνική δραστηριότητα και τα βάρη της. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα γύρω από το τμήμα της ζωής μας που νομίζουμε πως του αξίζουν η σιωπή και η αργία.

Γιατί στον ύπνο αποκαλύπτεται ό,τι θεωρούμε κρυφό και απωθημένο μας εαυτό, αλλά στον ύπνο επίσης γίνεται ο άνθρωπος σώμα ευάλωτο. Στη δραστηριότητα του ύπνου φανερώνεται η μηχανική της ερωτικής ζωής, αλλά στις διαταραχές του ύπνου αποτυπώνονται τα όρια του κοινωνικού σώματος. Μια σειρά νέων τεχνολογιών μετατρέπουν το υπνοδωμάτιο σε ένα καινούριο είδος χώρου εργασίας. Η συνεχής περιστολή του ύπνου και η ατέρμονη διαστολή της ανθρώπινης εργασίας αποσυνθέτουν τη σημασία της αναζωογονητικής απόσυρσης και φέρνουν στο προσκήνιο μια σειρά από σύγχρονες μορφές βιοπολιτικής και κοινωνικού ελέγχου. Ταυτόχρονα, ο δημόσιος ύπνος, από συστατικό στοιχείο του υπαιθρισμού και της απελευθέρωσης του ανθρώπινου σώματος στο φυσικό περιβάλλον, γίνεται η πολλαπλασιαζόμενη πληγή του πολιτικού και κοινωνικού χώρου στην πόλη και στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Το Ύπνος Project συγκροτείται γύρω από αυτή ακριβώς τη ριζικά διαφορετική συνθήκη της ετερότητας και του ψυχικού τόνου του ύπνου. Ο έρωτας και ο δίδυμος αδελφός του ύπνου, ο θάνατος, κατέχουν δεσπόζουσα θέση στον κεντρικό ιστό της εκδήλωσης, γύρω από τον οποίον αρθρώνονται μια σειρά από δίπολα, με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο: ύπνος/θάνατος, έρωτας/φύλο, κανονικότητα/διαταραχή, εργασία/ανάπαυση, ταυτότητα/ετερότητα, πραγματικότητα/όνειρο, ορθολογικό/ανορθολογικό, πνευματικότητα/ιατρικοποίηση, παράδοση/νεωτερικότητα, αντικείμενο/επιτέλεση.

Υπό αυτήν την έννοια, το Ύπνος Project επιχειρεί να διερευνήσει τις διαπλοκές και την περίμετρο των πολλαπλών συσχετίσεων, ανατρέποντας μια σειρά από στερεότυπα γύρω από την ιστορική συγκρότηση της νεωτερικής κουλτούρας στην Ελλάδα και των σχέσεών της με το σύγχρονο. Φέρνει έτσι μαζί αριστουργήματα της ιστορίας της ελληνικής τέχνης, σύγχρονους καλλιτέχνες και αρχειακό υλικό που προέρχεται από εγγραφές και μεταγραφές της εγχώριας λαϊκής κουλτούρας, σε μια δοκιμασία αλληλεπίδρασης και μεταλλαγής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 50 Ελλήνων καλλιτεχνών, μοιρασμένα στους δύο χώρους.
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη: Αρχιτέκτονες της Φάλαινας, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Νίκος Καναρέλης, Ζήσης Κοτιώνης, Ντόρα Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χριστόδουλος Παναγιώτου (περφόρμανς), Νάνα Σαχίνη, Κώστας Σαχπάζης, Ίρις Τουλιάτου, Μάτση Χατζηλαζάρου.
Στέγη: Λουκία Αλαβάνου, Νέλλη Ανδρικοπούλου, Απόστολος Γεωργίου, Νικόλαος Γύζης, Ορέστης Δαβίας, Νικόλαος Δραγούμης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Μάρκος Ζαβιτζιάνος, Γιώργος Ιακωβίδης, Νίκος Καναρέλης, Απόστολος Καραστεργίου, Νίκος Κεσσανλής, Πάνος Κοκκινιάς, Άρης Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Κωνσταντίνου, Πολυχρόνης Λεμπέσης, Παναγιώτης Λουκάς, Νικηφόρος Λύτρας, Κωνσταντίνος Μαλέας, Φίλιππος Μαργαρίτης, Γιάννης Μόραλης, Mπία Ντάβου, Κοσμάς Ξενάκης, Δημήτρης Ξόνογλου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Μαρία Παπαδημητρίου, Άννα Παπαέτη, Νεκτάριος Παππάς, Κωνσταντίνος Παρθένης, Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, Δημήτρης Πικιώνης, Θεόδωρος Ράλλης, Νάνα Σαχίνη, Γεράσιμος Στέρης, Εύα Στεφανή, Θανάσης Τότσικας, Γιάννης Τσαρούχης, Φυτά, Γιαννούλης Χαλεπάς, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μάτση Χατζηλαζάρου.

Στις δράσεις του Ύπνος Project συμμετέχουν οι: Αδαμάντιος (Teranga Beat), Amateurboyz, Μάρθα Ανδρίτσου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πατρίσια Απέργη, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Κωνσταντίνος Γεμενετζής, Σοφία Γεωργοβασίλη, Σπύρος Γιανναράς, Μαρίνα Γιώτη, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Diotima, Θάνος Eλευθεράκος, Yun-Peng Zhao, Coti K, Kafka, Kissing Strangers, Chris Kontos, Τρύφωνας Κουτσουρέλλης, Βίκυ Κυριακουλάκου, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Laternative, Πέτρος Λιγοξυγκάκης, Βασίλης Λύκος, Ίρις Λυκουριώτη, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Όλγα Mανέτα, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Mr. Z, Pierre Morlet, Blondie.g.d., BOCADA, Dany Nobus, Βασίλης Νούλας, Constant Dice, Ελισάβετ Ξανθοπούλου, Αργύρης Ξάφης, Tάσος Παλαιορούτας, Αργύρης Πανταζάρας, Αποστολία Παπαδαμάκη, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ιωάννα Παππά, Constance Ronzatti, Αλέξια Σαραντοπούλου, Franck Pierre Charles Chevalier, Chevy, Χαρά Σειρά, Κώστας Σολδάτος, Κυριάκος Σπύρου, Roubini Stagouraki, Κώστας Τζημούλης, Χαρά Τσέκου, Yparxei Provlima Amalia, Ηλίας Φραγκούλης, Felizol, Παύλος Φυσάκης, Γρηγόρης Χατζάκης, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου.

Με το Ύπνος Project, την κεντρική έκθεση, τις παράλληλες δραστηριότητες, τις performances, τα κείμενα και τις συζητήσεις, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εξετάζει από μια οικεία, όσο και ανοίκεια, πλευρά τα φυσικά, κοινωνικά και πολιτικά όρια του σώματος.

  • Σύλληψη: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή
  • Επιμέλεια: Πάσκουα Βοργιά, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Κωνσταντίνα Σουλιώτη, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Θεόφιλος Τραμπούλης
  • Συντονισμός: Πάσκουα Βοργιά, Ελισάβετ Πανταζή, Κωνσταντίνα Σουλιώτη
  • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: FLUX – office Εύα Μανιδάκη – Θανάσης Δεμίρης

Κεντρική έκθεση | Εγκαίνια: 18 Απριλίου 2016 | 20:00
Εικαστική έκθεση με 75 έργα τέχνης στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης και στο κτίριο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης (Λ. Αμαλίας 56). Η έκθεση συγκεντρώνει ιστορικά αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης, νέα έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και αρχειακό υλικό που προέρχεται από εγγραφές και μεταγραφές της εγχώριας λαϊκής κουλτούρας, σε μια δοκιμασία αλληλεπίδρασης και μεταλλαγής.

Περφόρμανς από τα ΦΥΤΑ | 18 Απριλίου | Στέγη
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς από τα ΦΥΤΑ, βασισμένη στην κοίμηση και αφύπνιση του Έθνους και της Γλώσσας του.

Είσοδος ελεύθερη

Περφόρμανς του Χριστόδουλου Παναγιώτου | 23-24 Απριλίου, 20:00 | Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)
Μια περφόρμανς-διάλεξη του Χριστόδουλου Παναγιώτου, σε συνεργασία με τον χορευτή Jean Capeille, με τίτλο Dying on Stage, ένας στοχασμός για την αδυναμία σκηνικής αναπαράστασης του θανάτου.

Είσοδος ελεύθερη

Περφόρμανς από την ομάδα Nova Melancholia | 7-8, 14-15, 21-22 & 28-29 Μαΐου, 21:00 | Γαλαξία & Σφιγγός
Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia.
Κατάλληλο άνω των 18 ετών

Διάρκεια: 1 ώρα
Εισιτήρια: Κανονικό 7€
Μειωμένο/Φίλοι/Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 5€
ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / Άνεργοι / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 3€

Επιμέλεια έκθεσης και περφόρμανς: Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Θεόφιλος Τραμπούλης

Δράσεις Ύπνος Project

Διαλέξεις και συζητήσεις | 12 Απριλίου, 19:00 | Μικρή Σκηνή
Στο πλαίσιο του Ύπνος Project, ερευνητές, καλλιτέχνες και επιστήμονες προσεγγίζουν τρεις βασικές θεματικές: την αϋπνία, τα όνειρα και το θάνατο.
Συμμετέχουν οι: Κώστας Γεμενετζής, Κώστας Σολδάτος, Χαρά Τσέκου
Συντονισμός: Αμάντα Μιχαλοπούλου

Είσοδος ελεύθερη

Κλινική Ύπνου | 19-23 Απριλίου & 6-10 Μαΐου | Στέγη
Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του Ύπνος Project, θα λειτουργήσει κλινική ύπνου για 10 ημέρες, όπου θα καταγράφονται οι σωματικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Η κλινική ύπνου λειτουργεί σε συνεργασία με τη γιατρό-πνευμονολόγο Μάρθα Ανδρίτσου, επιστημονική συνεργάτη του Κέντρου Μελέτης Ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Η συμμετοχή στην κλινική ύπνου είναι δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και δηλώνουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Diotima Quartet | 20 Απριλίου, 21:00 | Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (πλ. Καρύτση 8, Αθήνα)
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima θα παρουσιάσει στον Παρνασσό ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Ύπνος Project. Θα ακούσουμε το Ainsi la nuit του μεγάλου συμφωνιστή του 20ού αιώνα Henri Dutilleux (1916-2013) και το Métamorphoses nocturnes από το πρώιμο έργο του σημαντικού Ούγγρου συνθέτη György Ligeti (1923-2006). Τέλος, ένα έργο που σηματοδότησε την αυγή του μουσικού 20ού αιώνα, το εξαίσιο Verklärte Nacht op. 4, του Arnold Schönberg (1874-1951), ένα έργο αφηρημένης προγραμματικής μουσικής χωρίς λόγια, βασισμένο όμως σε ποίημα του R. Dehmel.

  • Yun-Peng Zhao: βιολί
  • Constance Ronzatti: βιολί
  • Franck Pierre Charles Chevalier: βιόλα
  • Pierre Morlet: τσέλο
  • Χαρά Σειρά: βιόλα
  • Βασίλης Λύκος: τσέλο

Κανονικό: 7 €
Ζώνη ΤετARTης / 10 – 15 – 18 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 9 – 12 – 15 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 8 – 11 – 14 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

«Αποχαιρετισμοί», διάλεξη της Χριστιάνας Γαλανοπούλου | 7 & 8 Μαΐου, 20:00 | Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)
Ακολουθώντας τις Κοιμώμενες κόρες στα μυστικά μονοπάτια του ύπνου τους, η ιστορικός τέχνης Χριστιάνα Γαλανοπούλου μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι σε έργα τέχνης διαφορετικών εποχών, σε κείμενα, τόπους, αρχαιολογικούς χώρους, στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας και ιστορίες ανθρώπων, υφαίνοντας μια αφήγηση για τη ζωή, το επέκεινα και το εσαεί.

Είσοδος ελεύθερη

Διαλέξεις και συζητήσεις | 9 Μαΐου, 19:00 | Μικρή Σκηνή
Σώμα: Ύπνος, θάνατος και ανάσταση
Συντονισμός & Επιμέλεια: Δημήτρης Παπανικολάου
Ομιλητές: Σπύρος Γιανναράς, Πέτρος Λιγοξυγκάκης, Ίρις Λυκουριώτη, Δήμητρα Μακρυνιώτη

Είσοδος ελεύθερη

Κινηματογραφικός μαραθώνιος Let’s (not) go to sleep | 13 & 14 Μαΐου, 22:00 | Μικρή Σκηνή
Για 24 ώρες παρουσιάζονται, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης ταινίες και ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το θέμα του ύπνου.
Επιμέλεια: Ηλίας Φραγκούλης

Ενιαίο εισιτήριο για όλη τη βραδιά 7€
Μειωμένο/Φίλοι/Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 5€
ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / Άνεργοι / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 3€

Six d.o.g.s pyjama party | 14 Μαΐου, 00:00 | Σε όλους τους ορόφους της Στέγης
Σε όλους τους ορόφους της Στέγης, από τα μεσάνυχτα έως το ξημέρωμα, περισσότεροι από 20 dj’s συμμετέχουν σε ένα αξέχαστο μεταμεσονύχτιο pyjama πάρτι.

Διάρκεια: μέχρι τα ξημερώματα
Είσοδος ελεύθερη

Διαλέξεις και συζητήσεις | 16 Μαΐου, 19:00 | Μικρή Σκηνή
Όνειρα
Μια συζήτηση με τον Dany Nobus, ψυχαναλυτή και διευθυντή του Μουσείου Φρόυντ στο Λονδίνο.

Είσοδος ελεύθερη

Polysomnogarden | 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου | Ευρυδάμαντος & Γαλαξία
Τα ιατρικά δεδομένα από την κλινική ύπνου θα αποτελέσουν πρώτη ύλη για τη δημιουργία εικαστικής εγκατάστασης της Μαρίνας Γιώτη, όπου τα στάδια του ύπνου θα μετουσιωθούν σε ένα μεταβαλλόμενο εικαστικό περιβάλλον με ήχους από τον Coti K, φώτα, προβολές και κινητικά γλυπτά.

Είσοδος ελεύθερη

The Theta Series – Ολονυχτία στη Στέγη | 29 Μαΐου, 22:00 | Κεντρική Σκηνή
Ένα ολονύχτιο βιωματικό δρώμενο στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, από τη χορογράφο και υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση, Αποστολία Παπαδαμάκη, σε συνεργασία με τον συνθέτη Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Διάρκεια: μέχρι το πρωί (οι συμμετέχοντες θα πάρουν πρωινό)
Κανονικό: 15€
Μειωμένο/Φίλοι/Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 12€
ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / Άνεργοι / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 10€

Φωτογραφικές προβολές σε κτίρια της Αθήνας | 18 Απριλίου – 19 Ιουνίου 2016
Καλλιτέχνες φωτογραφίζονται από τον Παύλο Φυσάκη την ώρα που κοιμούνται και οι φωτογραφίες τους θα προβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ σε κτίρια σε δημόσιους χώρους της Αθήνας.

HYPNOS issue

Το Ύπνος Project πλαισιώνεται από μια δίγλωσση ανεξάρτητη έκδοση ευρείας κυκλοφορίας με θέμα τον ύπνο. Ακαδημαϊκοί, ειδικοί και συγγραφείς προσεγγίζουν με πρωτότυπα κείμενα το θέμα του ύπνου, ο καθένας από τη δική του πλευρά, συνθέτοντας ένα πολυφωνικό και πρωτότυπο ανθολόγιο, στο οποίο η κοινωνιολογία συνυπάρχει με τις στρατιωτικές σπουδές, η αρχιτεκτονική με την κλασική φιλολογία, το διήγημα με την προσωπική μαρτυρία.

Στο Hypnos issue γράφουν οι: Δήμητρα Βογιατζάκη, Βασιλική Κόκκορη, Simon Critchley, Ηλίας Μαγκλίνης, Παναγιώτης Μένεγος, Joanna Bourke, Σοφία Νικολαΐδου, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Άννα Παπαέτη, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Δημήτρης Παπανικολάου, Ματίνα Πασχάλη, Άρης Σαραφιανός, Patti Smith, James Stavridis, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Θεόφιλος Τραμπούλης, Θοδωρής Χιώτης.

Ευχαριστίες:
Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας
Μουσείο Μπενάκη
Τμήμα Ιστορικών αρχείων
Τμήμα Φωτογραφικών αρχείων
Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής
Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δ. Παπαγεωργόπουλου, Εθνική Ασφαλιστική
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Υπουργείο Πολιτισμού
Μιχαλαριάς Αrt
Συλλογή AlphaBank
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων
ΑΣΚΙ, Αρχεία Σοσιαλιστικής και Κοινωνικής Ιστορίας
ΕΛΙΑ, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Ακολουθεί συνημμένο αρχείο με το αναλυτικό πρόγραμμα

Πληροφορίες
ΥΠΝΟΣ PROJECT
(HYPNOS PROJECT)
Ξύπνα! Ώρα για Ύπνος Project!

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη
Λ. Αμαλίας 56
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800

Από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016

Ωράριο έκθεσης στη Στέγη: καθημερινά 12:00-21:00
Ωράριο έκθεσης στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56): Τετάρτη – Παρασκευή 12:00-20:00 & Σάββατο-Κυριακή 11:00-15:00

Εισιτήρια στην έκθεση
Κανονικό: 5€
Μειωμένο / Φίλοι / Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 3€
ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / Άνεργοι / 2η επίσκεψη / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 2€
Παιδιά έως 10 ετών: Δωρεάν

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
• ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen

http://www.sgt.gr/gre/SPG1527/

Με την υποστήριξη
«Η COCO-MAT κατασκευάζει κορυφαίας ποιότητας χειροποίητα κρεβάτια, φυσικά στρώματα και κομψά έπιπλα για κατοικίες και ξενοδοχεία. Με τη σοφία της Φύσης ως πηγή έμπνευσης και οδηγό μας, δημιουργούμε από το 1989 πρωτοποριακά προϊόντα ύπνου, φτιαγμένα από τα καλύτερα φυσικά υλικά. Το συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο καταστημάτων μας αγγίζει τα 100 σημεία πώλησης σε 16 χώρες παγκοσμίως. Όραμά μας είναι να προσφέρουμε ονειρεμένο ύπνο σε όσους κοιμούνται στα στρώματα και τα κρεβάτια μας. Κάθε φορά που κι εσείς ξυπνάτε χαρούμενοι, έχοντας απολαύσει τον ύπνο σας, το όραμα αυτό πραγματώνεται»

Έκθεση εικόνων