«Η Συμβολή της Ευρώπης στην Επιστημονική Έρευνα» – Εκδήλωση στις 22/04/2016

Το Σπίτι της Ευρώπης, διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην εξαιρετική συμβολή που έχει η Ευρώπη στην έρευνα και την ανάπτυξη των επιστημών, την προστασία της φύσης και την νέα ψηφιακή οικονομία.

Τις τελευταίες δεκαετίες τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα της Ευρώπης είναι αδιαμφισβήτητα με αποτέλεσμα οι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Η συμβολή των Ευρωπαίων επιστημόνων σε έρευνες αιχμής είναι εξαιρετικά σημαντική και η Ευρώπη έχει να επιδείξει μερικούς από τους πιο προεξέχοντες ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο, σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους και ιδιαίτερα στις θετικές επιστήμες, την διαστημική, την φυσική στοιχειωδών σωματιδίων και την εφαρμοσμένη μηχανική.

Η πρώτη εκδήλωση θα έχει τίτλο «Η Συμβολή της Ευρώπης στην Επιστημονική Έρευνα», και θα λάβει χώρα την Παρασκευή στις 22 Απριλίου 2016, στις 19:30 στην αίθουσα «Γιώργος Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
• Η Δρ. Danielle Alloin, Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, η οποία διετέλεσε επί σειρά ετών επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Αστρονομίας του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου στο Σαντιάγο της Χιλής.
• Η Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου, Αστροφυσικός, η οποία διετέλεσε ερευνήτρια στα NASA Goddard Space Flight Center, Πανεπιστήμιο Yale, Αστεροσκοπείο Παρισίων, Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο, και επί σειρά ετών συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων.

  • Θα ακολουθήσει συζήτηση.
  • Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.