10ο Φεστιβάλ Κεραμικής στο Πάρκο Νερού (Νούφαρα)

Το Φεστιβάλ Κεραμικής θα δώσει και φέτος το παρόν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για δέκατη συνεχή χρονιά από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, με πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Πάρκο Νερού (Νούφαρα) της Νέας Παραλίας.

 

Στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης από κοντά την τέχνη της κεραμικής καθώς θα έχει την ευκαιρία να δει τις δημιουργίες των σύγχρονων κεραμιστών της Βόρειας Ελλάδας, να συμμετέχει στα καθημερινά υπαίθρια εργαστήρια που διοργανώνονται για παιδιά και ενήλικες, να παρακολουθήσει ένα ψήσιμο κεραμικών με την ιαπωνική τεχνική Racu ή την κατασκευή ενός πιθαριού στον τροχό από παραδοσιακό τεχνίτη, αλλά και να ενημερωθεί για τις σχολές που διδάσκουν κεραμική στην πόλη.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Α.Κ.Β.Ε.) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σ.Κ.Α.Κ.Β.Ε (Σύλλογος Καλλιτεχνών Αγγειοπλαστών-Κεραμιστών Β. Ελλάδας)
Τ: 6942 686938 Μαυρουδής Θωμάς (πρόεδρος)
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb page: ΣΚΑΚΒΕ