Open Yoga Day 21 Ιουνίου 2015

Στις 21 Ιουνίου 2015, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας Yoga, o Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας και η Οργανωτική Ομάδα του «2014 Έτος Γιόγκα ”, με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνουν Open Yoga Day στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12.00 π.μ., με τη συμμετοχή σαράντα σχολών, που εκπροσωπούν όλα τα συστήματα Γιόγκα, και θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα στο κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, εγκύους και άτομα μέσης ηλικίας. Παράλληλα, θα διεξαχθούν διαλέξεις επιστημόνων που αφορούν στην ιστορία και στα οφέλη της Γιόγκα.

161631

Το βράδυ από τις 20.30 έως τις 23.00, θα διεξαχθεί και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, με Χαιρετισμό του Ινδού Πρέσβη στην Ελλάδα, μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Η Διοργάνωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η γνωριμία του ευρύ κοινού με τη φιλοσοφία και τις αρχές τις Γιόγκα. Η Γιόγκα αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε πριν από 5000 περίπου χρόνια και εμπεριέχει πρακτικές που αποσκοπούν στη σταδιακή ανάπτυξη της συνειδητότητας του ατόμου, με απώτερο στόχο την εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, συναισθηματικό, ψυχικό, ενεργειακό και σωματικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος, εξελίσσεται σε ένα υγιές κύτταρο της κοινωνίας, που διακρίνεται από ήθος, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους του και το περιβάλλον του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Athens Photo Festival 2015 Το 1ο Colour Day Festival στην Αθήνα »