"Other Side" του Dejan Dukovski

"Other Side" "Other Side"

H παράσταση "Other Side" σε σκηνοθεσία Φένιας Αποστόλου, συμπαραγωγή τoυ Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος και του Πολυχώρου Vault, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στα πλαίσια του διεθνούς Black Box International Theatre and Dance Festival στο θέατρο Plovdiv Drama Theatre, στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Η παράσταση θα κλείσει το Φεστιβάλ (official closing).

Ένα αντιπολεμικό love story του Dejan Dukovski, ένα έργο για τα όνειρα και τον παθιασμένο αγώνα των ανθρώπων να αγαπήσουν και να αγαπηθούν εγκλωβισμένοι σε μια κατεστραμμένη χώρα.
Σε ένα μέλλον που θα μπορούσε να είναι η επόμενη στροφή της ανθρωπότητας, ο Έρωτας θα αναμετρηθεί με τον Θάνατο. Και η αγάπη θα επαναστατήσει, ώστε να μετατρέψει τα συντρίμμια σε όνειρα και τους νεκρούς σε παιδιά έτοιμα να γεννηθούν ξανά. Γιατί το φως μπορεί να τρυπώσει ακόμα και μέσα από την μικρότερη διαρροή νύχτας...

Λίγα λόγια για το έργο:
Ανάμεσα στα ερείπια μιας χώρας που δεν έχει πια όνομα, τέσσερις άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν από τον θάνατο τρέχουν για να προλάβουν τη ζωή που σε κάθε στροφή τους κλείνει το μάτι και τους προσπερνάει ξανά. Ο πόλεμος έχει χαράξει τα σημάδια του πάνω τους.
Σειρήνες περιπολικών τους θυμίζουν κάθε τόσο πως η κάποτε όμορφη πατρίδα τους έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα κράτος αστυνομικό, όπου όλοι οπλοφορούν και όλοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν, πριν προλάβουν να τους σκοτώσουν οι άλλοι.
Κι όμως μέσα σε μια συμφορά τόσο βαριά που ακόμα και ο ίδιος ο χρόνος πάσχει από ακατάσχετη αιμορραγία, ένα λίγο πιο σκοτεινό παραμύθι ξετυλίγει το κουβάρι του, για να αποδείξει πως το ταξίδι του ανθρώπου προς το φως δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ....

Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Official website Black Box International Theatre and Dance Festival: http://www.blackbox-fest.com/index.php/en/program2015

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση: Γκάγκα Ρόσιτς
  • Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
  • Πρωτότυπη Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
  • Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Τόνια Αβδελοπούλου
  • Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη
  • Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος
  • Video Art - Photography -Trailer: Chris Tourlakis
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταύρος Ράγιας
  • Βοηθός Χορογράφου: Γαλήνη Γυρτάτου
  • Μακιγιάζ Φωτογράφισης: Διονυσία Τουμπαζή
  • Παραγωγή: Χοροθέατρο Λυδία Λίθος – σε συμπαραγωγή με Πολυχώρο Vault

ΔΙΑΝΟΜΗ:

  • Λάκι: Δημοσθένης Ελευθεριάδης
  • Λίλυ: Βιργινία Ταμπαροπούλου
  • Τρίκυ: Παναγιώτης Μπρατάκος
  • Μάλα: Μαρία Αποστολακέα

Μαριονέτες - Χορευτές

  • Πικόνιο: Κωστής Τσιαμάγκας
  • Μάλα: Ανδριανή Θεοδωροπούλου

Eυχαριστούμε την Μαριάννα Λιάνου για την πολύτιμη βοήθεια της ως rehearsal cordinator κατά τον πρώτο κύκλο των δοκιμών του έργου

Πληροφορίες
"Other Side"
του Dejan Dukovski

Επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας
στο Black Box International Theatre and Dance Festival
Plovdiv Drama Theatre
στην Φιλιππούπολη Βουλγαρίας

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 19:00

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα :
Η Φένια Αποστόλου σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Συνεργάστηκε με την ομάδα χορού "Οκτάνα", το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Δήμο Αθηναίων, αποτέλεσε μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Το 2003 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το βραβείο Project Exchange, για την χορογραφική δουλειά στην ταινία χορού "Nightmares". Η ταινία συμμετείχε σε διεθνή video dance φεστιβάλ όπως στο Dance on Camera Festival (Νέα Υόρκη), στο Festival Internazionale di videodanza (Νάπολη), στο OXFORD INTERNATIONAL FESTIVAL OF FILMS , στο Dance Camera West Film Festival (Los Angeles), στο Festival de Videodanza de Buenos Aires και στο Film Festival of Cyprus.
Έργα που χορογράφησε και σκηνοθέτησε όπως τα Ενός Θεού βοσκή, No limits at all, chair's tragedy, Miss Julie του August Strindberg (επιχορηγούμενη από το υπουργείο Πολιτισμού), Ισόβια Ξανθιά, Τρεις Σωματοφύλακες, Ο Πελεκάνος του Αυγούστου Στρίντμπεργκ (υπό την Αιγίδα της Σουηδικής Πρεσβείας), Milady's Dinner" παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε διάφορα Φεστιβάλ σε Αθήνα και πολλές πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σύρο, Λάρισα κλπ) αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ ( It's LIQUID International Art Show-Contemporary Venice at Pallazo Flangini. ΓΕΦΥΡΕΣ Αθήνα Βερολίνο, 15 Quinzena de Danca de Almada, Portugal 2007, 1st BALKAN PERFORMING ARTS MARKET, CINEDANS Dance on Screen Festival στο Άμστερνταμ, XI ProART Festival 2014 της Πράγας στην Τσεχία, κλπ)
Ο Πελεκάνος επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο Black Box International Theatre and Dance Festival στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στις 4 Ιουνίου του 2015. Επίσης το video dance ''Pelican Dance'' παραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος σε σκηνοθεσία: Chris Tourlakis και χορογραφία της Φένιας Αποστόλου παίχτηκε στο festival breaking 8 στη Σαρδηνία της Ιταλίας στις 8/11/2014 και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2015 στο Loikka dance film festival στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες από την παράσταση