"Η Φιλοσοφία στη ζωή" - ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας @ ΙΑΝΟ

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός "Νέα Ακρόπολη" διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Η Φιλοσοφία στη ζωή". Θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου του 2014, στις 21.00, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24).

Αποτελεί συνέχεια της επιτυχούς περσινής εκδήλωσης αφιερωμένης στην επέτειο της ίδρυσης της Ακαδημίας του Πλάτωνα, 24 αιώνες πριν.

Με το θέμα της νέας εκδήλωσης, «Η Φιλοσοφία στη ζωή», θα παρουσιαστεί η πρακτική συμβολή της Φιλοσοφίας στη ζωή του ανθρώπου, σε τομείς όπως η Αστρονομία, η Ιστορία και η Ψυχολογία και Αυτοβελτίωση.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν για τα εξής:

• Το ταξίδι της φιλοσοφίας στην Ανατολή, Dr. Hassan Badawy, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας
Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
• Η Φιλοσοφία στην πράξη, καθηγητής Γιώργος Πλάνας, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη»,
• Φιλοσοφώντας τον έναστρο Ουρανό, Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορία και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,
• Φιλοσοφία για τη ζωή, καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ερευνητής του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη».

HMERA FILOSOFIAS AFISA A4


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ευκαιρία για ερωτήσεις και συζήτηση με τους ομιλητές. Επίσης, θα παρουσιαστεί performance με τίτλο «Φιλο-ισορροπώντας» .

Πληροφορίες: Βιργινία Αληζιώτη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.