Κλάουντιο Κουπελίνι, Μια ήρεμη ζωή

Una vita tranquilla Una vita tranquilla

Με την ταινία του Κλάουντιο Κουπελίνι, Μια ήρεμη ζωή (Una vita tranquilla, Ιταλία, 2010, διάρκεια: 105') με τους Τόνι Σερβίλλο και Μάρκο Νταμόρε συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνο – Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο βραβευμένο με το βραβείο Solinas βιβλίο του Filippo Gravino «Il Nemico dell'Acqua», ο οποίος γράφει και το σενάριο. Επίσης έχει επηρεαστεί από τα γεγονότα του Duisburg το 2007, όπου 6 Ιταλοί βρέθηκαν δολοφονημένοι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο Rosario Russo (Τόνι Σερβίλλο και) είναι ένας πενηντάχρονος Ιταλός, μετανάστης στη Γερμανία, πετυχημένος σεφ και συνιδιοκτήτης ενός εστιατορίου-ξενοδοχείου. Έχει παντρευτεί μία όμορφη Γερμανίδα, την Renate (Juliane Köhler) και είναι πατέρας του εννιάχρονου Mathias (Leonardo Sprengler). Η ήσυχη ζωή του, στην εξοχική περιοχή που ζει, θα διαταραχθεί από την ξαφνική επίσκεψη δύο νεαρών Ναπολιτάνων του Diego (Μάρκο Νταμόρε) και του Edoardo (Francesco Di Leva) που φαίνεται να τον γνωρίζουν και μένουν στο ξενοδοχείο του. Ξαφνικά ο Rosario πρέπει να ανατρέξει σε γεγονότα που συνέβησαν 12 χρόνια πριν.

Οι δύο νέοι βρίσκονται στη Γερμανία για να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο θανάτου με αφορμή τη μεταφορά απορριμμάτων από την Campania σε ένα εργοστάσιο που τα επεξεργάζεται έξω από το Wiesbaden. Κάτι που προφανώς δεν αρέσει στην Camorra καθώς εμποδίζει το ξέπλυμα χρημάτων. Η σχέση του Rosario με την Camorra πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω μέχρι που αποφάσισε να σκηνοθετήσει το θάνατό του, να αφήσει την γυναίκα του και τον ανήλικο γιό, Diego, του στην Napoli, να σβήσει το παρελθόν του και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή στη Γερμανία. Μέχρι που ο ενήλικος πλέον Diego τον βρίσκει.