Δημοπρασία έργων τέχνης ανερχόμενων νέων ελλήνων δημιουργών @ Myrό Antiques House

Την δυνατότητα να ξεκινήσετε μια συλλογή ή, εφόσον είστε συλλέκτης, να την εμπλουτίσετε με έργα των καλύτερων γνωστών ή ανερχόμενων ανερχόμενων νέων ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών, σας δίνει το Myrό Antiques House την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στις 19.00 στην 38η τακτική δημοπρασία του που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με την Myrό Gallery που ανήκει στον όμιλο του, ο Οίκος Δημοπρασιών εγκαινιάζει μία νέα πρακτική στην διάθεση έργων για συλλέκτες μέσω δημοπρασίας, δίνοντας αφενός στο κοινό την δυνατότητα να συμμετέχει στην στάθμιση της τιμής, αφετέρου σε νέους αξιόλογους καλλιτέχνες να διαγκωνιστούν στην προτίμηση των συλλεκτών έργων τέχνης με κλασσικούς ή/και εγκαθιδρυμένους καλλιτέχνες, αποκτώντας πρόσβαση σε ένα πιο "βαρύ" κοινό. Ο συλλέκτης, με ένα χτύπημα, θα διεκδικεί μία ομάδα έργων του ίδιου καλλιτέχνη, μέρος της ίδιας σειράς.

ChristouΘανάσης Χρήστου

Στην τακτική δημοπρασία Myrό Antiques House της 4ης Ιουνίου 2014 θα διατεθούν με αυτό τον τρόπο έργα του Στέλιου Κοτίδη, της Μαρίνας Προβατίδου, του Νίκου Χατζησμάλη, του Γιώργου Κορμπάκη και του καθηγήτη του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Τσακίρη. Παράλληλα, στην διάρκεια της υπόλοιπης δημοπρασίας, θα διατεθούν μεμονωμένα έργα της χαράκτριας Γεωργίας Γρηγοριάδου, του ζωγράφου Νίκου Κουλακιώτη, του γνωστού για τις εικαστικές εγκαταστάσεις του καθηγητή του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Θανάση Πάλλα, του ζωγράφου Θανάση Χρήστου, της Κύπριας ζωγράφου Μαρίας Λαδόμματου. Τα μεμονωμένα έργα σύγχρονης τέχνης ξεκινούν από εξαιρετικά χαμηλές τιμές, που, σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την αξία τους, ούτε το φάσμα τιμών που στο οποίο ανήκουν όταν πωλούνται σε χώρους σύγχρονης τέχνης.

Ο στόχος της δημοπρασίας είναι η αίθουσα και οι συλλέκτες που παρευρίσκονται στις τακτικές δημοπρασίες του Οίκου να είναι σε θέση να αποκτήσουν έργα στις τιμές που ορίζει η επιτόπια, ευρισκόμενη μέσα στην αίθουσα "αγορά"Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα έργα έχουν αγοραστεί και ανήκουν στην συλλογή του ιδιοκτήτη του Οίκου Σταύρου Μυρωνίδη, ή/και την μόνιμη συλλογή του Myrό Antiques House, ή, έχουν δωρηθεί στον Οίκο ή την Myrό Gallery από τους καλλιτέχνες. Μικρός αριθμός έργων έχει διατεθεί ως μέρος συμφωνίας των καλλιτεχνών με την Myrό Gallery, ώστε να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Giorgos KorbakisΓιώργος Κορμπάκης

HatzismalisΝίκος Χατζησμάλης

Ο Οίκος θα προχωρήσει σε περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με πρωτοβουλίες που θα λάβει για την ανανέωση και ενδυνάμωση της εγχώριας αγοράς σύγχρονης τέχνης και την διάδοση του έργου αξιόλογων και πολλά υποσχόμενων νέων ελλήνων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με την Myrό Gallery, απευθείας με ορισμένους καλλιτέχνες, και σε συνεργασία με τρίτα μέρη.

Εξάλλου, όπως πάντα, η Τακτική Δημοπρασία του Οίκου διαθέτει σε απίστευτα χαμηλές τιμές εκκίνησης πολλάα έπιπλα - γνήσιες αντίκες στυλ και εποχής, αντικείμενα, συλλεκτικά είδη, βιβλία, και έργα κλασσικής τέχνης, ενώ περισσότερα από 50 αντικείμενα, έπιπλα, κοσμήματα, αντίκες, έργα τέχνης και άλλα είδη αξίας πολλών εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ, ξεκινούν με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ, καθώς ο οίκος εμπιστεύεται πως οι παριστάμενοι στις δημοπρασίες του είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα ποιοτικά αντικείμενα, και αφήνει με αυτόν τον τρόπο το κοινό να σταθμίσει την αρμόζουσα τιμή ελεύθερα, μέσα από τα "χτυπήματα" του.

Όροι Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλώντας στο 6971890212).

Σχετικά με το Myrό Antiques House

Το Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας και Τέχνης από το 1996, καταρχήν με καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Μάιο του 2009 και έπειτα στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργεί εκθετήριο αντικών, παλαιοπωλείο, πινακοθήκη σύγχρονης και κλασσικής τέχνης, γλυπτοθήκη, οίκος δημοπρασιών, τμήμα συντήρησης πινάκων σε ξύλο και καμβά, και περιοδικές εκθέσεις συλλογών αντίκας. Παράλληλα αποτελεί την έδρα των διεθνών συναντήσεων και συμποσίων σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο της Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου). Περισσότερες πληροφορίες: www.artsandauctions.gr.

Σχετικά με την Myrό Gallery

Η Myrό Gallery είναι ο χώρος σύγχρονης Τέχνης του Myrό Antiques House στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί με διευθυντή τον Πάρη Καπράλο από το 2011, στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8 σε χώρο 260 τ.μ. και διαιρείται σε 4 διακριτές εκθεσιακές αίθουσες, οι οποίες φιλοξενούν αλλεπάληλες εκθέσεις από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο κάθε χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.