Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Floral

Πώς βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι την κρίση; Πώς βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι την κρίση;

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στο Floral από την Τρίτη 20/5 έως και το Σάββατο 31/5/2014.

ΤΡΙΤΗ 20/5:
Συζήτηση με θέμα: Πώς βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι την κρίση;

Συζήτηση με θέμα το πώς βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι την κρίση, με βάση τις πτυχιακές έρευνες της Ελένης Σουκούρογλου και της Αναστασίας Αδάμ, αποφοίτων του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, οι οποίες ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας ψυχολογίας Φωτεινής Τσαλίκογλου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο της Έρευνας για τις αιτίες και τις λύσεις της κρίσης της δημοσιογράφου–συμβούλου ανθρωπίνων σχέσεων Κρυσταλίας Πατούλη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι δύο ψυχολόγοι για τα θέματα των εργασιών τους, που έχουν ως εξής: «Η αναπαράσταση της έννοιας της οικονομικής κρίσης στα παιδιά της πρώτης παιδικής ηλικίας» από την Ελένη Σουκούρογλου και «Πώς βιώνουν οι έφηβοι την κρίση;» από την Αναστασία Αδάμ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η Φωτεινή Τσαλίκογλου και η Κρυσταλία Πατούλη.

Θα υπάρχει μετάφραση στη νοηματική γλώσσα
Στις 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/5: ΜΑΝΟΣ ΛΥΔΑΚΗΣ ΤΡΙΟ

Μάνος Λυδάκης

Ο Μάνος Λυδάκης, παράλληλα με τη συνεργασία του με τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα και την προετοιμασία του καινούργιου του δίσκου, έρχεται στο Floral μαζί με το Τρίο του για να παρουσιάσει κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο «Η μαφία των Αγίων», την καινούργια του δουλειά, καθώς και «πειραγμένες» διασκευές από την ελληνική και ξένη ρόκ σκηνή.

Στο live, θα τον συντροφεύουν δυο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και ο Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο, τραγούδια του οποίου θα ερμηνεύσει ο Μάνος Λυδάκης.

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/5: NAPOLEON'S COUP

Napoleon's Coup

Tο γκρουπ Napoleon's Coup κινείται στους χώρους της Funk και Soul μουσικής. Μετράει περίπου 6 χρόνια ζωής και παρά τις όποιες αλλαγές στη σύνθεσή του, ποτέ δεν ξέφυγε από το ύφος και το χαρακτήρα που από την αρχή είχε. Στόχος όλων των μελών η καλή μουσική και η διασκέδαση των ίδιων μέσα από αυτή, καθώς και του κόσμου που τους ακολουθεί στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Σε αυτές τις εμφανίσεις πλέον, οι φίλοι του γκρουπ έχουν την ευκαιρία, εκτός από γνωστές διασκευές, να ακούσουν και νέο υλικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Τα μέλη των Napoleon's Coup είναι:

  • Δημήτρης Μιχαλόπουλος – Φωνή
  • Μάριος Μούρμουρας – Κιθάρα
  • Ντίνος Κουτσαλάς – Μπάσο
  • Κώστας Νταϊλιάνης – Πλήκτρα
  • Τάκης Ήντας – Τύμπανα
  • Νίκος Δημαράς – Τρομπέτα
  • Άγγελος Τζαμαρίας – Τρομπόνι

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

ΤΡΙΤΗ 27/5: ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΙΔΕΩΝ

Εργοτάξιο Ιδεών

Μεταφράζοντας τον Αριστοτέλη στα Νέα Ελληνικά
Μια συζήτηση με τους καθηγητές πανεπιστημίου κκ. Γεράσιμο Κουζέλη, Παντελή Μπασάκο και Βασίλη Κάλφα

Στη συνάντηση αυτή, θα φιλοξενήσουμε τους υπεύθυνους για την κριτική, δίγλωσση έκδοση (αρχαία και νέα ελληνικά) των απάντων του Αριστοτέλη από την Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου και τις εκδόσεις Νήσος. Ο Βασίλης Κάλφας και ο Παντελής Μπασάκος, καθηγητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Παντείου αντίστοιχα, έχουν την επιστημονική διεύθυνση της σειράς, ενώ η έκδοση γίνεται με οργανωτικό υπεύθυνο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμο Κουζέλη. Χάρη στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η έκδοση αυτή θα ολοκληρωθεί με 21 τόμους συν έναν ακόμη για το Αριστοτελικό Λεξικό.

Στις 19:00 | Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/5:
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Μια ανάσα δρόμο» του Παναγιώτη Μηλιώτη

«Μια ανάσα δρόμο» του Παναγιώτη Μηλιώτη

Ο Παναγιώτης Μηλιώτης διαβάζει ποιήματα από τη συλλογή του «Μια ανάσα δρόμο», στο κοινό του Floral ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η Ράνια Καραχάλιου (γλωσσολόγος) και ο Γιώργος Πέππας (ποιητής-ηθοποιός).
Η ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Μηλιώτη «Μια ανάσα δρόμο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ARS NOCTURNA. Τα εικοσιτέσσερα ποιήματα της συλλογής σκιαγραφούν, σχεδόν ρεαλιστικά, ένα ''ταξίδι'' μέσα σ' ένα αστικό περιβάλλον, που διαδραματίζεται κυρίως τις νυχτερινές ή απογευματινές ώρες.

Στις 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/5: PASTA GROOVA

Pasta Groova

Οι Pasta Groova είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν γι' ακόμα μία φορά το κοινό του Floral όπως μόνο αυτοί ξέρουν, με διασκευές σε πολύ γνωστές και αγαπημένες blues/funk/soul μελωδίες.

Η παρέα των: Μπάμπη Αλεξανδρόπουλου (vocals, cajon), Γιώργου Λαγογιάννη (vocals, electric piano), Τάκη Δρακόπουλου (Tenorsax) και Δημήτρη Σινογιάννη (Guitars, vocals) σας περιμένουν στο κλασικό κι αγαπημένο στέκι της Πλατείας Εξαρχείων για πολύ...groovy καταστάσεις!

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/5: SWING SHOES ft SUGAHSPANK!

Swing Shoes ft Sugahspank!

Η συνεργασία των Swing Shoes με την Sugahspank! κρατάει 4 χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δυο. Έχουν δημιουργήσει ένα μουσικό τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Οι προηγούμενες συναυλίες τους στο Floral ήταν εκρηκτικές με απρόοπτα jammαρισματα.. H χημεία των μουσικών, του χώρου και του κόσμου είναι δοκιμασμένη. Η συναυλία στις 31 Μαΐου είναι ένα live...not to be missed! Gypsy Swing, Gospel, Blues, & Παραδοσιακά στο blender.

  • Sugahspank! -Τραγούδι
  • Άδωνης Γουλιέλμος-Κιθάρα
  • Γιώργος Κούτρας-Κιθάρα, Κλαρινέτο
  • Πάνος Τομαράς-Μπάσο
  • Βαγγέλης Κασβίκης-Ντραμς

Στις 22:00 | Είσοδος 6€

FLORAL
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr

www.facebook.com/floral.exarhia
www.twitter.com/FloralExarhia
www.instagram.com/FloralExarchia
www.youtube.com/FloralExarchia