Διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, σε κοινή εκδήλωση ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα διήμερο εκδηλώσεων την Τρίτη 29 & την Τετάρτη 30 Απριλίου.

 

Η σπουδαία χορογράφος και χορεύτρια Μάρθα Γκράχαμ είχε πει ότι «Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα του σώματος». Αυτή η μοναδική τέχνη αποκαλύπτεται και φέτος μέσα από την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που σκοπό έχει να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

afissa pmx 2014

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1727 του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Στις 29 Απριλίου στις 12.00, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με μουσική και χορό από τη δυτική Αφρική με το μουσικοχορευτικό σχήμα Τroupe Emma Ya.
Το Troupe Emma Ya σχηματίζεται το Σεπτέμβριο του 2013 από ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες και υπόβαθρα, με σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τον πολιτισμό της Δυτικής Αφρικής. Μέσα από το χορό, το τραγούδι, τη μουσική δημιουργεί ένα μωσαϊκό ιδεών παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο. Στόχος της ομάδας να μοιραστεί τα δυνατά συναισθήματα που αφυπνίζονται μέσω της επαφής με την αφρικάνικη κουλτούρα.

 

Στις 30 Απριλίου, στις 19.30, στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», (Τιμοκρέοντος 6α, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9344131) με χορούς: Σέρα από τον Πόντο, Πεντοζάλη από την Κρήτη, Τσέστο από Ανατολική Ρωμυλία, Χασάπικα και Ζεϊμπέκικα, Τσιφτεντέλια, Φλαμένγκο, Αρμένικους, Σάμπες, Κούμπια κι επίσης, κλασικό και στοροβιλιστικό χορό.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.