Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαρτίου στο Floral

Banda Valeu Banda Valeu

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαρτίου στο Floral από την Πέμπτη 13/3/2014 έως την Κυριακή 23/3/2014.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πέμπτη 13/3/2014: «PROVOS & MERRY PRANKSTERS»Παρουσίαση Βιβλίου

Οι εκδόσεις ΣΟΦΙΤΑ και το Floral σάς προσκαλούν την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, στις 8 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου PROVOS & MERRY PRANKSTERS του Γιάννη Μπαζού. Ακολουθούν οι αγαπημένοι IIlegal Operation, με ακροβασίες ανάμεσα στο ροκ, τα μπλουζ και τον πειραματισμό.

Η εκτενής και πρωτότυπη μελέτη του Γιάννη Μπαζού μάς ταξιδεύει από την Ολλανδία και το πρωτοποριακό κίνημα μητροπολιτικού ακτιβισμού των PROVOS, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και τους πρόδρομους του χιπισμού με τους MERRY PRANKSTERS.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι:

  • Γιάννης Μπαζός, συγγραφέας του βιβλίου
  • Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας
  • Γιάννης Ραουζαίος, αρθρογράφος-συγγραφέας.

Θα συντονίσει ο Νίκος Κατσιαούνης, (περιοδικό Βαβυλωνία).

Στις 20:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 14/3/2014: Banda Valeu Live

Η Banda Valeu είναι μια κολλεκτίβα μουσικών οι οποίοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για την Βραζιλιάνικη μουσική στην αυθεντική της μορφή, αλλά και με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση.

Η αισθαντική bossa nova των '60s συναντά τη διαχρονική και εκρηκτική samba περνώντας από τα βραζιλιάνικα funky grooves των '70s για να καταλήξει στη σύγχρονη MPB (Música Popular Brasileira) με μια πιο Jazzy διάθεση.

Από το Rio de Janeiro στη Bahia και από το Minas Gerais στο Belo Horizonte με όχημα τη μουσική σε ένα ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς , εικόνες και ηχοχρώματα που γοητεύουν όχι μόνο τους... μυημένους αλλά και τους μη εξοικειωμένους με τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.

  • Ερη Βαρθακούρη – vocals
  • Γρηγόρης Ντάνης – quitar
  • Πέτρος Βαρθακούρης – bass
  • Θάνος Χατζηαναγνώστου – drums
  • Δημήτρης Παπαδόπουλος – trumpet

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

 2L82L8

Σάββατο 15/3/2014: 2L8 Live

Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο εμφανίσεων του Δεκέμβρη σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λάρισα, Φάρσαλα, Γιαννιτσά, Σέρρες, Βέροια έφτασε η ώρα για τη συνέχεια του ταξιδιού της "Κλωστής", και πιο συγκεκριμένα να παρουσιαστεί ζωντανά στην Αθήνα, το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Floral. Φυσικά μαζί με τραγούδια από προηγούμενα άλμπουμ των 2L8.

Η ψηφιακή κυκλοφορία της "Κλωστής" την 1η Οκτώβρη στη σελίδα των 2L8 στο bandcamp, και η κυκλοφορία της με χρηματοδότηση μέσω του κοινού (crowdfunding) σε κόκκινο βινύλιο, σηματοδότησε την αρχή μίας μεγάλης περιοδείας για τους 2L8. Άλλοτε με ηλεκτρικό, άλλοτε με ακουστικό σχήμα. Στο Floral και εμφανίζονται ως κουαρτέτο, πιάνο, κιθάρα, βιολί και τσέλο με βασικό άξονα της περφόρμανς τους την παρουσίαση του πρώτου ελληνόφωνου άλμπουμ τους. Πιστοί πάντα στο θεατρικό τους ύφος, στήνουν ένα ιδιότυπο γκροτέσκο καμπαρέ, όπου οι ψίθυροι και οι κραυγές εναλλάσσονται με τον ίδιο τρόπο που περνούν από το ένα μουσικό ύφος σε κάποιο άλλο. Άλλοτε εξιστορώντας ιστορίες κατάρρευσης και άλλοτε χάρης και ανάτασης.

Στις 22:00 | Είσοδος 5€

Miss Catalina DJ SETMiss Catalina DJ SET

Κυριακή 16/3/2014 και κάθε Κυριακή του μήνα: Miss Catalina DJ SET

Όταν τα χρώματα γίνονται μελωδίες και οι μελωδίες δίνουν το ρυθμό, τότε ένα ταξίδη μεταξύ Αρκτικού και Τροπικών ξεκινά.
Οι εποχές μπλέκονται μεταξύ τους και ή έκπληξη γίνεται ενθουσιασμός, παρασύροντας σε στον μαγικό «Floral» κόσμο της Miss Catalina.

Στις 19:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 18/3/2014: Εργοτάξιο Ιδεών

Οι γενεολογίες του Ναζισμού - Σύγχρονες προσεγγίσεις
Μια συζήτηση με τον Βασίλη Μπογιατζή

Στη συνάντηση αυτή, το Εργοτάξιο Ιδεών θα συζητήσει με τον Βασίλη Μπογιατζή, συγγραφέα του βιβλίου Μετέωρος Μοντερνισμός. Τεχνολογία, ιδεολογία της επιστήμης και πολιτική στην Ελλάδα του μεσοπολέμου (1922-1920) (Ευρασία, 2012). Με τον κ. Μπογιατζή θα συζητήσουμε για την ιστοριογραφία του Ναζισμού, από τις πρώτες απόπειρες ερμηνείας του έως τις πρόσφατες προσεγγίσεις και τις σημερινές αναβιώσεις.

Στις 19:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Γιάννης ΚασσέταςΓιάννης Κασσέτας

Πέμπτη 20/3/2014: Yiannis Kassetas Live

O Γιάννης Κασσέτας από το 2007 και το ντεμπούτο του στην Puzzlemusik έδειξε ότι είναι ένας jazz συνθέτης που παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις της jazz σκηνής. Την Πέμπτη 20 Μαρτίου έρχεται στο Floral για να παρουσιάσει το νέο του cd με τίτλο "East N Blues" ηχογραφημένο στα Lofish studios, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με τη σύμπραξη σπουδαίων αμερικάνων jazz μουσικών, όπως ο δύο φορές βραβευμένος με Grammy ντράμερUlysses Owens Jr, o ανερχόμενος πιανίστας της Νέο-υορκέζικης jazz σκηνής Adam Birnbaum, o τρομπετίστας Tatum Greenbalt και βέβαια ο Miles Griffith, o ευρηματικότερος ίσως jazz vocalist της γενιάς των 90'ς από την οποία και ξεπήδησε.

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

Παρασκευή 21/3/2014: Riverbed Live

Παρά το όνομά τους, που συμβολίζει την ηρεμία, μόνο «ήρεμη» δε θα είναι η διάθεση του συγκροτήματος σε αυτό το live. Οι Riverbed έρχονται για μία ακόμα ανατρεπτική εμφάνιση στο Floral.Πάντα σε άκρως ροκ διάθεση, το συγκρότημα εκτός από τα δικά του τραγούδια θα παίξει τραγούδια από την παλιά και τη σύγχρονη ροκ μουσική σκηνή, που άγγιξαν τους λάτρεις της ροκ μουσικής και όχι μόνο.
Οι Riverbed καταφέρνουν να μιλήσουν στο κοινό, που τους ακολουθεί σε κάθε τους εμφάνιση, μέσα από τη μουσική τους αλλά και το πρόσωπο της πραγματικότητας που αντικατοπτρίζουν οι στίχοι τους. Ένα νέο και πολλά υποσχόμενο σχήμα που ήρθε για να μείνει.

Οι RIVERBED είναι:

  • Αποστόλης Λιάπης: Φωνητικά, Κιθάρα ακουστική, Φλάουτο
  • Αλέξανδρος Γκέτης: Κιθάρα
  • Μάκης Καραχούτης: Πλήκτρα
  • Νίκος Μιχαηλίδης: Μπάσο
  • Μηνάς Βασιλάκης: Drums

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

Δημήτρης ΠολύτιμοςΔημήτρης Πολύτιμος

Σάββατο 22/3/2014: Blues Revenge & Δημ.Πολύτιμος Live

Το να παίζεις blues επί 20 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα καταφέρνοντας να επιβιώνεις μέσα σε ένα τέτοιο χώρο, ασφαλώς θέλει γερά κότσια. Άλλωστε και το ίδιο το blues πέρασε από χίλια κύματα για ν' αντέξει στο χρόνο. O φόβος και ο τρόμος στη φωνή του Robert Johnson, τον οποίο αναγκάζουν οι λευκοί να παίξει τα blues με την κιθάρα του σ' ένα δωμάτιο τη δεκαετία του '20 και το απίστευτο αποτέλεσμα στις ελάχιστες ηχογραφήσεις του που διασώθηκαν, όπως και το ηλεκτρικό blues του Muddy Waters επηρέασαν πολλούς μουσικούς σε όλο τον πλανήτη που καταπιάστηκαν με το είδος.

Τέτοια είναι και η περίπτωση του Ανδρέα Γκομόζια, για πολλούς ίσως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες της Ελληνικής blues σκηνής, που συνδυάζει πολλά είδη παιξίματος κιθάρας, όπως r'n'b, soul, jazz. Το καλοκαίρι του 2008 μαζί με τον Τάσο Δρίτσο στο μπάσο και τον Χρήστο Ανδριανό στα τύμπανα δημιουργούν τους Blues Revenge, ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας όμως αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία και από άλλες μουσικές, όπως rock, soul, jazz, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα.

Οι Blues Revenge είναι ένα group που κινείται από το Ηλεκτρικό blues του Chicago ως το Jump blues της Δυτικής Ακτής και από το Rock Blues της Βρετανίας ως το Jazz blues της Νέας Υόρκης, παίζοντας κλασικά κομμάτια των Robert Johnson, Muddy Waters, Freddie King, BB King, Howlin' Wolf, Buddy Guy, Albert King, Peter Green, Eric Clapton, Cream ... και πολλών άλλων.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 μαζί τους στο Floral ο Δημήτρης Πολύτιμος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία έλληνας ροκ καλλιτέχνης. Ένα πρόσωπο που κατόρθωσε εν ζωή να περάσει στη ροκ μυθολογία!

Στις 22:00 | Είσοδος 4€

FLORAL
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr