Θερινό σινεμά «Λαΐς»: Ταινιοθήκη της Ελλάδος - Καλοκαίρι 2013

Εντυπωσιακό ήταν το άνοιγμα του θερινού σινεμά «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για το καλοκαίρι του 2013, εγκαινιάζοντας τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του. Υποστηρίζοντας συνειδητά τον ελληνικό κινηματογράφο, η «Λαΐδα» άνοιξε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 με το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, Ο Μανάβης (2013), και κέρδισε το αθηναϊκό κοινό προσελκύοντας 1700 θεατές στις είκοσι δύο ημέρες προβολής του.

Με στόχο να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας, το «Λαΐς» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού και υπόσχεται και για φέτος ένα απόλυτα σινεφίλ πρόγραμμα, το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στα προσεχώς του Ιουνίου και του Ιουλίου, είναι προγραμματισμένες δυο πολύ σημαντικές διοργανώσεις, οι οποίες αποτελεούν πλέον σταθερά ετήσια ραντεβού με τους φίλους της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Στις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου έρχεται στο «Λαΐς» η 3η Εβδομάδα Βραζιλιάνικου Κινηματογράφου με ένα πλούσιο πρόγραμμα (είκοσι έξι ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) γεμάτο εκπλήξεις, όπως την πρώτη προβολή στην Ελλάδα της θρυλικής βραζιλιάνικης ταινίας Όριο / Limite (1930) του Mario Peixoto (Μάριο Πεισότο). Αμέσως μετά, στις 4 έως τις 10 Ιουλίου ακολουθεί η 4η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου στην Αθήνα - Μισός αιώνας κωμωδίας, με δώδεκα απολαυστικές ισπανικές κωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών.
Και όλα αυτά, με επιλογές από δεκαέξι διαφορετικές...μπύρες στο μπαρ, ενώ οι ποδηλάτες μπορούν να παρκάρουν τα ποδήλατά τους στους χώρους του θερινού στην ταράτσα.

Τρία χρόνια «Λαΐς»
Διανύοντας φέτος τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, ο θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» έχει ζήσει ήδη ιστορικές στιγμές που αξίζει να θυμηθούμε.
Καλοκαίρι 2010: Προβολές κλασικών αριστουργημάτων όπως, το Αταλάντη του Ζαν Βιγκό (1934) που ενθούσιασαν το κοινό και καθιέρωσαν το «Λαΐς» ως ένα από τα πιο αγαπημέα θερινά σινεμά της Αθήνας.
Καλοκαίρι 2011: Προβάλλεται σε αποκλειστικότητα στο «Λαΐς» η ταινία Socialism του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ενώ φιλοξενήθηκε εδώ και το αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Καλοκαίρι 2012: Η επανέκδοση του Ταξιτζή του Μάρτιν Σκορσέζε σε DCP (Digital Cinema Package), η οποία τότε αποκαταστάθηκε από την Sony Pictures Entertainment στην υψηλότερη υπάρχουσα ψηφιακή ανάλυση (4Κ), δεν θα μπορούσε να αποτελέσει καλύτερη ευκαιρία για τη γνωριμία του κοινού με τις νέες δυνατότητες του ψηφιακού κινηματογράφου στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς». Εκτός από την επιτυχημένη προβολή, μεγάλη επιτυχία είχε και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε με θέμα Ψηφιακός κινηματογράφος και κινηματογραφικές αίθουσες: το παρόν και το μέλλον. Το ίδιο καλοκαίρι, ενθουσιώδης ήταν και η προβολή της Αστέρως του Δημήτρη Γαζιάδη (1929) με live μουσική από τους Burger Project στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διαθέτει και για το θερινό «Λαΐς» ένα από τα πιο σύγχρονα εξοπλισμένα προβολεία της Ευρώπης, με δυνατότητα προβολής 16mm και 35mm σε άριστη ποιότητα. Επίσης, ο προτζέκτορας αναπαράγει την εικόνα σε ανάλυση SD, HD, 2K, 4K, ενώ τα συστήματα ήχου είναι Dolby Digital 5,1 και DTS. Τέλος, το θερινό «Λαΐς» έχει έκταση 700 τ.μ. περίπου και χωρητικότητα 250-300 θέσεων, με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Βένια Βέργου
Υπεύθυνη Προβολής, Τύπου, Επικοινωνίας & ΜΜΕ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 2103612 046, 2103609695 (εσωτ. 0119)

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136, Κεραμεικός 104 35
(Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ.: 2103612 046, 2103609695 | Fax: 2103628468 |
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.tainiothiki.gr | http://www.facebook.com/groups/tainiothikigr

Συνημμένα αρχεία:
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πόλεις χωρίς σύνορα Cie mpta - Ali / Nous sommes pareils... »