Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των Χριστουγέννων και η Αθήνα κινείται στους ρυθμούς και τα αρώματα της εποχής. Φεστιβάλ Jazz στην Πλατεία Κλαυθμώνος, Φεστιβάλ Παντομίμας και Κουκλοθέατρου στις Πλατείες Συντάγματος και Κοτζιάς, Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Γαλλικό Ινστιτούτο , Φεστιβάλ Χορωδιών στην Πλατεία Κοτζιά, και πολλές άλλες εκδηλώσεις οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, κινητοποιώντας το σύνολο των δυνάμεων του και δίνοντας βήμα στους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες που καταθέτουν τη δική τους εικαστική ματιά μετατρέποντας σε χώρους γιορτής και διασκέδασης πλατείες, δρόμους και γειτονιές της πόλης.

  • Το Φεστιβάλ «Μέρες Παντομίμας & Νύχτες Μαγείας, Κουκλοθέατρο» για τα παιδιά της πρωτεύουσας φιλοξενείται στις Πλατείες Συντάγματος από τις 12.00 έως τις 15.00 και Κοτζιά από τις 17.00 έως τις 19.00 Kουκλοπαίχτες και μίμοι παρουσιάζουν μαγευτικές παραστάσεις . Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Oscar Alex, Antuan Maxim ,Nikolas Castro, Silver Vilentoni και Ντούμα Αλεξάνδρα.
  • Στην Πλατεία Κλαυθμώνος ξεκινά στις 22 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την παραμονή των Χριστουγέννων το Φεστιβάλ «JAZZIE CHRISTMANS». Ένα ευρύ φάσμα από swing μέχρι πολυάριθμες τάσεις της jazz, παρουσιάζουν 25 διακεκριμένα σχήματα και ισάριθμοι διακεκριμένοι ερμηνευτές. Χορηγός Επικοινωνίας Εν λευκώ 87.7
  • Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Φεστιβάλ Δράμας (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ) , πραγματοποιείται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ,Σίνα 31, στις 22.00.
  •  Φεστιβάλ Χορωδιών φιλοξενείται στις 23 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά . Κάλαντα και όχι μόνο τραγουδούν οι χορωδίες του Ο. Ν. Α και της Δ.Ε.Η, από τις 15.00 το μεσημέρι και μετά.

Τέλος στο Μουσείο της Ακρόπολης δίνουν μια ξεχωριστή συναυλία οι European Taxim, στις 17.00.

Πηγή: econews.gr