«Τα 12 Κουπέ»

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ συνεχίζεται με επιτυχία έως και τις 27 Μαΐου σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα 4 ωρών καθημερινά από τις 8.00 μ.μ.
Με πυρήνα το New Wagon της Αμαξοστοιχίας 20 νεοσύστατες καλλιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες επεκτείνονται φέτος και στα υπόλοιπα βαγόνια του Τρένου όπως και στην αποβάθρα του σταθμού και παρουσιάζουν πρωτοποριακές mini performances σε μια ποικιλόμορφη γιορτή τεχνών.
Οι καλλιτέχνες εκφράζονται μέσα από το θέατρο, τη μουσική, τη video art, τη φωτογραφία, τον χορό και τα εικαστικά.

Η Τατιάνα Λύγαρη που ανοίγει με γενναιοδωρία τις πόρτες του Τρένου της στους νέους καλλιτέχνες εξηγεί «Ήταν εντυπωσιακή φέτος η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τόσο μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων. Η επιλογή ήταν δύσκολη και έγινε με βάση τα κριτήρια που θέτει το Φεστιβάλ μας.

TA 12 KOYPE 2

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία αλλά οι συντεταγμένες είναι η πρωτοτυπία της πρότασης, η μίξη των τεχνών, η διαδραστικότητα και η έμπνευση από τους συγκεκριμένους χώρους του Τρένου. Ιδιαίτερα οι παραστάσεις στα 12 Κουπέ του Νέου Βαγονιού έχουν τον χαρακτήρα του «ιδιωτικού» καθώς το θεατρικό κοινό αποδομείται, μοιράζεται σε μικρές ομάδες του ενός έως έξι ατόμων, συνυπάρχει και συνλειτουργεί με τους καλλιτέχνες σ' ένα πολύ κοντινό, «prive» και διαδραστικό περιβάλλον, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν συνταξιδεύεις με αγνώστους σ' ένα κουπέ και κλείνει πίσω σου η πόρτα του διαδρόμου. Ο θεατής επιλέγει επί τόπου τις παραστάσεις που θέλει να παρακολουθήσει είτε στο New Wagon είτε στα υπόλοιπα βαγόνια, προμηθεύεται τα δωρεάν δελτία εισόδου, κινείται σε όλους τους χώρους της Αμαξοστοιχίας απολαμβάνοντας ποτό και ζωντανή μουσική. Υπάρχει μία διαρκής ροή των παραστάσεων με μια αστείρευτη δημιουργικότητα που δίνει σε όλους μας δύναμη και αισιοδοξία».

TA 12 KOYPE 3

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες
Ομάδα 11 «Η συνάντηση», Ομάδα 42 ολογράφως «Φρενοκομείο με θέα τη θάλασσα», Atto Primo «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών», Ομάδα Conspiramus «5 αισθήσεις», Ομάδα Dream Dolls «Κούκλες ή... μήπως όχι;», Ομάδα ΝΟ!, «YESMANITY 2042», Ομάδα siLeon «Next Station», Ομάδα κουπε-πε «Déjà vu», Ομάδα Μαύρη Γάτα «A → Z», Ε. Αναγνωστοπούλου - Χρ. Γκιζέλη «Σοκολάτα ή ένα κομμάτι επιθυμίας», Κ. Βελέντζα - Σ. Ορφανού «ΖΙΖ», Σ. Δελλαπόρτα - Ξ. Μαλαθράκη «Γυαλιστερές ιστορίες κεκλεισμένων των θυρών», Κ. Δρακοπούλου «Nocturne», Λ. Ζιάρας - Χρ. Καλαϊτζόγλου - Ε. Φώτου «Επόμενη στάση», Αν. Κάπρα «Είναι όλες ακόμη εδώ», Π. Μάκκας - Ρ. Ζογανά «Νεκρή», Αν. Μπρουζιώτη «Wish», Β. Τσόρλαλης - Α. Μαντά «Ελλάδα και Μάης μαζί!», Κ. Ψωμά - Σ. Βαρτάνη - Μ. Κυριάκη - Αθ. Νιαβή «Όταν θα σβήσω το σπίρτο...» και το μουσικό συγκρότημα Biotech.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών
«Τα 12 Κουπέ»
στο NEW WAGON
της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ
10 - 27 Μαΐου 2012

Performances & Παράλληλες Εκδηλώσεις
Καθημερινά από 17 έως και 27 Μαΐου 2012 από 8.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Ο κάθε θεατής, αν επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει ό,τι ποσό θέλει, ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίου εισόδου λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων των κουπέ. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από 8 μ.μ. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΑΝΑ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, Αθήνα
τηλ: 210 52.98.922
Γραφείο Παραγωγής: Συγγρού 29, 117 43 Αθήνα
τηλ 210 92.37.076, fax. 210 92.40.108
www.totrenostorouf.gr,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.