Εκδήλωση για τη διάσωση του Πολιτιστικού φορέα «Δεσμοί – Κέντρο Αρχαίου Δράματος»

Το Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί έκτοτε το μοναδικό φορέα πολιτισμού που ασχολείται σοβαρά και σε μόνιμη βάση με τη μελέτη και την εξέλιξη του Αρχαίου Δράματος καλύπτοντας το τεράστιο κενό που υπάρχει σε σχέση με τη ερμηνεία και διδασκαλία του είδους.

Οι πολυσχιδείς δραστηριότητές του εκτείνονται από την έρευνα και την επιστημονική τεκμηρίωση μέχρι τις πρακτικές εφαρμογές. Η διοργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων και παραστάσεων, η συγκρότηση βάσης δεδομένων για το αρχαίο δράμα, η στήριξη της προσπάθειας νέων δημιουργών, η παρέμβαση στα εκπαιδευτικά πράγματα και οι εκδόσεις είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντά του. Επίσης, προσφέρει το ένα και μοναδικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αρχαίου Δράματος για ηθοποιούς , και οργανώνει κάθε χρόνο πληθώρα εργαστηρίων υποκριτικής και σκηνοθεσίας Αρχαίου Δράματος με σημαντικούς δασκάλους από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μερικοί από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του καλλιτεχνικού και ακαδημαικού χώρου έχουν στηρίξει τις προσπάθειες κι έχουν συνεισφέρει στο έργο του οργανισμού. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Κ.Γεωργουσόπουλος,ο Γ.Μιχαλακόπουλος, η Λ.Κονιόρδου,η Α. Μουτούση,ο Ν. Κουρής,ο Ν. Καραθάνος,η Στ. Γουλιώτη,ο Γ. Γάλλος,ο Ακ. Καραζήσης,η Κ. Ευαγγελάτου και πάρα πολλοί άλλοι.

Ο φορέας υποστηριζόταν οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επειδή όμως στους κρίση-μους καιρούς ο πρώτος που πλήττεται είναι ο πολιτισμός - ως είδος πολυτελείας (!)- έτσι και ο φορέας πολιτισμού "Δεσμοί" , μετά τη διακοπή της επιχορήγησης, το 2008, και την παντελή έλλειψη στήριξης από το υπουργείο Πολιτισμού, έχει περιελθει σε δυσχερή θέση, με κίνδυνο την παύση της λειτουργίας του.

fasa arxaio elliniko drama
Με αφορμή το γεγονός αυτό το γραφείο ηθοποιών "4actors" οργανώνει εκδήλωση για την οικονομική στήριξη και διάσωση του οργανισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 9:30μμ στην προσφάτως ανακαινισμένη «Στοά» της οδού Πατησίων (Πατησίων 101 & Κοδριγκτώνος).

Στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στους «ΔΕΣΜΟΥΣ», πολλοί ηθοποιοί καθώς και σημαντικοί καλλιτέχνες από όλους τους χώρους των τεχνών.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο «Κέντρο Αρχαίου Δράματος – ΔΕΣΜΟΙ».

Επιπλέον, όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στο «Κέντρο Αρχαίου Δράματος – Δεσμοί», μπορούν να κάνουν κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 011-4047128972, ΚΕΠΕΑΕΔ ΔΕΣΜΟΙ.

Μάθετε περισσότερα για τον φορέα πατώντας εδώ.

fasa nea