Εγκαίνια για το ανανεωμένο «Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη»

Ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσω της ιστορίας της αμπέλου και του κρασιού, υπόσχεται το ανανεωμένο και υπερσύγχρονο

«Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη»

που εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου 2011.

Ένα μοναδικό για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα Μουσείο κρασιού έχει δημιουργηθεί στον πολυχώρο Οινότρια Γη, του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής. Ένα Μουσείο που ξεχωρίζει για την αισθητική του, την υπερσύγχρονη οργάνωσή του και την μοναδικότητα των εκθεμάτων και αντικειμένων που φιλοξενεί.

lazaridisΤο «Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη» ανανεώθηκε πλήρως και εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου 2011, προσφέροντας μια εκπαιδευτική διαδρομή από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Μεσοποταμία έως τις χώρες του Νέου Κόσμου, που βοηθά τον επισκέπτη να κατανοήσει όλα τα στάδια ζωής του σταφυλιού, από το αμπέλι έως την φιάλη της μοναδικής απόλαυσης.

Πολυάριθμα εκθέματα και αντικείμενα από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας, τα οποία συλλέχθηκαν από τον Κώστα Λαζαρίδη και τους συνεργάτες του με ιδιαίτερο μεράκι τα τελευταία 25 χρόνια, πλαισιώνονται από υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ώστε ο επισκέπτης να δημιουργήσει μια σφαιρική άποψη για την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού αλλά και των αποσταγμάτων.

Πιεστήρια, αντλίες, εργαλεία τρύγου, όργανα οινοποίησης, βαρέλια, φελλοί, φιάλες, ανοιχτήρια και πολλά άλλα αντικείμενα, εκτίθενται σε χώρους που έχουν διαμορφωθεί από τον αρχιτέκτονα-ζωγράφο Γιάννη Νάνο για να δημιουργήσουν μια επιβλητική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα, έτσι όπως αξίζει στα δώρα του Θεού Διονύσου. Στο Μουσείο Αποσταγμάτων, οι επισκέπτες θα δουν παλαιούς αλλά και σύγχρονους Άμβυκες και όργανα, ανακαλύπτοντας τη διαδικασία απόσταξης τόσο του τσίπουρου όσο και των αποσταγμάτων σταφυλής.

Michel-Rolland

Το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη όντας πραγματικά ένας χώρος που τιμά την άμπελο, τα προϊόντα της και την άρρηκτη σχέση τους με τον άνθρωπο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, θα εγκαινιαστεί, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, από τον διεθνώς καταξιωμένο οινολόγο, συνεργάτη του Κτήματος Λαζαρίδη, Michel Rolland.

Ο Rolland είναι συνεργάτης των οινοποιείων του Κώστα Λαζαρίδη από το 2004, ως σύμβουλος για την βελτίωση της οινοπαραγωγής και ιδίως των ερυθρών οίνων, εκ των οποίων κάποιοι φέρουν την υπογραφή του. Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, είναι το μοναδικό ελληνικό οινοποιείο με το οποίο έχει δεχτεί να συνεργαστεί, φιγουράροντας έτσι στη λίστα με τα πιο ευυπόληπτα οινοποιεία-πελάτες του Rolland διεθνώς.

Το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμο καθημερινά 10.00-17.00, ενώ Σάββατο και Κυριακή 11.00-15.00.

 

Πληροφορίες 2ο χλμ. Καπανδριτίου - Καλάμου
Τ.Θ. 166 Καπανδρίτι Αττικής TK 19014  
Τηλέφωνο: 22950 52213 - 52214 Fax: 22950 52388
Χάρτης
Photo Gallery (©2011 Art Magazine)




Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sani Festival - Jazz on the Hill Φεστιβάλ ?ΑΞΑΝΕΜΟΣ? στη Χίο »