Εβδομάδα Γούντι Άλεν στη ΡΙΒΙΕΡΑ

H NEW STAR διοργανώνει στον κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 210-3837716) από 12 έως 18 Μαΐου εβδομάδα αφιερωμένη στον ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ, με 6 από τις καλύτερες κλασικές ταινίες του.

Λίγα λόγια για τον Woody Allen

Ξεκίνησε 16 ετών γράφοντας ιστορίες και ανέκδοτα.

Αργότερα άρχισε να δίνει κείμενά του στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση καθώς και σε κωμικούς του καμπαρέ. Ο ?Αλαν Κονιξμπεργκ αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του, ενώ παράλληλα άρχισε να στέλνει αστεία σε κουτσομπολίστικες στήλες των εφημεριδών της Νέας Υόρκης. Έτσι γεννιέται ο Γούντυ Άλεν. Τη δεκαετία του ?50 άρχισε να δουλεύει ως σεναριογράφος σε τηλεοπτικά σόου. Μόλις 25 χρονών τότε κατάφερνε να βγάζει μέχρι και 1700 δολάρια την εβδομάδα ως κειμενογράφος στο The Gary Moore show. Το 1960 έκανε το ντεμπούτο του στο Μπροντγουέι με την παράσταση "From A to Z" και ταυτόχρονα ξεκίνησε να εργάζεται ως stand up κωμικός.

Σημείο αναφοράς στις ταινίες του Άλεν είναι οι τίτλοι αρχής. Οι τίτλοι των ταινιών του είχαν πάντα ως στόχο την απλή πληροφόρηση, για αυτό είναι και τόσο κοφτοί και συγκεκριμένοι. Επίσης σε όλες του τις ταινίες υπάρχει το στοιχείο της ψυχανάλυσης. Πυκνή δράση, γρήγορος ρυθμός. Αμεσότητα και οικειότητα. Σε πολλά φιλμ του οι ηρωες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ακόμα και την φαντασία από την πραγματικότητα. Συνολικά μέχρι σήμερα υπήρξε υποψήφιος για Oscar 20 φορές, εκ των οποίων απέσπασε 4 αγαλματίδια, ενώ έχει κερδίσει και 9 Χρυσές Σφαίρες.

Έχει δηλώσει πως ποτέ του δεν έχει μείνει όσο ικανοποιημένος θα ήθελε από τις ταινίες του, με μόνη εξάιρεση «Το Πορφυρό Ρόδο του Καίρου» (1985), που το «πέτυχε ακριβώς όπως ήθελε». Αυτή η ταινία ήταν και η πρώτη του συνεργασία με την Dianne Wiest, η οποια έκτοτε έγινε μόνιμο μέλος της ομάδας των ηθοποιών που ήθελε να συνεργάζεται ο Άλεν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο του περιοδικού

love_and_death

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη-Παρασκευή

  • 21:00 Ο ΥΠΝΑΡΑΣ
  • 23:00 ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΥ

Σάββατο-Κυριακή

  • 21:00 ΜΑΝΧΑΤΑΝ
  • 23:00 ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη

  • 21:00 Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ
  • 23:00 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 210-3837716)