Η Parallaxi και η ομάδα "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" συστήνονται στο κοινό της Αθήνας

Το περιοδικό Parallaxi και η ομάδα αστικού ακτιβισμού "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" συστήνονται στο κοινό της Αθήνας την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, στις 20:30 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για την Parallaxi η ραδιοφωνική παραγωγός, Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο δημοσιογράφος, Κωστής Ζαφειράκης. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" σε σκηνοθεσία Χρήστου Νικολέρη.

Η Παράλλαξη είναι ένα από τα πρώτα Free Press στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1989 ως κινηματογραφικό περιοδικό.Η Parallaxi διανέμεται δωρεάν σε 25.000 αντίτυπα σε 320 σημεία στο κέντρο και την περιφέρεια της Θεσ/νίκης και συμπλήρωσε φέτος 21 χρόνια ζωής.

Η Parallaxi στα είκοσι χρόνια αυτής της δημιουργικής της παρουσίας στο εκδοτικό τοπίο της χώρας οργάνωσε και συνεχίζει να οργανώνει μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την καθημερινότητα της πόλης. Όπως η Έκθεση Greatest Kitsch στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, το Σινεμά στο Δρόμο σε πέντε πόλεις της περιφέρειας, ένας υπαίθριος θερινός κινηματογράφος σε δέκα χαρακτηριστικά μνημεία και γειτονιές της πόλης και ένα γιγάντιο αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη τον Ιούνιο του 2010 με τίτλο ??η Θεσσαλονίκη αλλιώς??.

Από το Φεβρουάριο του 2011 θα βρίσκεται στον αέρα η ριζικά ανανεωμένη ιστοσελίδα της Parallaxi, www.parallaximag.gr που σε συνδυασμό με την επίσημη σελίδα στο facebook, www.facebook.com/parallaxi και το λογαριασμό στο twitter, @parallaximag ολοκληρώνει την παρουσία του περιοδικού στο Διαδίκτυο.

Iasonidou

Το Αστικό Πείραμα «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που έχουν ως άξονα την πράσινη ανάπτυξη, τις φιλικότερες δράσεις προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονικές προτάσεις και παρεμβάσεις αλλά και happenings πολιτισμού σε αναπάντεχα μέρη της πόλης, όλα στο πλαίσιο μιας γιγάντιας συνέργειας και συνεργασίας ετερόκλητων δυνάμεων που υποδηλώνει τη διάθεση της πόλης για εξωστρέφεια και δημιουργία. Από τη θάλασσα του Θερμαϊκού και την αποκατάσταση της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, μέχρι την ανακύκλωση και τα αρχιτεκτονικά projects του μέλλοντος, ξετυλίχτηκε ένας καταιγισμός δράσεων από τα πιο δημιουργικά μυαλά της πόλης. Συνολικά δούλεψαν μαζί 1000 διαφορετικοί άνθρωποι και συνεργάστηκαν για την ιδέα 120 φορείς, ενώ το σύνολο των δύο δράσεων παρακολούθησαν 60.000 άνθρωποι.

ThessalonitsiΟι δράσεις του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» πυροδότησαν έναν προβληματισμό για το μέλλον της πόλης και άνοιξαν το διάλογο σχετικά με το τι πρέπει να συμβεί από εδώ και στο εξής, ώστε η Θεσσαλονίκη να ανεβάσει τον δείκτη ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Πέρα από το θεωρητικό σκέλος η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» άφησε και φιλοδοξεί να αφήσει χειροπιαστά αποτελέσματα στην πόλη. Κορυφαίο δείγμα δράσης αποτελεί η μετατροπή μέσα σε μία μέρα ενός αδέσποτου οικοπέδου- που μαράζωνε ως σκουπιδότοπος- στο κέντρο της πόλης σε ένα μοντέρνο πάρκο.