Cinedoc 2010

ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκιμαντέρ «The Kings of Pastry» στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 στις 20.00μ.μ. Μια ταινία των Chris Hegedus & D A Pennbeker/ ΗΠΑ, 85/ 2009.

Αμέσως μετά την προβολή ακολουθεί κοκτέιλ πάρτι με τον Στέλιο Παρλιάρο.

Δεκαέξι ζαχαροπλάστες, τρεις ημέρες, μια ευκαιρία!

Δεκαέξι Γάλλοι Σεφ Ζαχαροπλαστικής συναντιούνται στη Λυών για να συμμετάσχουν στον τριήμερο διαγωνισμό που κρίνει κάθε τέσσερα χρόνια ποιος θα λάβει τον τίτλο τιμής MOF Meilleurs Ouvriers de France (Best Craftsmen in France).

Jacquy_Pfeiffer_chocolate_sculptureΟ διαγωνισμός αυτός αποτελεί για τους ζαχαροπλάστες τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ οι νικητές βραβεύονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ. Για πρώτη φορά η κάμερα βρίσκεται στο άδυτο αυτό της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και καταγράφει την προσπάθεια των τοπ πατισιέ για νίκη, την εμμονή που τους γίνεται ο διαγωνισμός, το πάθος, τη θυσία, την απογοήτευση και τη χαρά τους, στην προσπάθειά τους να γίνουν ένας από τους Βασιλιάδες της Ζαχαροπλαστικής.

Πριν το «Kings of Pastry», θα προβληθούν σπάνια Ελληνικά Επίκαιρα του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου (ΕΟΑ) με εικόνες από την Γαλλία του ?70 (Κινηματογράφος, Μουσική, Μόδα και Πολιτική).

Θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο δικός μας βασιλιάς της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος που θα δημιουργήσει για τους θεατές λαχταριστά γλυκά στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Δείτε το τρέιλερ: http://kingsofpastry.com/«Leaves viewers on the edge of their seats.??LA Times

kings_of_pastry_31Πληροφορίες: www.cinedoc.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., tel: 210 7211073

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ, Προπώληση ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 2)