BOOZE COOPERATIVA // Carte Blanche VIΙI ?ΒΕΛΑΞΑ?

Το Booze Cooperativa διοργανώνει για όγδοη φορά το φεστιβάλ τέχνης Carte Blanche, με τίτλο ΒΕΛΑΞΑ. Αυτή την φορά το θέμα είναι τα 4 στομάχια και η διαδικασία πέψης του προβάτου. Τα εγκαίνια είναι στις 15 Ιουλίου 2010 στις 20:00μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2010.

Μικρή ανάλυση για το θέμα της έκθεσης:

Τα πρόβατα έχουν όπως όλα τα μηρυκαστικά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φυσιολογία, με μεγάλο ενδιαφέρον στο σύστημα πέψης τους που αποτελείται από τέσσερις πεπτικούς θαλάμους. Πρώτη στάση το rumen ? πεπτικός θάλαμος χωρητικότητας 19-38 λίτρα. Δεύτερη στάση τα reticulum και omasum με τελευταία στάση το abomasum το μοναδικό από τους τέσσερις αυτούς θαλάμους που μετατρέπει, όπως και το ανθρώπινο στομάχι, την τροφή σε ενέργεια.

56 καλλιτέχνες, έλληνες και ξένοι, από διάφορες μορφές τέχνης, θα παρουσιάσουν το έργο τους σε ολόκληρο το κτήριο του Booze Cooperativa, στις 15 Ιουλίου στις 20:00.

Ενώ κάποιοι από αυτούς θα δημιουργούν τα έργα τους ζωντανά καθ? όλες τις ώρες λειτουργίας του χώρου σε άμεση επαφή και αλληλεπίδραση με το κοινό, από τις 20 Ιουνίου ? 15 Ιουλίου 2010.

Το φεστιβάλ αυτό περιλαμβάνει ζωγραφική, φωτογραφία, installation , video & animation, μουσική, ομιλίες και συζητήσεις, performance & workshop.

Για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ στηρίζεται από τον πολιτιστικό οργανισμό Art Factories (υπουργείο πολιτισμού Γαλλίας).

Αναλυτικό Πρόγραμμα Δράσεων:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ? ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ / ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ / ΚΟΡΕΣΜΟΣ / ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ
30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 20:00

Κατά την δημιουργική περίοδο του φεστιβάλ και συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου, φίλοι, εικαστικοί, συγγραφείς, κριτικοί τέχνης κ.α. θα συγκεντρωθούν για μια εφ? όλης της ύλης συζήτηση, τόσο με το κοινό όσο και με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.

Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν αφορούν την λαιμαργία, την βουλιμία, την ευχαρίστηση, τον κορεσμό και τις εκκρίσεις.

Βασικοί ομιλητές οι παρακάτω:

Βασιλείου Κωνσταντίνος - Κακουλίδης Γιώργος - Μουτσόπουλος Θανάσης - Στεφανίδης Μάνος

PERFORMANCE #01 ? ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ

A Wild Sheep Chase

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΝΕΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21:00 - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21:00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Η νοτιοαφρικανικής καταγωγής καλλιτέχνης, Ally Walsh, σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες, παρουσιάζει μία αυτοσχέδια performance εν εξελίξει: ένα έργο τέχνης που θα ολοκληρωθεί με την δικιά σας προοπτική.

Οι ηθοποιοί και το κοινό ξεκινάνε μια συζήτηση- ένα διαδραστικό παιχνίδι που ο καθένας έχει ερωτήσεις και κάθε απάντηση γεννά καινούργιες ερωτήσεις.

Aν κάθε ιστορία μυστηρίου είναι μια δοκιμασία της θέλησης του ερευνητή ενάντια στις προκλήσεις που συναντά, το ''Wild Sheep Chase'' είναι μια ιστορία μάχης της θέλησης και του εγωισμού με την εσωτερική διάβρωση των ταυτοτήτων μας στην μεταμοντέρνα εποχή.

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Haruki Murakami μιλά για ένα νέο άντρα σε μία δουλειά χωρίς προσδοκίες και με ένα γάμο που πεθαίνει. Το δυνατό του σημείο είναι η αδυναμία του. η μετριότητα του τον καθιστά τον τέλειο υποψήφιο για μία σημαντική αποστολή ανακάλυψης. η πορεία του ταξιδιού είναι πολύ μεγαλύτερη από την ανακάλυψη ενός ασύλληπτου προβάτου: φέρνει τον άντρα αντιμέτωπο με την ασέβεια του: ακόμα και όταν το ρίσκο είναι μεγάλο, ακόμα και όταν μπορεί να χάσεις τους φίλους του και τη ζωή σου όπως την ήξερες μέχρι τώρα, τι χρειάζεται για να εντοπίσεις το τελευταίο άγριο πρόβατο, το άπιαστο όνειρο, το ιερό δισκοπότηρο?

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια: Ally Walsh

Ηθοποιοί: Γιάννης Γαλέτης

Αριστοτέλης Μαγουλάς

Mister K.

Αλέξανδρος Γκόντοβος

Buddhist Punk

Χριστίνα Σούλη

Μουσική : DJ D:Tek

Make Up: Στάθης Κοτσικόνας

Διάρκεια: 30 λεπτά

PERFORMANCE #02 ? ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ

margarita.edu

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΑΤΑΥΝΤΕ

15 ΚΑΙ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21:30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Οι σχέσεις και οι θέσεις εξουσίας δεν είναι πάντα προφανείς.

Η εξουσία δεν ασκείται μόνο από μία έδρα ,ένα τέμπλο ή έναν ποιμένα πολιτικής.

Η "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Ρομπέρτο Ατάιντε κωδικοποιείται και το margarita.edu παρέχει πρόσβαση σε όλες τις πηγές γνώσης.

Οι προγραμματιστές του έχουν στην διάθεση τους τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας . Αρκεί η δημιουργία ενός λογαριασμού κι ενός ονόματος χρήστη για να βρεθούν υπό την επιρροή τους .

Το πρόβατο το οποίο δε θα πάει για σφαγή μπορεί να είναι η εξαίρεση που θα επιβεβαιώσει τον κανόνα.

Που θα φέρει το φαντασιακό, το ασυνείδητο, την άλλη γνώμη, την κρίση και τελικά τη στάση.

Μια performance με χρήση live projections που καλεί το θεατή στο εσωτερικό του λογισμικού αυτού προγράμματος, όπου τα όρια ελέγχου και εξουσίας αμφισβητούνται .

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ζωγράφου Κάρμεν

Live Projection & σκηνογραφική επιμέλεια: Παντελόπουλος Παντελής

Ηθοποιός: Χαρατσή Εμμανουέλα

Διάρκεια: 45 λεπτά

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ LIVE ? ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

ANDREA HEMMENWAY

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 23:00

H Andi Hemmenway, θα πλαισιώσει την βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης με μελωδίες και πρωταρχικούς ακουστικούς ήχους.

Η μουσικός κατάγεται από την Ν.Υόρκη, τραγουδά, συνθέτει και χρησιμοποιεί μια σειρά μουσικών οργάνων όπως βιόλα, λαούτο και κιθάρα.

Στις εμφανίσεις της χρησιμοποιεί κυρίως πρωταρχικούς ακουστικούς ήχους, επηρεαζόμενη από την κλασσική δυτική της εκπαίδευση και τις ανατολικές παραδόσεις.

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ? ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

OUTROFACT

ΟΤΑΝ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 23:30

Ο Μαστερόπουλος Ιβάν (εικαστικός) και ο Βιρτσιώνης Δημήτρης (aka.robotatoes) ενώνουν τις δυνάμεις τους και τολμούν να παρουσιάσουν την μουσικό-εικαστική δράση «OUTROFACT».

Επηρεαζόμενος από τους καθημερινούς αστικούς ήχους, ο Βιρτσιώνης Δημήτρης θα δημιουργήσει ηχητικά μουσικά τοπία, που παράλληλα θα παίρνουν χρώμα και εξπρεσιονιστική μορφή από τον Μαστερόπουλο Ιβάν. Το Outrofact είναι ένα παιχνίδι συντονισμού μουσικών πεδίων και χρωμάτων.

Ζωντανή Ζωγραφική: Μαστερόπουλος Ιβαν

Ηλεκτρονική επένδυση ήχου: Βιρτσιώνης Δημήτρης

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΚΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ? ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ

Temporary Exits

Οι TΕNSION VILLA δεν είναι παρά ένα Αλχημιστικό Πείραμα

15 ΙΟΥΛΙΟΥ ? 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010

Οι Tension Villa είναι οι Νίκος Φωκάς και Angelique Prague. Εδώ συνεργάζονται με την σταθερή επίτιμη καλεσμένη τους, Maya.

Το Temporary Exits (Προσωρινές Έξοδοι) είναι μια Δοκιμαστική Nensha στην Πέψη όπως την αντιλαμβάνονται, κυριολεκτικά/μεταφορικά/συμβολι(στι)κά.

Μια Άσκηση με αφορμή και έμπνευση τη φετινή θεματική της Carte Blanche και τον χώρο του Υπογείου.

Μια Εγκατάσταση με εικόνα, ήχο, μανιτάρια, θειάφι και επώδυνα εργαλεία.

Συνεργάτης: Αγγέλικα Σπετσέρη

Photo Gallery Συμμετέχοντων: