Πέμπτη Εποχή: "Οι ζεστές πέτρες του πεπρωμένου"

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων Λογοτεχνίας και Μουσικής με τίτλο: "Πέμπτη Εποχή".

Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία,αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρου-σιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις·συνθέσεις που ερμηνεύονται ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας) ,αλλά και να αναδείξουμε μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας.

«Οι ζεστές πέτρες του πεπρωμένου»

Ο Λοράν Γκοντέ μας μεταφέρει στην Απουλία του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία ενός παράξενου άνδρα που πληρώνει με το θάνατό του την παλαιή ερωτική «οφειλή του» σε μια γυναίκα.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αλέξανδρου Μούζα ?μέσα από την χρήση γυναικείων φωνών-παρακολουθεί την επίμονη επιβίωση της ερωτικής επιθυμίας στις όποιες συνθήκες, τις μεταλλαγές των αισθημάτων, την αυτοκαταστροφική περιπέτεια των ηρώων.

 

Συντελεστές
Τραγούδι: Μάτα Κατσούλη, Άρτεμις Μπόγρη, Άννα Παγκάλου
Computer: Αλέξανδρος Μούζας
Αφήγηση: Πασχάλης Τσαρούχας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010, στις 8:30μμ
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, Ρωμαϊκή Αγορά, τηλ.: 210331560
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3605127

 

Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία,αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρου-σιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις·συνθέσεις που ερμηνεύονται

ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

 

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας) ,αλλά και να αναδείξουμε μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχήσυντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.