Xριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις σε Αθήνα & Πειραιά

Αυτές τις γιορτές θα μείνουμε στην πόλη !!!

Όσο για την διασκέδασή μας, έχουν ήδη φροντίσει γι' αυτό οι δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Σημειώστε ό,τι σας ενδιαφέρει και δώστε το παρόν !

logo-athens

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Street events :

Κεράσματα και μουσικές στους δρόμους της πόλης

12 Δεκεμβρίου 2009 - 30 Δεκεμβρίου 2009

Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές και τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες, Djs Sets, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Μπάντα του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης και την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Κεράσματα και ζεστό κρασί, πλημμυρίζουν την Αθήνα και γεμίζουν τις καρδιές μας χαρά. Στους πεζόδρομους και τις πλατείες της Αθήνας, όλοι μαζί γιορτάζουμε το άγιο μήνυμα των ημερών και την υπόσχεση που κρύβει μέσα της η νέα χρονιά!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Εθνικός κήπος :

18 Δεκεμβρίου 2009 - 6 Ιανουαρίου 2010, 10:00 - 17:00

Το πιο αγαπημένο μέρος των Χριστουγέννων, ο Εθνικός Κήπος, ανοίγει γι άλλη μια φορά την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σ' έναν μοναδικά φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με στολίδια που φτιάχνουν, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλλικατζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Άγιο Βασίλη!Από τις κεντρικές πύλες, οι μικροί επισκέπτες του Κήπου θα λαμβάνουν ένα χάρτη - διαβατήριο από τους καλικάτζαρους και τα άλλα ξωτικά, οι οποίοι θα τους προσκαλούν να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του Κήπου. Ο χάρτης που λαμβάνουν τα παιδιά θα σηματοδοτεί τις δράσεις του «Κήπου των Παραμυθιών». Οι καλικάτζαροι ενημερώνουν τα παιδιά ότι πρέπει να επισκεφθούν όλα τα σημεία. Σε κάθε δράση που θα συμμετέχουν θα λαμβάνουν μία σφραγιδούλα από τους παραμυθένιους χαρακτήρες του Κήπου.Στο τέλος της περιήγησης τους σε όλο τον Κήπο και αφού έχουν συμπληρώσει όλες τις σφραγιδούλες, θα λάβουν τη μεγάλη σφραγίδα του Παραμυθά. Ο χάρτης με τις σφραγιδούλες - πιστοποιητικό συμμετοχής- θα λειτουργήσει ως αναμνηστικό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Το χωριό θα προσφέρει ένα παραμυθένιο - μαγεμένο σκηνικό από μικρά ξύλινα σπιτάκια και ειδικές κατασκευές, στα οποία παιδικές ομάδες δράσης θα υποδέχονται και θα προσκαλούν τα παιδάκια να συμμετάσχουν στις δράσεις του εκάστοτε σπιτιού.

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 10:30

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ζάππειο :

18 Δεκεμβρίου 2009 - 6 Ιανουαρίου 2010, 10:00 - 21:00

Το Ζάππειο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από digital μουσικές, θέατρο και Carousel και μας μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες. Μια σκηνή μουσικής «ανακάλυψης» , μια σκηνή μουσικών και θεατρικών παραμυθιών και το αγαπημένο καρουσέλ γνέφουν πίσω από την ολόφωτη αλέα, προσκαλώντας τους νέους σε έναν μαγικό κόσμο με σοβαρά έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά, υπέροχους ρόλους πρωταγωνιστές, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες και πολύ-πολύ χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά.

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 10:30

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2010!

Η νέα χρονιά μας βρίσκει στην πλατεία Κοτζιά! Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα φαντασμαγορικό πάρτυ με λαμπερά πυροτεχνήματα, dj και vj sets, πρωτοποριακές ψηφιακές προβολές πάνω στο δημαρχιακό μέγαρο, και το μια μοναδική ομάδα μουσικών με κρουστά θα ανεβάσει το κέφι για να υποδεχτούμε όλοι μαζί τη νέα χρονιά !

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 31 Δεκεμβρίου 2009, 23:00

 

logo-piraeus

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο «χωριο του Αι Βασίλη»?

1 Δεκεμβρίου Τρίτη έως 6/1/2010

Πλατεία Κοραή - Καθημερινά από τις 11:00 ? 21:00

O Aϊ Βασίλης ανησυχεί για το περιβάλλον και φιλοξενεί στο Σπίτι του την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. με την Νεράϊδα της Ανακύκλωσης. Στο Μαγικό Ταχυδρομείο Σφραγιδοκράτορας βοηθάει τα παιδιά να γράψουν και να στείλουν το γράμμα τους στον Αι Βασίλη. Στο Εργαστήριο του Αϊ Βασίλη και το Καμπαναριό,το ξωτικό κάνει γιορτινά παιχνίδια. Το Μανιταρόσπιτο του Καναλιού 1- 90,4 χαρίζει γλυκιές μελωδίες. Πολλά ξωτικά με δώρα, ανάμεσα σε φωτισμένα έλατα και χιονισμένους λόφους!!! Ο Αι Βασίλης περιμένει τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτογραφίζεται μαζί τους και τους μοιράζει δώρα.

Συναυλίες

1 Δεκεμβρίου Τρίτη έως 31/12/2009

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Εκδηλώσεις

1 Δεκεμβρίου Τρίτη έως 31/12/2009

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Για τα παιδιά?

12 Δεκεμβρίου έως 30/12/2009

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Artspot.gr New Year Party! B612 Jewellery- 2ήμερο event »