Réinventer Paris

Αφίσα, Réinventer Paris Αφίσα, Réinventer Paris

Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris". Αφορμή ήταν ο διαγωνισμός επανασχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μια έκθεση αρχιτεκτονικής με τα διακεκριμένα έργα που προτάθηκαν στον διαγωνισμό αυτό. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα. Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Olivier Palatre Architectes, για θα παρουσιάσουν οι ίδιοι το έργο τους « Etoile Voltaire» στο ελληνικό κοινό.

Μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία της Γαλλίας θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τις μελέτες και τα σχέδια των κτηρίων από την γαλλική πρωτεύουσα, φωτογραφίες, μακέτες και videos που αφορούν τον επανασχεδιασμό των κτιρίων.

Με στόχο να αναδιαμορφώσει το αστικό ιστό του Παρισιού, το “Réinventer Paris" είναι μια έκθεση η οποία περιλαμβάνει 23 προτάσεις σχεδιασμού στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε αρχιτεκτονικά έργα που αφορούν όλη τη σύγχρονη γαλλική πρωτεύουσα.

Προσπαθώντας να αναβιώσει μια συλλογή αρχιτεκτονικών έργων από βασικά σημεία του Παρισιού η Δήμαρχος Anne Hidalgo προσκάλεσε ενδιαφερόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία, που κλήθηκαν με την σειρά τους να υποβάλουν τις ιδέες τους για όλα τα σημεία της πόλης, πριν αυτά να αξιολογηθούν από μία διεθνή επιτροπή.

Οι διαφορετικές επιλογές των διακρινόντων έργων περιλαμβάνουν καινοτόμα και ευφάνταστα σχέδια, όπως για παράδειγμα πολυκατοικίες τυλιγμένες σε πράσινο και ένα υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας που μετατράπηκε σε σινεμά.
«Μια πόλη όπως το Παρίσι πρέπει να είναι σε θέση να εφευρίσκει ξανά τον εαυτό της σε κάθε στιγμή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τη στέγαση, σχετικά με την πυκνότητα των κατοικιών, την ενέργεια και την αντοχή », λέει η Hidalgo. «Είναι σημαντικό επίτευγμα στις μέρες μας να βρεθούν νέοι συλλογικοί τρόποι εργασίας, που θα δώσουν μορφή στις μελλοντικές μητροπόλεις»

Τις 23 ομάδες του διαγωνισμού «Réinventer Paris» μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στο www.contemporaryspaceathens.com.

H ομάδα Olivier Palatre Architectes θα παραβρεθεί την ημέρα των εγκαινίων και θα παρουσιάσει το έργο τους το « Etoile Voltaire». Πρόκειται για ένα έργο που επανά-εφευρίσκει τον κινηματογράφο του αύριο: τα σχέδια της ομάδας προωθούν την ανάδειξη μιας υψηλής ποιότητας σινεμά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τον προβληματισμό σχετικά με τους νέους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κινηματογραφικές αίθουσες.

Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου(ΕΓΕΒΕ).

Πληροφορίες
Réinventer Paris

Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 7-9 μ.μ.
Παρουσίαση « Etoile Voltaire» από τους Olivier Palatre Architectes: 7-8μ.μ

Διάρκεια έκθεσης: 13/5/2016 έως 12/6/2016
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή: 2-9 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Contemporary Space Athens
Τhe European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies
Μητροπόλεως 74, 10563, Πλάκα, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 342 8511 - Fax: +30 210 342 8512
Βρείτε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/events/962419273826823/

Χορηγοί επικοινωνίας:
http://www.akx.gr/
http://www.greekarchitects.gr
http://www.in2life.gr
http://mcnews.gr
Υπό την αιγίδα Ευγενική χορηγία οίνου
http://www.ccifhel.org.gr/
http://www.winesofathens.com

Έκθεση εικόνων

Etoile Voltaire Olivier Palatre ArchitecturesMorland-Chipperfield