"María de Buenos Aires"-Tango Opera του Astor Piazzolla στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η tango opera «Μαρία του Μπουένος Άιρες» με τη συναρπαστική μουσική του Astor Piazzolla, ανεβαίνει στο Ηρώδειο για μια μοναδική βραδιά με πανσέληνο, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Είναι η παγκόσμια πρώτη χορογραφημενη opera tango από τους διάσημους χορογράφους Alejandro Aquino & Natalia Hills με 14 χορευτές, 10 ηθοποιους - χορωδούς και εννιαμελή ορχήστρα. Πενήντα χρόνια μετά την πρεμιέρα της όπερας η μαγική φωνή του Buenos Aires, Amelita Baltar, η μούσα και σύντροφος του Astor Piazzola, θα ερμηνεύσει τις ωραιότερες Άριες tango που γράφτηκαν ποτέ.

H tango opera «Μαρία του Μπουένος Άιρες» σε μουσική του Astor Piazzolla και λιμπρέτο του Horacio Ferrer είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό έργο του είδους. Έκανε πρεμιέρα, 50 χρόνια πριν, στις 4 Μαΐου του 1968 στο Μπουένος Άιρες και αποτελεί την κορωνίδα της δημιουργίας του Piazzolla έχοντας παρουσιαστεί στις σπουδαιότερες οπερατικές σκηνές και σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου.

Η υπόθεση:Στα άδυτα του υπόκοσμου της Αργεντινής ξετυλίγονται οι ιστορίες της Μαρίας, της πόλης του Μπουένος Άιρες, αλλά και του ίδιου του tango. Η Μαρία γεννήθηκε σ’ ένα φτωχικό προάστιο του Buenos Aires «... μια μέρα που ο θεός ήταν μεθυσμένος». Στη δίνη ενός χαμένου έρωτα καταφεύγει στο κέντρο του Buenos Aires. Εκεί ερωτεύτηκε το tango και η ψυχή της έμαθε να εκφράζεται μέσα από αυτό. Η ζωή και ο θάνατος της Μαρίας είναι το νήμα του έργου. Η γέννηση του παιδιού της σηματοδοτεί το θάνατό της. Η tango ψυχή της μένει αθάνατη, φωτεινή, περιπλανώμενη στη σκοτεινή πόλη.

Γενικές Πληροφορίες

  • Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018
  • Λιμπρέτο: Horacio Ferrer
  • Μουσική: Astor Piazzola
  • Χορογραφίες/σκηνική ηθοποιία/κοστούμια: Natalia Hills-Alejandro Aquino
  • Η παράσταση στο Ηρώδειο θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ακαδημίας Τάγκο της Αργεντινής και του Ιδρύματος Astor Piazzolla.
  • Η χορευτική ομάδα Tangueros del Sur έχει την υποστήριξη της Γερουσίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γραμματείας του Έθνους της Αργεντινής.
  • Ώρα Έναρξης: 21.00
  • Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 110 με 140 ευρώ, Α Ζώνη: 90 με 110 ευρώ , Β Ζώνη: 65 με 80 ευρώ , Γ Ζώνη: 45 με 55 ευρώ ,Άνω Διάζωμα: 25 με 35 ευρώ
  • Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/dance/irodeio/maria-de-buenos-aires/

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Grease, το θεατρικό πάρτι της χρονιάς