3o Influence Festival 2016

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Influence Festival ανοίγει και πάλι πανιά. Στην κυριολεξία, όμως. Φέτος, ο Δήμος Ερέτριας και η δημιουργική ομάδα του Influence, συνεργάζονται για να μεταφέρουν το πιο δυναμικό art festival στην Εύβοια και να μετατρέψουν το «Νησί των Ονείρων» και την πόλη της Ερέτριας σε μια πανδαισία τέχνης, δημιουργίας και καλλιτεχνίας. 12-13 και 14 Αυγούστου το 3ο Influence Festival υπόσχεται στην περιοχή ένα αξέχαστο καλοκαίρι όλο θάλασσα, φεγγαρόφωτο, αρμύρα και τέχνη.

Με δυναμικές παρουσίες από το χώρο των Video Art, Photography, Comics, Animation, Graphic &Web Design, Music, Painting, Sculpture, Installation Art, Street Art, Dance Performance, το Influence Festival επιδιώκει να αγγίξει ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης και διαχρονικής καλλιτεχνικής έκφρασης, με μοναδικό στόχο να προάγει τη δημιουργία ενός νέου μαγικού θεσμού όπου όλες οι μορφές τέχνης μπορούν να συνυπάρχουν.

Νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να διαμορφώσουν τα έργα τους υπό την κοινή θεματολογία που φέτος συνοψίζεται στο «Swell»*. Κάτω από τον μανδύα του κοινού θέματος, ο κάθε δημιουργός εχει την δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις αισθητικές του προτάσεις όχι ως μονάδα αλλά ως μέρος ενός ζωντανού δικτύου σκέψης και έκφρασης που αλληλεπιδρά, “επηρεάζει”, εμπνέει και δημιουργεί ένα ρεύμα διαλόγου και διακίνησης ιδεών.

Σε ένα σημείο που αποτελεί πολύτιμο, τουριστικό και πολιτισμικό στοιχείο για το Δήμο Ερέτριας, η διοργανώτρια ομάδα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκει να ξεσηκώσει ένα υπόγειο κύμα τέχνης που θα μετατρέψει το «Νησί των Ονείρων» σε πραγματικό όνειρο.

Επίσης, στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ, προγραμματίζεται η παρουσία live dj sets και μουσικών συγκροτημάτων.