Σεμινάριο Συγγραφής Στίχων προς Μελοποίηση διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαιδαρίου

Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου στα 30 χρόνια λειτουργίας του ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, επαναφέρει τη λειτουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής θα λειτουργήσει με τη μορφή σεμιναρίων ανά ενότητα, για συγγραφή στίχων προς μελοποίηση, συγγραφή μυθιστορήματος, δοκιμίου, διηγήματος και ποιήματος. Απευθύνεται σε νέους και νέες άνω των 18 ετών και

Α΄ Ενότητα
«Συγγραφή στίχων προς μελοποίηση»

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, θα διδάξει ο κ. Σταμάτης Κραουνάκης, μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που έχει δώσει ένα ιδιαίτερο στίγμα για την αναβάθμιση της τέχνης του τραγουδιού και της ποιότητας των μουσικοθεατρικών παραστάσεων. Ιστορία έχει γράψει η συνεργασία του με την Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύτρια την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές, όπως Κ. Μακεδόνα, Δ. Μπάση, Σ. Διονυσίου και άλλους.

Την Τετάρτη 2 και 9 Μαΐου 2012, θα διδάξει ο κ. Άρης Δαβαράκης, στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι ήταν η αρχή για μια μετέπειτα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής. Τραγούδια του μελοποίησαν οι: Μάνος Χατζιδάκις, Νότης Μαυρουδής, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Π. Καλαντζόπουλος, Χρ. Νικολόπουλος κ.α. και τα ερμήνευσαν οι: Ν. Βενετσάνου, Β. Λέκκας, Δ. Γαλάνη, Γλυκερία, Δ. Μπάσης, Κ. Μακεδόνας, Ε. Πασπαλά κ.α.

Την Τετάρτη 16, 23 και 30 Μαΐου 2012, θα διδάξει ο κ. Γιώργος Παυριανός. Από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τρίτο Πρόγραμμα με τον Μάνο Χατζιδάκι και μετά στο χώρο της μουσικής και της δημοσιογραφίας. Τραγούδια του μελοποίησαν οι: Στ. Κραουνάκης, Σ. Κορκολής, Ηρώ, Ν. Τερζής, Α. Μπάμπαλη κ.α. και τα ερμήνευσαν οι: Γ. Νταλάρας, Α. Πρωτοψάλτη, Β. Λέανδρος, Γλυκερία, Μ. Ασλανίδου, Σ. Ρουβάς, Δ. Βανδή κ.α.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από 19:00 έως 21:00 στην αίθουσα του Αετοπούλειου (Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι 15232 τηλ. 2106820464)

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καλώντας στο τηλέφωνο 210 6820464 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 έως 14:00.