Workshop Mάσκας από τον Kenny MacLellan στο NYAS

Workshop κατασκευής μάσκας με τον καταξιωμένο σκηνογράφο-ενδυματολόγο Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) θα πραγματοποιηθεί αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο 16-18 Μαρτίου 2012 στο NEW YORK ACTING STUDIO (NYAS) που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή.


Info:
Χώρος: YORK ACTING STUDIO, Μιαούλη 11, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλέφωνο: 6977-90.61.66,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.| http://newyorkactingstudio.blogspot.com/
Διάρκεια workshop: 14 ώρες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Workshop μάσκας:
Παρασκευή 16/3 ώρες 8-10μμ.
Σάββατο 17/3, ώρες 11πμ-5μμ.
Κυριακή 18/3, ώρες 11πμ-5μμ.

Στο Workshop αναλύονται τα θέματα:
- Ιστορία της μάσκας από τις αρχαίες τελετές μέχρι την εισαγωγή και ανάπτυξή της στο θέατρο.
- Οι τεχνικές και τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή της.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Workshop θα δίνονται συνεχώς συμβουλές και πρακτική βοήθεια για την κατασκευή και την διακόσμηση τριών διαφορετικών ειδών μασκών:
- Τρισδιάστατη, χρησιμοποιώντας καλούπια προσώπου των συμμετεχόντων του σεμιναρίου.
- Δυο διαστάσεων.
- Μάσκα-κατασκευή, συναρμολογούμενη από διάφορα έτοιμα αντικείμενα.

Οι μάσκες θα είναι βασισμένες σε μια ευρεία γκάμα χαρακτήρων - θεμάτων από θεατρικά & λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σε δημιουργήματα της δικής σας έμπνευσης.

Στη συνέχεια, μερικές από τις ολοκληρωμένες μάσκες θα χρησιμοποιηθούν σε ειδικό μάθημα που αφορά ηθοποιούς, με θέμα "Μάσκα- Χρήση και Κίνηση".

Όλα τα βασικά υλικά παρέχονται από το Studio.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Κόστος Workshop: 70 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των βασικών υλικών).
ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: τηλ: 6977-906-166 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Kenny MacLellanΚΕΝΝΥ ΜΑΚ ΛΕΛΛΑΝ
Ο Κέννυ Μακ Λέλλαν είναι γνωστός από τη συνεργασία του με μεγάλα φεστιβάλ (Αθηνών, Εδιμβούργου, Βρυξελλών, Βιέννης, Βαρσοβίας, Κολωνίας, Παρισιού), και θέατρα (Royal Shakespeare Company, The Royal Court, The Traverse Theatre, Opera De Montpellier, New Israeli Opera, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Theseum Ensemble, χοροθέατρα Οκτάνα, Sine Qua Non κ.λπ.), καθώς και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Danny Boyle, Roger Michell, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρούλα Πατεράκη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Γιάννης Ιορδανίδης, Nikita Milivojevic κ.ά.).
Έχει κάνει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις, όπως (ενδεικτικά): «Ηρακλής Μαινόμενος» (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 2011), «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι (σκην. Nikita Milivojevic, Εθνικό Θέατρο, 2011), «Λιωμένο Βούτυρο» (σκην. Σίμος Κακάλας, Εθνικό Θέατρο, 2008), «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Φεστιβάλ Αθηνών, 2007, περιοδεία στην Ευρώπη), «Η μνήμη των κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου (ΚΘΒΕ, 2002), «H.I.D.» του Howard Brenton από την Royal Shakespeare Company, σε σκηνοθεσία του γνωστού από τις ταινίες «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire» Danny Boyle.
Ο Kenny MacLellan αποφοίτησε από τη σχολή καλών τεχνών Γλασκόβης. Σπούδασε σκηνογραφία στο Motley School of theatre design, στο Λονδίνο, όπου τιμήθηκε με το Lindury Prize for theatre design. Έχει διδάξει σκηνογραφία - ενδυματολογία σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Νίκος Κατής
Ιδρυτής & διευθυντής του NEW YORK ACTING STUDIO είναι ο σκηνοθέτης & ηθοποιός Νίκος Κατής, που στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον, Κρίστοφερ Γουόκεν κ.ά.), σκηνοθέτησε θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη, Βοστώνη κ.λπ. και πρωταγωνίστησε στο θέατρο σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway), Βοστώνη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Κολωνία κ.α.
Σπούδασε υποκριτική στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο & σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη & ιδρυτή του Roundabout του Broadway (Ν.Υόρκη). Επίσης κοντά στους: Ούτα Χάγκεν, Μαρσέλ Μαρσώ, Στέλλα Άντλερ κ.ά., έχει διδάξει υποκριτική σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Λιλ, Λάρνακα, Αλεξάνδρεια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.
===================================

Ταυτότητα του New York Acting Studio
Ένα studio που σκοπό έχει να διαμορφώσει ηθοποιούς-ερμηνευτές εφοδιασμένους με όλα τα δυνατά μέσα της δραματικής έκφρασης, ικανούς να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Ηθοποιούς ικανούς όχι μόνο να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σ' αυτές τις αλλαγές, αλλά και να τις επηρεάζουν με την εφευρετικότητά τους.
Η μέθοδος του studio αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα και την προσωπικότητα του καθενός, δίνει έμφαση στη ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ και τον ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ, την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και την ΤΕΧΝΙΚΗ, την πνευματική ανάπτυξη, την προθυμία για ρίσκα και την συναισθηματική ειλικρίνεια.

Στο New York Acting Studio διδάσκονται τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
Υποκριτική για ΘΕΑΤΡΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Σύγχρονος Χορός | Κίνηση | Alexander Technique | Yoga | Ξιφασκία
Φωνητική | Τεχνική για ΟΝΤΙΣΙΟΝ | MASTER acting class | Performance
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ | Ενδυματολογία | Κατασκευή ΜΑΣΚΑΣ | COACHING
Προετοιμασία για σπουδές στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Το studio έχει ΕΝΤΑΤΙΚΟ πρόγραμμα σπουδών (18 ώρες την εβδομάδα) και ΕΠΙΛΟΓΗ μεμονωμένων μαθημάτων ή προγραμμάτων.

Λειτουργούν ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ Τμήματα 6-10 ατόμων

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
Νίκος Κατής | υποκριτική
Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) | σκηνογραφία, ενδυματολογία, μάσκα
Χάρης Γεωργιάδης | ξιφασκία
Κατερίνα Φωτιάδη | κίνηση
Βίκυ Παναγιωτάκη | Alexander Technique
Θεμιστοκλής Παυλής | σύγχρονος χορός & γιόγκα
Guest Artists:
Σάκης Μπιρμπίλης, σχεδιαστής φωτισμών θεάτρου
Δημήτρης Αθανίτης, σκηνοθέτης