Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 12:23

VSA Hellas: Τέχνη για Α.Μ.Ε.Α.

Γράφτηκε από τον

Πριν 20 χρόνια ιδρύθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας μη κερδοσκοπικός φορέας για άτομα με αναπηρίες με αποκλειστικό στόχο το δικαίωμα τους στην καλλιτεχνική έκφραση και τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η Very Special Arts Hellas ? Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αποτέλεσε το ελληνικό μέλος της διεθνούς οργάνωσης VSA The International Organization on Arts and Disability με πολυάριθμα μέλη σε κάθε γωνιά του κόσμου.


Το Μουσείο Οίνου είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, δηλαδή ένα μουσείο οινολογικών εκθεμάτων που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στην ιστορία και την τέχνη του κρασιού, αλλά και όχι μόνο! Η οικογένεια Μάρκου που είναι ταυτισμένη με την ίδια την ιστορία του κρασιού, ιδιοκτήτρια του οινοποιείου «Αμπελώνες Μάρκου» , δημιούργησε στο περιβάλλον του Μουσείου έναν χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων, εκθέσεων τέχνης και πολιτισμού.


Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010 13:44

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Γράφτηκε από την

 

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου ιδρύθηκε το έτος 1979 και λειτούργησε ένα χρόνο μετά τις 8-2-1980. Στεγάζεται στο σπίτι-εργαστήρι του μεγάλου ζωγράφου και περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικούς πίνακες από όλες τις περιόδους της δημιουργίας του καλλιτέχνη, το προσωπικό του αρχείο και αντικείμενα από τη ζωή του ζωγράφου.


Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 12:22

Φεστιβάλ Ιπποκράτης - Κως 2010: Ήλθον, είδον, ενίκησα

Γράφτηκε από τον

Ο θεός Ποσειδώνας που κυνηγούσε το γίγαντα Πολυβότη έκοψε με τη τρίαινά του ένα κομμάτι από τη Κω το πέταξε εναντίον του και τον σκότωσε. Σχετική με τη παραπάνω παράδοση είναι και η μυθολογική πληροφορία ότι στη Κω κατέφυγαν οι γίγαντες Κοίος, Φοίβος και Κύννος. Σύμφωνα με αυτούς τους μύθους πολλοί ήρωες και ημίθεοι είχαν επισκεφτεί το νησί.


Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 14:17

Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

Γράφτηκε από την

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ιδρύθηκε το 1977 κι αποτελεί καινοτόμο φορέα του YΠΕΠΘ. Στοχεύει σε σύγχρονες και σύνθετες μορφές παροχής γνώσης μέσω της παραγωγής και προβολής τηλεοπτικών εκπομπών γενικής παιδείας και πληροφόρησης και της ελεύθερης διάθεσής τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.


Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 20:15

Bookcrossing. Τα βιβλία θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα...

Γράφτηκε από την

Bookcrossing είναι να «ξεχνάς» βιβλία σε παγκάκια, πάρκα, καφετέριες, πλατείες , αφήνοντάς τα ελεύθερα να γυρίσουν τον κόσμο.


Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 16:07

Μουσείο αφής

Γράφτηκε από τον

Έχετε προσπαθήσει να αντιληφθείτε τον κόσμο...με δεμένα μάτια; Έχετε νιώσει αυτό το σχεδόν τρομακτικό συναίσθημα ανασφάλειας του να είσαι στο σκοτάδι και η μόνη σου βοήθεια να ειναι η ακοή σου; Πως αλήθεια θα μπορούσαν συναθρωποί μας με τύφλωση να δουν τον πολιτισμό μας;


Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 14:38

Muzine - Music magazine

Γράφτηκε από τον
Έπεσε τα χέρια μου ενώ έψαχνα να βρω μαρκαδοράκια σε ένα καθόλα κεντρικό βιβλιοπωλείο (αλλά με ιστορία) του Πειραιά. Το τεύχος ήταν το δεύτερο και ομολογώ ότι σάστισα. Ρώτησα τον βιβλιοπώλη τι είναι αυτό και το ακούμπησα με ευλάβεια δίπλα στο ταμείο. "Έρχεται από την Πάτρα και αφορά την μουσική". Με τέτοιο στήσιμο και για μαγειρική να ήτανε πάλι θα το αγόραζα σκέφτηκα. Λίγο αργότερα άρχισα να το περιεργάζομαι και δεν μπόρεσα να του βρω ένα ψεγάδι.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 10:06

Επιτέλους κάτι χρήσιμο! ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Γράφτηκε από τον

Το πρόσφατο παρελθόν

Έχουν περάσει εφτά χρόνια απο την ύπαρξη ενός πολύ ξεχωριστού ιστοχώρου που είχε δημιουργήσει το Υπουργείο πολιτισμού. Η ιστοσελίδα ήταν το cultureguide.gr και αρκετοί απο τους "παλιούς" χρήστες του διαδικτύου έχουν μόνο τα καλά να θυμούνται από αυτό το έργο, αφού ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε ένα τόσο πλήρες απο πλευράς περιεχομένου site για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Δυστυχώς, με το που τελείωσε η Ολυμπιάδα στην Αθήνα το 2004 σταμάτησε και αυτό, άγνωστο μέχρι σήμερα γιατί πετάξαμε στα σκουπίδια ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο.