«Μάνος Χατζιδάκις - Σελίδες Διαβατηρίου»

Αφίσα, «Μάνος Χατζιδάκις - Σελίδες Διαβατηρίου» Αφίσα, «Μάνος Χατζιδάκις - Σελίδες Διαβατηρίου»

«Μάνος Χατζιδάκις - Σελίδες Διαβατηρίου». Ο Παναγιώτης Τερζάκης και ο Μιχάλης Δημητρακάκος ερμηνεύουν τον διεθνή Χατζιδάκι, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Σε ένα οδοιπορικό των τραγουδιών του ανά τον κόσμο με την ενορχηστρωτική άποψη και συνοδεία του Θόδωρου Κοτεπάνου.

Η διεθνής πορεία των τραγουδιών του Χατζιδάκι σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι ανά τον κόσμο με λόγια ελληνικά αλλά και ξένα: 1948.

Ο Μάνος Χατζιδάκις γράφει μουσική για το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσυ Ουίλιαμς. Στη σκηνή του μπάνιου ακούγεται στην αμερικάνικη παράσταση "It's Only A Paper Moon"- «είναι μόνο ένα χάρτινο φεγγάρι».

Ο Νίκος Γκάτσος αποδίδει και γράφει «χάρτινο το φεγγαράκι». Ο Χατζιδάκις μελοποιεί ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του. Και το ταξίδι αρχίζει εκ νέου.

Το χάρτινο φεγγαράκι γίνεται κόκκινο, πράσινο και ταξιδεύει στον κόσμο. Άλλα λόγια και οι μουσικές του με νέα λάμψη και ηχοχρώματα. «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» γιατί «είμαι μόνος από το αντίο σου» (All Alone Am I).

Τα παιδιά του Πειραιά ταξιδεύουν στο Χόλυγουντ, οι «Αντικατοπτρισμοί» στη Νέα Υόρκη, ο Κυρ-Αντώνης στην Ολλανδία και το Λευκό τριαντάφυλλο της Αθήνας στη Γερμανία.

Κείμενα και επιμέλεια: Παναγιώτης Τερζάκης

Οργάνωση: Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

 

Πληροφορίες
«Μάνος Χατζιδάκις - Σελίδες Διαβατηρίου»

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:30

Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα

Εισιτήρια: 20€ (διακεκριμένη), 15€ (πλατεία), 10€ (εξώστης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Χωρίς Ήλιο" Οι Rebetien στον πολυχώρο Διέλευσις »