«Είναι Τρέλα Το A Capella!»

Κάθε Πέμπτη στην «Αθηναΐδα», από τις 25 Νοεμβρίου, μια μουσική παράσταση γεμάτη ήχους και μελωδίες χωρίς ούτε ένα μουσικό όργανο!

Πέντε γυναικείες φωνές, οι Σανάδες, και δύο αντρικές, οι Word Of Mouth, σε μία πρωτότυπη a capella συνάντηση, συνεχίζουν και επεκτείνουν τη συνεργασία τους, που ξεκίνησε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2009 παρουσιάζοντας κάθε Πέμπτη στην «Αθηναΐδα» μια διαφορετική μουσική παράσταση με έναν πρωταγωνιστή: την ανθρώπινη φωνή.

Οι Σανάδες, το φωνητικό γυναικείο συγκρότημα και το human beatbox ντουέτο των Word of Mouth διανύουν μια φρενήρη διαδρομή στα όρια της ανθρώπινης φωνής, με απρόβλεπτες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών απ' όλο τον κόσμο και κυρίως από την Ελλάδα. Ένα μουσικό σύμπαν που συστέλλεται και διαστέλλεται συμπυκνώνοντας την πολυφωνική παράδοση, τους σύγχρονους πειραματισμούς και τη hip hop κουλτούρα. Μελωδία, αρμονία, ρυθμός, drum kicks και scratches χωρίς ούτε ένα μουσικό όργανο!

Ανατρεπτικοί, μοναδικοί και πολυφωνικοί, οι Σανάδες και οι Word Of Mouth σε ένα φωνητικό? υπερθέαμα που θα πείσει ότι, τελικά, «Είναι τρέλα το a capella»!

Σανάδες: Μάτα Κούρτη, Μαρία Κώτη, Σοφία Σαρρή, Μαρία Σταύρακα, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη

Word Of Mouth: Bitman, El Pap Chico

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λεωνίδας Αντωνόπουλος
Σκηνοθεσία & Κίνηση: Κέλλυ Καραχάλιου
Παραγωγή: ARTos & Θέαμα ? Αναστασία Ταμουρίδου

Σημείωμα για την παράσταση

«Το Φθινόπωρο του 2008 αναζητούσα τρόπο να εντάξω το beatbox, στις παραστάσεις των «Ήχων του Κόσμου» για το Φεστιβάλ Αθηνών 2009. Σε συνεργασία με τους Word Of Mouth συναντήσαμε το γυναικείο φωνητικό σύνολο των Σανάδων και η ιδέα για μία συναυλία με κοινό όχημα τη φωνή και μονάχα αυτή, γεννήθηκε. Βρήκαμε το πείραμά μας συναρπαστικό και η νέα πρόκληση ήταν να το μετουσιώσουμε σε κάτι πιο συμπαγές και αυτόνομο με το δικό του ρεπερτόριο, ανεξάρτητο από το ρεπερτόριο των δύο σχημάτων. Να δημιουργήσουμε μία παράσταση όπου η πολυφωνική παράδοση θα συναντά μία σύγχρονη, καθαρά αστική, έκφραση της τέχνης του δρόμου. Φαινομενικά, το κοινό στοιχείο των δύο σχημάτων είναι η χρήση της φωνής, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει όταν επτά νέοι, Έλληνες μουσικοί, με ανοικτά αυτιά και? στόματα, ανταλλάσουν ιδέες και εκφραστικά εργαλεία χωρίς μουσικά όργανα, αφορά τη σφαίρα της σύγχρονης δημιουργίας. Αυτής που δε γνωρίζει μουσικές προκαταλήψεις. Την ονομάσαμε «Είναι τρέλα το a capella!», γιατί αυτό είναι.»

Λεωνίδας Αντωνόπουλος

Word_Of_Mouth

WORD OF MOUTH

Οι Word of Mouth είναι οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι του human beatbox στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος. Έχουν στο βιογραφικό τους μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις και ήταν επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο διεθνές φεστιβάλ Beatbox Battle 2009 στην Γερμανία. Έχουν, μεταξύ άλλων, ανοίξει τη συναυλία του Snoop Dogg (2007), των Lords of the Underground στο Hip Hop Culture Fest Vol. 2 (2008) και των Beat Assaillant στην Γιορτή της Μουσικής (2007) στην Αθήνα.

Οι φωνητικές τους ικανότητες επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί σε σειρά διαφημιστικών για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και ως συνεργασίες σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Τέλος, έχουν δημιουργήσει την πρώτη Beatbox Academy στην Ελλάδα στην οποία διδάσκουν τα μυστικά και την τεχνική του beatbox.

sanadas

ΣΑΝΑΔΕΣ

Το φωνητικό συγκρότημα Σανάδες δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην Αθήνα και σήμερα αποτελείται από πέντε τραγουδίστριες με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Καθοριστική για τη δημιουργία του σχήματος ήταν η συμμετοχή των μελών του στα σεμινάρια που διοργανώνει ο Ρος Ντέιλι και το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Σανάδων ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τους στο Muse Festival το Δεκέμβρη του 2007 στον Ιανό. Ακολούθησε μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Τον Ιούλιο του 2008 εμφανίστηκαν στο Θέατρο Βράχων με τους Χαϊνηδες και τους Mode Plagal.

Η ηχογράφηση της συναυλίας αυτής κυκλοφόρησε από τον Δεκέμβριο του 2008 στο διπλό cd, Η Κάθοδος των Σαλτιμπάγκων. Οι πέντε τραγουδίστριες, μέσα από τα μονοπάτια των πολυφωνικών παραδόσεων, πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις και διασκευάζουν από Απόστολο Καλδάρα μέχρι Dr.John.

Info Κάθε Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. (από 25 Νοεμβρίου)
Γενική είσοδος 18 ευρώ, φοιτητικό 13 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ,
Καστοριάς 34-36 Βοτανικός, τηλ. 2103480080
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H DIANNE REEVES στο Gazarte! Magic Lute »