Magic Lute

Μαγικά λαούτα... Δέκα μουσικοί από όλο τον κόσμο συμπράττουν για μία και μόνο συναυλία στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Το , ένα από τα μεγαλύτερα world music φεστιβάλ στην Ευρώπη, αναζήτησε και συγκέντρωσε δέκα βιρτουόζους λαουτίστες από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το αποτέλεσμα; Μια μουσική συνάντηση της οικογένειας των λαούτων.


?We were a whole bunch of musicians from around the world who had four days to put a 2 hour show together?, σχολιάζει ο Daniel Fredriksson, ένας από τους μουσικούς.

Δύο χρόνια, μετά οι ίδιοι μουσικοί συναντιούνται ξανά. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρότζεκτ του TFF Rudolstadt ταξιδεύει... και έρχεται στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20.30, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

  • G?za F?bri [HU], kobza
  • Daniel Fredriksson [SWE], mandora
  • Katsia Prakopchyk [BG], baroque mandoline
  • Adel Salameh [PS], ud
  • Δημήτρης Βαρελόπουλος [GR], λαούτο
  • Chung Yu-Feng [TWN], pipa, moon guitar
  • Wolfgang Meyering [DE] mandola, percussion
  • Naziha Azzouz [ALG], vocals
  • T?nde Iv?novics [SER/HU], vocals
  • Michael Metzler [DE], percussion

Λίγα λόγια για τα λαούτα...

Από το 1200, υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά με απεικονίσεις λαούτων.

Το πιο διαδεδομένο στην Ευρώπη είναι το αναγεννησιακό λαούτο, το οποίο υπήρξε και το δημοφιλέστερο όργανο της εποχής του. Mαζί με τα συγγενικά του στην Κίνα (pipa), την Ιαπωνία (biwa) και την Ελλάδα (λαούτο) ή την Ουγγαρία (mandora) θεωρείται πρόγονος του Αραβικού ud που σημαίνει ξύλο ή, κατά τον Kurt Sachs, ευλύγιστο ραβδί. Ο 16ος αιώνας θεωρείται ο ?χρυσός αιώνας? του λαούτου.

magiclute.1

Πληροφορίες
Είσοδος: 15 & 20 ευρώ      
Υπηρεσία εισιτηρίων : 210 7234567  Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα   www.ticketservices.gr      
Παραγωγή: specs ?n? arts   www.specsnarts.gr   e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα        

Με την υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων  
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων   Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας   Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα, Αθήνα 105 56   Τηλ.: 210-3250198   www.instruments-museum.gr  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

Με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Goethe Institut Athen  

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου   ώρα 20:30 Magic Lute  
Ένα πρότζεκτ σε συνεργασία με το TFF Rudolstadt, world, folk, roots music festival
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν τη συναυλία κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση. Κλήρωση: 20/11/2010 11.00