«Από το Μπουένος Άιρες στη Σμύρνη...»

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με ρυθμούς και φωνές από τη Λατινική Αμερική και την Ανατολή με δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

 

?Dueto Tango υπό το φως της πανσελήνου?
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20.30

dueto_tango

Γνωρίζατε οτι η ονομασία της Αργεντινής προέρχεται από το λατινικό argentum που σημαίνει ασήμι...? Σαν ασημόσκονη, λοιπόν, ζεστές μελωδίες θα πέσουν στον κήπο του Μουσείου, για να μας ταξιδέψουν στο χρόνο, από τον Carlos Gardel έως τον Astor Piazzolla. Ο Σπύρος Μοσχόπουλος (πιάνο) και ο Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν) συμπράττουν με τον Andre Maia (τραγούδι) για να μας παρασύρουν στους ρυθμούς του τάνγκο.

Είσοδος : 10 ?

«Μουσικές διαδρομές...Τουρκία-Ελλάδα»
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20.30

Fide.Koksal

Γεννημένη στη Σμύρνη, η τουρκάλα τραγουδίστρια Fide K?ksal, πλαισιωμένη από τέσσερις Έλληνες μουσικούς, ερμηνεύει τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπου στίχοι και μουσική στροβιλίζονται γύρω από κοινά μουσικά σταυροδρόμια.

Fide K?ksal (φωνή), Αντώνης Απέργης (κιθάρα), Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος (βιολί), Μιχάλης Σωτηράκης (λαούτο, τζουράς), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά)

Είσοδος : 10 ?

banner.-mouseiojpg

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας
Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα, Αθήνα 105 56
Τηλ.-Fax: 210-3250198, 210-3254119, 210-3254129
www.instruments-museum.gr :: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες

Που: Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Πότε: 23/9 και 28/9/2010
Συνδιοργάνωση : specs ?n? arts και Μουσείο Λαϊκών Οργάνων
specs ?n? artsδιοργάνωση εκδηλώσεων
Τηλ: 210 2029737, 6932 405 702
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση με την ημέρα που σας ενδιαφέρει και αντίστοιχα το art magazine θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Carmen ?Τhe music of the night... από το ταγκό στο μιούζικαλ? »