Έκθεση γλυπτικής του Andrej Mitevski στο Greek Marble Initiative Showroom

H Myrό Gallery παρουσιάζει στην αίθουσα της Greek Marble Initiative Showroom (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) την ατομική έκθεση του γνωστού γλύπτη Andrej Mitevski με τίτλο “Αναδυόμενες Μορφές” και έχει την τιμή να σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 21 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ (20.00). Την έκθεση επιμελείται ο Συντονιστής της Greek Marble Initiative Πάρης Καπράλος.

Ο τίτλος αυτός καθαυτός υποδηλώνει την πρόθεση του καλλιτέχνη να αναπαραστήσει όχι μόνο την φυσική μορφή αλλά και το εννοιολογικό υπόβαθρο, να αποδώσει όχι μονάχα την γεωμετρία αλλά και την ιδέα που διαμορφώνει την ιδεολογία της ανθρωπότητας.

Σε statement που εξέδοσε ο καλλιτέχνης αναφέρει: “Ακριβώς όπως ο Ήλιος είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος, έτσι επιθυμώ να σκέπτομαι και για το πνευματικό υπόβαθρο του ανθρώπινου γένους, το οποίο μέσω της ποιότητας του θα πάψει να φέρεται με καταστροφικό τρόπο στο περιβάλλον του και προς μέλη της ίδιας του της γενιάς. Οι οργανικές φόρμες στο έργο μου υπαινίσσονται ότι η ζωη και η Φύση έχουν την δυνατότητα να υπερκεράσουν τις δυσκολίες και να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, υπερισχύοντας κάθε εμποδίου. Αλλά είμαστε εμείς οι άνθρωποι που θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να σεβόμαστε τους φυσικούς πόρους, αν αναλογιστούμε την κληρονομιά που αφήνουμε στις επόμενες γενιές. Η ανάγκη να δημιουργήσουμε ζωή στο πρότυπο της αντίληψης ενός Θεού προκύπτει ως ευθύνη και ισχύ να διατυπώσουμε ιδέες και οράματα για το μέλλον. Και είναι αυτή η εποχή που αναδύεται μέσα από τα πολύπλοκα συστήματα τηλεπικοινωνιών και την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, εν μέσω του ψηφιακού κόσμου, που φέρνει τον κόσμο να δει την ομορφιά της ζωής και να αντιληφθεί την δύναμη της δημιουργίας ως Τέχνη. H Τέχνη ήταν πάντοτε και είναι η διεθνής πνευματική γλώσσα που δεν έχει σύνορα και αποδέχεται κάθε φυλή και κάθε θρησκεία, έχοντας την δύναμη να κινητοποιεί τους ανθρώπους”.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 21 Μαϊου 2016. Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.