Φωτογραφική έκθεση Βασίλη Γεροντάκου «In praise of dreams»

«In praise of dreams» «In praise of dreams»

Η αίθουσα Kaplanon 5 εγκαινιάζει την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016 στις 20:00, την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Γεροντάκου με τον τίτλο «In praise of dreams».

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη του δουλειά ο φωτογράφος αναφέρει:

«Είναι αλήθεια ότι αν ψάξεις στα διαμερίσματα της μνήμης σου, θα βρεις κομμάτια μιας ζωής που παρασύρει ο χρόνος στο πέρασμα του, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι φαινομενικά ασύνδετα. Εκεί αναλαμβάνει η λογική με χρέη διευθυντού, να φτιάξει τις χονδροειδείς ραφές της. Κι᾽αυτὀ συμβαίνει γιατί συνήθως μας τρομάζει η στάση αυτή που ανατρέπει τα καθιερωμένα, και βλέπει όλα αυτά τα ανεξάρτητα γεγονότα να συμπλέουν μέσα από μια άλλη διαφάνεια, με μια άλλου είδους σύνδεση, κτίζοντας μια σχέση ουσιαστικότερη και περισσότερο έγκυρη τολμώ να πω,αφού επιβεβαιώνει την ονειρική φύση της ζωής μας. Στην δουλειά αυτή, τα θραύσματα μιας ζωής, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας “άλλης᾽᾽ ζωής... φωτογραφικής. Παράθυρα, λουλούδια, καθρέφτες, εικονίσματα και κάθε λογής πράγματα πιασμένα στο δίχτυ του χρόνου έχουν κάτι από την αίγλη μιας ελαφρότητας, πολύτιμα και ασήμαντα, όλα χωρις εφέ, χωρίς εκπλήξεις φωναχτερές, στιγμές καθημερινές, πραγματικές......και ίσως γι´αυτόν τον λόγο ονειρικές.»

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Γεροντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Αthenaeum ωδείo, μαθηματικά και αστρονομία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Στο ραδιόφωνο δούλεψε σαν παραγωγός και συνέθεσε μουσική σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο ''Φωτογραφίες''.
Διδάσκει φωτογραφία στην Αθήνα όπου ζει μόνιμα.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.camera-work.org/vassilis-gerontakos

Πληροφορίες
Φωτογραφική έκθεση Βασίλη Γεροντάκου
«In praise of dreams»

Εγκαίνια: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016 στις 20:00
Διάρκεια: Από 3 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016

‘Ωρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 13:00 έως 20:00
Τετάρτη & Σάββατο 12:00 έως 15:00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Κάθε άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης

Αιθουσα Τέχνης Kaplanon 5
Καπλανών 5 και Μασσαλίας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 - 33 90 946

Έκθεση εικόνων

Βασίλης Γεροντάκος