Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης @ Γκαλερί Cube

εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Ένα Δικό Σου Δωμάτιο | A Room of One’s Own” θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 20.00 στην Γκαλερί Cube (Μιαούλη 39, Πάτρα).

Στο δοκίμιο της, η Woolf επινοεί ένα γυναικείο χαρακτήρα με την ιδιότητα της αδελφής του Shakespeare. Η γυναίκα αυτή είναι ισάξια σε ταλέντο και ευφυΐα με τον αθάνατο “αμφιθαλή” της, αλλά με μια πορεία η οποία διαφέρει ριζικά. Αυτή η φανταστική γυναίκα δεν καταφέρνει να γράψει ούτε μία λέξη και πεθαίνει μόνη, βυθισμένη στον κόσμο της, μην έχοντας καταφέρει να εκφράσει ποτέ τη μεγαλοφυΐα της, γιατί δεν βρήκε τα μέσα και τις συνθήκες να δημιουργήσει.

Η Woolf, σχολιάζει το άδικο κοινωνικό περιβάλλον της εποχής της, μιας και η ίδια το αντιμετώπισε μέσα από το να μην έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει κανονικά σε σχολείο, σε αντίθεση με τα αγόρια αδέλφια της. Το μήνυμά της είναι απλό: οι γυναίκες προκειμένου να δημιουργήσουν ελεύθερες πρέπει να έχουν ένα σταθερό εισόδημα και ένα δικό τους δωμάτιο.

Με την ανάγκη του “δωματίου”, πιο επίκαιρη παρά ποτέ, στη σύγχρονη εποχή μας, την εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κρίσης ιδεών και αξιών σχολιάζουμε εικαστικά, την ανάγκη του σταθερού εισοδήματος, αλλά και του “χώρου” που πρέπει να έχει ένας εικαστικός προκειμένου να δημιουργήσει.

Ο ορισμός του “χώρου” στις σημερινές κοινωνικές δομές και καταστάσεις, στο σημερινό άδικο κοινωνικό περιβάλλον δεν είναι μόνο κυριολεκτικός, αλλά παίρνει και θεωρητικές διαστάσεις φέρνοντας τον εικαστικό που θέλει να δημιουργήσει, αντιμέτωπο με τον ίδιο του το εαυτό. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι στη σημερινή εποχή να κινηθεί ο εικαστικός δημιουργικά και να δημιουργήσει το “δικό του δωμάτιο” που θα του δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθεί τόσο ο ίδιος όσο και το έργο του?

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έλλη Γρίβα, Δημοσθένης Δαββέτας, Ελένη Θεοφυλάκτου, Άννα Καρατζά, Μάκης Κυριακόπουλος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ελεάννα Μαρτίνου, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιώργος Τσεριώνης.

Τα έργα θα συνοδεύονται από κείμενα που έχουν γράψει οι ίδιοι οι εικαστικοί σχολιάζοντας ο καθένας το έργο του και δίνοντας τη δική του εννοιολογική διάσταση στο θέμα.

Στην έκθεση θα περιλαμβάνεται και το κείμενο Κουζίνα, Απόσπασμα από το μυθιστόρημα Διασυρμός, εκδ. Εστία του συγγραφέα Γιώργου – Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Ιουλίου – 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Επικοινωνία:
τηλ. 2611110069
email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.cubegallery.gr