Μουσείο Ακρόπολης: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση για τη Σαμοθράκη

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 εγκαινιάζεται η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο της Ακρόπολης και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης. 262 έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και θα εκτεθούν από 20 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Τη βραδιά των εγκαινίων ο Δήμος Σαμοθράκης διοργανώνει στο Εστιατόριο του Μουσείου μια γευστική γνωριμία με την κουζίνα της Σαμοθράκης σε μια εκδήλωση με τίτλο «Σαμοθράκης γεύσεις» με τοπικά πιάτα και εδέσματα του νησιού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθεί η τοπική γαστρονομία η οποία σε συνδυασμό με την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης Σαμοθράκης θα «μεταφέρει» τον επισκέπτη στην πατρίδα της Νίκης.

Παράλληλα το ίδιο βράδυ θα προβληθεί σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ »ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» που φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Γαβρά, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου και παραγωγή της «White Room» σε συνεργασία με το Centre Culturel Hellenique.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης από τις 21/06 έως τις 30/09. Ακόμη θα παρουσιαστεί βίντεο γυρισμένο στη Σαμοθράκη με τις «αρχαϊκές» σκηνές του νησιού να «συνομιλούν» με τις αρχαιότητες.

Η 20ή Ιουνίου είναι επίσης ήμερα γενεθλίων του Μουσείου και για τον λόγο αυτό η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας».

Οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη για όλους.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.