Έκθεση φωτογραφίας στο χώρο τέχνης art.estate του Δημήτρη Μανουσάκη

Έκθεση φωτογραφίας στο χώρο τέχνης art.estate του Δημήτρη Μανουσάκη:Escape From New York City με διάρκεια έκθεσης 12/2/2015 – 28/2/2015.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο χώρος τέχνης art.estate φιλοξενεί τα έργα του φωτογράφου Δημήτρη Μανουσάκη, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες σε μεγάλες διαστάσεις με κύριο θεματικό άξονα την χαοτική κλίμακα της μητρόπολης και τον επιβλητικό χαρακτήρα του αστικού τοπίου.

Οι πορείες που διαγράφει το φως μέσα σε επιμήκεις δρόμους, τα κτίρια που εισβάλλουν στον ουρανό, οι ατέρμονες τροχιές των μέσων μαζικής μεταφοράς δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται, ζουν και ονειρεύονται οι άνθρωποι της πόλης. Τα πορτρέτα τους είναι ένα σύνολο από ετερόκλητες φυσιογνωμίες που πραγματοποιούν την προσωπική απόδρασή τους – με το φιλμ να απορροφά τη μουσική, το ντύσιμο, τον καπνό από το τσιγάρο στο πεζοδρόμιο, το απλό χαμόγελο μπροστά στο φακό του φωτογράφου.

Όλες οι εικόνες που απέδρασαν από τη Νέα Υόρκη θα βρίσκονται για πάντα σε 20 αρνητικά, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς και περισυλλογής για το θεατή – μια μονάδα μέτρησης αλλά και μια χαρτογράφηση των προσωπικών εξόδων κινδύνου που όλοι αναζητούμε.

Όπως αναφέρει και ο καλλιτέχνης :

" Οι μικρές ιστορίες που αποτυπώθηκαν στα αρνητικά μου οφείλονται σε μια λάθος στροφή ή μια τυχαία συνάντηση στο δρόμο. Στους φρενήρεις ρυθμούς της Νέας Υόρκης , η τυχαιότητα είναι το καύσιμο της ανακάλυψης της πραγματικής ψυχής της πόλης, της ίδιας ψυχής που αποδρά μόνο και μόνο για να παγιδευτεί από το φακό μου. Βρίσκεται κάτω από την σκιά των κτιρίων, κάτω από τις προσόψεις των γραφείων, ανάμεσα σε πάρτυ μασκέ, μέσα στα τρένα και σε δρόμους που δεν επιτρέπεται να στρίψεις δεξιά. Η Νέα Υόρκη μπορεί να μετρηθεί ως πληθυσμός, ως έκταση, ως περιουσίες .. και συνήθως μετριέται σε δρόμους και γέφυρες. Άρχισα να την μετράω σε στιγμές. "

 

Ωράριο επισκέψεων από Τρίτη -Παρασκευή : 5.00 μ.μ. - 8.30 μ.μ. , Σάββατο 10.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. , Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Πληροφορίες για την έκθεση στη διεύθυνση www.artestate.gr και στο τηλέφωνο 210 6838692.