3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – «Νύχτες Τρόμου» αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα. Για 3η συνεχή χρονιά, οι Νύχτες Τρόμου υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις, events και πολλές εκπλήξεις.

 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 12 – 18 Μαΐου στην Αθήνα στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Μικρόκοσμος και από 19 – 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους Βάκουρα 1 και 2.

Καθημερινά θα προβάλλονται 6 έως και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Στόχος του Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου» είναι να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη και έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.

Όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα είναι και πάλι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, πρεμιέρες και άλλα events. Πιο συγκεκριμένα:

Αφιέρωμα στα Θρυλικά Β-movies της Δεκαετίας του ’50
Μπορεί τα Drive-In να έπαψαν να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά η αύρα τους θα αναβιώσει ξανά στις αίθουσες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μερικά από τα πιο σημαντικά sci-fi horror των 50’s που έγραψαν ιστορία θα προβληθούν σε εξαιρετική εικόνα και ήχο!

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Τρόμο
Alejandro Amenabar, Nacho Vigalondo, Alex de la Iglesia, Paco Plaza, Guillermo del Toro και άλλοι δημιουργοί που σημάδεψαν την Ισπανική κινηματογραφική ιστορία και έκαναν τον τρόμο, το κύριο κινηματογραφικό είδος στην Ισπανία.

Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους
Το φεστιβάλ «Νύχτες Τρόμου» γεννήθηκε εξ αρχής για να φέρει στις ελληνικές αίθουσες μερικές από τις σημαντικότερες καινούργιες παραγωγές ταινιών τρόμου από ολόκληρο τον κόσμο.

Το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ αποτελείται από πολλές ταινίες παραγωγής 2015-2016, πολλές εξ αυτών σε πρώτη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρεμιέρα.

Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους
Φυσικά δεν θα λείψουν και οι δεκάδες ταινίες μικρού μήκους, που θα προβάλλονται πριν την κυρίως ταινία. 20 και πλέον ολοκαίνουργια shorts από όλο τον κόσμο, σε μια απολαυστική πρόγευση πριν το κυρίως πρόγραμμα.

Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους
H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή, με 8 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, όπου θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή. Πέρα από τους έλληνες δημιουργούς που θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, στο Horrorant Film Festival “Fright Nights” θα βρίσκονται και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό.

Special Events
Την 3η χρονιά, στο φεστιβάλ θα συμβούν και άλλα ωραία πράγματα:
4 συγγραφείς θα μιλήσουν σε μια παρουσίαση με θέμα «Η λογοτεχνία τρόμου στην Ελλάδα, η σύνδεση με τον κινηματογράφο.» Θα ακολουθήσουν κληρώσεις όπου θα μοιραστούν βιβλία των συγγραφέων σχετικά με τον τρόμο και το σινεμά.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως ο Δημήτρης Κολιοδήμος, ο Αλέξανδρος – Ρωμανός Λιζάρδος, ο Βασίλης Γιαννάκης, ο Χρήστος Μουρούκης, ενώ το πέμπτο μέλος-έκπληξη θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:

Horrorant Award to Best Film
Horrorant Award to Best Director
Horrorant Award to Best Screenplay
Horrorant Award to Best Male Acting
Horrorant Award to Best Female Acting
Horrorant Award to Best Cinematography
Horrorant Award to Best Special Effects

Shorts
Horrorant Award to the Best Greek Short Film
Horrorant Award to the Best International Short Film

Εισιτήρια : Κανονικό (ανά προβολή): 6€ - Ημερήσιο: 10€ -Full Pass: 50€