Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Noεμβρίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Και τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)
Σάββατο 2/11/2013
Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Με πινέλα στα χέρια οι μικροί μας φίλοι αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και χρώματα και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα! Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, παίζουν με τις μπογιές, συνεργάζονται με τους μεγάλους και εκφράζονται ελεύθερα. Στο τέλος, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν στο Λαβύρινθο των χρωμάτων.

Σάββατο 9/11/2013
Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι!
Μια γλυκύτατη μελισσούλα «πετάει» στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να πει: για την οικογένεια της, το σπίτι της και για... το μέλι!
Η Ιμελία, που είναι γλυκύτατη σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι! Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, τους ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται μέσα από το λόγο, την κίνηση και τη δημιουργία.

kallitexnes

Σάββατο 16/11/2013
Αέρας...ο παιχνιδιάρης!
Το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Ο αέρας ταξιδεύει, τρυπώνει παντού, κινεί πολλά αντικείμενα και είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής! Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε...
Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οδηγούν τους μικρούς μας φίλους σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

Σάββατο 23/11/2013
Ο ποντικός και η θυγατέρα του (λαϊκό παραμύθι)
Οι μικροί μας φίλοι θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι που «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων και πολύ παιχνίδι.
Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό γονείς και παιδιά να γνωρίσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση και να έρθουν σε επαφή με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

nero

Σάββατο 30/11/2013
Μια σταγόνα ταξιδεύει...
«Γεια σας! Είμαι μια σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!»
Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή...
Τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματίζονται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!
Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και μια σειρά από δραστηριότητες εισάγουν μικρούς και μεγάλους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013
Κι έτσι σιωπηλά ξεκίνησε η 7η τέχνη!
Στο πρόγραμμα αυτό, ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και γεμίζει τα παιδιά χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι.
Ο πιο αγαπημένος κινηματογραφικός χαρακτήρας, ο «Σαρλό», ταξιδεύει τους μικρούς «σινεφίλ» στα πρώτα βήματα του κινηματογράφου. Η αισθητική, η αντίληψη και η ιστορία της μεγάλης οθόνης παρουσιάζονται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν τα ποικίλα εκφραστικά μέσα του βουβού κινηματογράφου και την ασπρόμαυρη μαγεία του.

argonautikh

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013
Αργοναυτική εκστρατεία
Ένας μύθος που, όσες φορές και αν τον ακούσουμε, πάντα καθηλώνει. Τα παιδιά γίνονται οι Αργοναύτες και με αρχηγό τον Ιάσονα ξεκινούν από τη μυθική «Αργώ» για τη δική τους εκστρατεία.
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά πτυχές από το μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, με κεντρικό άξονα τις περιπέτειες του Ιάσονα και την πορεία των Αργοναυτών. Αφού παρακολουθήσουν την εξιστόρηση του μύθου, οι μικροί φίλοι μας θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία μέσω δραματοποίησης και θα δημιουργήσουν το δικό τους τρισδιάστατο χάρτη με την πορεία των Αργοναυτών.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013
Σαπούνι απ' τα χεράκια μας
Μέλι, βότανα, μπαχαρικά και όλων των λογιών τα μυρωδικά στο σαπούνι θα βουτήξουν και τα χέρια μας θα καθαρίσουν.
Πότε γεννήθηκε το πρώτο σαπούνι; Τι συστατικά περιλαμβάνει; Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους σαπούνι γλυκερίνης και η διαδικασία τα συναρπάζει! Μέσα από παιχνίδια ανακάλυψης και πειραματισμό, παρουσιάζονται οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και των άλλων συστατικών που εμπεριέχονται σε ένα σαπούνι καθώς και οι μύθοι γύρω από τη δημιουργία του.

afrikh

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
Ινδιάνοι, Αφρικανοί, Αβοριγίνες...
Τα παιδιά ταξιδεύουν σε άγνωστους μακρινούς κόσμους και ανακαλύπτουν τον πολιτισμό τους!
Με προορισμό την Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία τα παιδιά γνωρίζουν τους πολιτισμούς που άνθισαν εκεί, μέσα από ακούσματα, οπτικά ερεθίσματα, νοοτροπίες, ιστορίες και παραμύθια. Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές θα εντοπίσουν; Ποια ήπειρος και ποια ιστορία λαού είναι πιο συναρπαστική;

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444