Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 03:00

Λονδίνο, η παιδική χαρά του γραφίστα!

Γράφτηκε από τον 
Ξεκίνησα από γραφίστας και το μικρόβιο παραμένει. Δεν γίνεται να πάω σε κάποιο χώρο και να μην χαζέψω τα έντυπα, τις αφίσες και την σήμανση. Δεν γίνεται να μην επεξεργαστώ το εισιτήριο, το βάρος του χαρτιού και τα χρώματα και είναι σχεδόν αδύνατο να μην μπει το μυαλό μου στην διαδικασία αναζήτησης της γραμματοσειράς που είδα σε κάποια πινακίδα ή flyer.

Όταν ο προορισμός είναι το Λονδίνο, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα γιατί η πληροφορία είναι καταιγιστική. Θα μπορούσα εύκολα να πω ότι το Λονδίνο είναι ο παιδότοπος του γραφίστα! Το Λονδίνο είναι γεμάτο χρώμα, ξεχειλίζει από εικονογραφημένη πληροφορία και πέραν των σημαντικών αξιοθέατων η κόρη του ματιού μου ήταν σε μόνιμη διαστολή προσπαθώντας να φωτογραφίσει τον τρόπο που οι Λονδρέζοι προωθούν τα "προϊόντα" τους.

Η σήμανση υποδειγματική, ταμπέλες με χάρτες και ένα δίκτυο συγκοινωνιών που σε πάει όπου θες με ακρίβεια μερικών μέτρων ειναι τα πράγματα που μετά απο δύο εικοσιτετράωρα σου φαίνονται άκρως φυσιολογικά και άπαξ και μάθεις πως λειτουργούν οι χάρτες τους σε στάσεις λεωφορείων και μετρό, θα πρέπει να είσαι διανοητικά ανάπηρος για να χαθείς!

Έτσι λοιπόν φωτογράφισα ανούσια για πολλούς πληροφορία, σήμανση, stickers και διαφημιστικά stand και φυσικά... επέστρεψα με μια σακούλα έντυπα! Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι για το μάζεμα των εντύπων δεν κατέβαλα καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Παντού, σε όλους τους χώρους, σε όλα τα ξενοδοχεία, στις pub, στις gallery μέχρι και σε coffee shops οι Λονδρέζοι είχαν φροντίσει ο τουρίστας να πέσει πάνω σε έντυπο που μπορεί να τον βοηθήσει να επιλέξει ανάμεσα στα δεκάδες δρώμενα που γίνονται καθημερινά στην πόλη. Ο πολιτιστικός οργασμός αυτής της πόλης είναι ανεξάντλητος.

Φυσικά μόνο μια ιδέα θα πάρετε απο τα δείγματα που ακολουθούν, ολοκληρωμένη άποψη για την γραφιστική στην Αγγλία μπορείτε να πάρετε απο ιστοσελίδες και βιβλία που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά θα ήθελα να έχω μερικές ημέρες στη διάθεση μου και να μαζέψω υλικό απο underground σκηνές και House Parties τα οποία συνήθως είναι πιο δημιουργικά. Δεσμεύομαι να το κάνω στην επόμενη βόλτα!

thriller-live-london institute-contemporary-arts-london-ins gay-festival ica-join james-bond
various-voices kuniyoshi gallerries-museums-map new-excibitions-london trafalgar-studios-london
barbican-inside london-ballet english-national-ballet portrait-gallery-map lso1
barbican-music lso-violin lion-king-musical-london science-museum-london science-museum-london-covre
spring-awakening zorro-london tate1 national-gallery-london bfi-guide
picasso opera-london big-idea caio-fonceca london-transport-museum1
richter-inside richter-portraits london-transport-museum ronnie-scotts50 institute-contemporary-arts-london-cover
whats-on-the-parks barbican-inside2 podchenko-popova japanese-art-london inside-entupo
outstanding-musicals fernandos-kitcen
Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.