Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 17:54

The Sleaze Factor(y)

Γράφτηκε από  Χρήστος Μουρούκης

Όταν το απαιτούμενο από μία ταινία δεν είναι η δραματουργία της ή οι ερμηνείες της, αλλά τα εκμεταλλεύσιμα χαρακτηριστικά (π.χ. σεξ & βία) τότε το Sleaze Factor(y) είναι εδώ για να σας προτείνει μερικές ταινίες που θα γίνουν οι ένοχες απολαύσεις σας!



ROBOT-JOX

ROBOT JOX
Πρωτότυπος τίτλος: Robot Jox
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1990
50 χρόνια μετά τον πυρηνικό πόλεμο, οι διαφορές λύνονται με μάχες τεραστίων robot. Η ταινία καταφέρνει (με εντυπωσιακά εφέ) ωραία να δείξει έναν μελλοντικό κόσμο. Τι Transformers (2007) και αηδίες?

nixterini-vardia ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ
Πρωτότυπος τίτλος: Graveyard Shift
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική & Ιαπωνία, 1990
Ένας εργάτης δολοφονείτε υπό περίεργες συνθήκες σε ένα υφαντουργείο, σε αυτή την υπερπαραγωγή [του Ralph S. Singleton {Pet Sematary (1989)} και του William J. Dunn] με την υπέροχη φωτογραφία [του Peter Stein {Friday the 13th Part 2 (1981)}].
o-anthrwpos-pou-pethane-3-fores Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ
Πρωτότυπος τίτλος: The Man Who Would Not Die
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1975
Ο Willetts [ο Fred J. Scollay του Q (1982)] ερευνά μια σειρά φόνων και εξαφανίσεων σε αυτή την περιπέτεια με τις υποβρύχιες λήψεις, την κακή φωτογραφία [του Lowell McFarland {The Warrior Within (1976)}] τα βαθιά ντεκολτέ, τα καυτά shorts και μια έκρηξη πλοίου.
HULK HULK Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Πρωτότυπος τίτλος: The Incredible Hulk Returns
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1988
Ξεχάστε το Hulk (2003) που δεν βλέπετε με τίποτα, εδώ έχουμε να κάνουμε με την συμμαχία του Hulk [ο Lou Ferrigno του The Trial of the Incredible Hulk (1989)] και του Thor [ο συμπαθητικός Eric Allan Kramer του True Romance (1993)] ενάντια στους κακούς Jack LeBeau [ο Tim Thomerson του Fear and Loathing in Las Vegas (1998)] και Mike Fouche [ο Charles Napier του The Silence of the Lambs (1991)], σε μια ταινία με εντυπωσιακό φινάλε.
matwmeni-apodrasi ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Πρωτότυπος τίτλος: Lust for Freedom
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1987
Η Gillian Kaites [η Melanie Coll] φυλακίζετε επειδή βρήκαν ναρκωτικά στο αυτοκίνητο της, στο σωφρονιστήριο γυναικών θα πρέπει να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον βασανιστηρίων και μαστιγωμάτων. Ίσως η χειρότερη ταινία στο είδος της [W.I.P. (δηλαδή Women In Prison)], με σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια από όση θα έπρεπε, μας δείχνει κρατούμενες με περιποιημένα νύχια και jean, ενώ το ενοχλητικό voice over της πρωταγωνίστριας δεν λέει να σταματήσει!
to-kinigi-tou-karxaria ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ
Πρωτότυπος τίτλος: Beyond the Reef
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1981
Στην αρχή ένας καρχαρίας επιτίθεται και στο υπόλοιπο της ταινίας συμβαίνει το απολύτως τίποτα. Στην βαρετή αυτή ταινία θα παρακολουθήσουμε την σχέση του Tikoyo [ο Dayton Ka'ne του Hurricane (1979)] και της Diana [η Maren Jensen του Deadly Blessing (1981)]. Όταν το film πάει να γίνει ποιητικό τότε όλα μοιάζουν σαν να βλέπουμε ντοκιμαντέρ του National Geographic. Τούτο το flick διαθέτει και ανόητο soundtrack [του Francis Lai {Emmanuelle II (1975)}], ενώ μοιάζει σαν τα σαγόνια του καρχαρία να συναντούν τη γαλάζια λίμνη (δύο ταινίες που είναι κακές από μόνες τους).
asimenia-sella ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΛΛΑ
Πρωτότυπος τίτλος: Sella d'argento
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, 1978
Η υπερπαραγωγή αυτή [του Piero Donati {Lust of the Vampire (1956)}], ένα spaghetti western μας δείχνει την ιστορία του ανθρώπου [ο Giuliano Gemma του Tenebre (1982)] με την ασημένια σέλλα στο άλογο του και διαθέτει υπέροχα locations και εμπνευσμένη σκηνοθεσία [του Lucio Fulci {Zombie (1979)}].
apospasma-autoktonias ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Tempi di guerra
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, 1987
Εκρήξεις, πιστολίδι, εμπνευσμένα μονοπλάνα, μια θεαματική σκηνή σε ένα τρένο και όλα αυτά συνοδευόμενα από μια εξαιρετική μουσική [του Fabio Frizzi {Zombie (1979)}] που είναι όμως λίγο αταίριαστη.
dont-go-in-the-house DON?T GO IN THE HOUSE
Πρωτότυπος τίτλος: Don?t Go in the House
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1980
Ο Donald Kohler [ο Dan Grimaldi του The Yards (1999)] στο εργοστάσιο όπου εργάζεται βλέπει έναν συνάδελφο του να τυλίγεται στις φλόγες και δεν κάνει τίποτα. Αργότερα πηγαίνει στο σπίτι του και διαπιστώνει πως η μητέρα του [η Ruth Dardick] πέθανε, τότε αρχίζουν να του μιλάνε οι φωνές του σχιζοφρενή, ενώ κάνει ότι δεν μπορούσε όσο δεν ήταν μόνος του (βάζει δυνατά τη μουσική και καπνίζει). Σύντομα θα γλυτώσει μια κοπέλα από κάποιους μεθύστακες του δρόμου, θα την οδηγήσει σπίτι του και θα την κάψει ζωντανή. Αυτό είναι μόνο η αρχή σε αυτό το κακέκτυπο του Psycho (1960), που είναι γεμάτο διαλόγους που επαναλαμβάνονται και χαρακτήρες που δεν έχουν τη δική τους φωνή [μοιάζουν σαν να μιλάνε όλοι με τον ίδιο τρόπο, thanks στο σενάριο της Ellen Hammill (που έκανε και την παραγωγή), του Joe Masefield και του Joseph Ellison (ο οποίος σκηνοθέτησε κιόλας)], όλα όμως σώζονται από την εξαιρετική φωτογραφία του Oliver Wood [Fantastic Four (2005)].
auksisi-plithismou-miden ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΗΔΕΝ
Πρωτότυπος τίτλος: Z.P.G.
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αγγλία, 1972
Στο μέλλον απαγορεύεται η γονιμοποίηση και όποιος πολίτης «καρφώσει» παραβάτες ανταμείβετε, σε αυτή την ταινία, της όποιας η πραγματικότητα σήμερα δεν μοιάζει να είναι και τόσο μακριά.
kontra-thanatou ΚΟΝΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
Πρωτότυπος τίτλος: Wild Wheels
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1969
Την διαμάχη μιας συμμορίας μηχανόβιων και αυτής κάποιον αυτοκινητιστών μας δείχνει αυτή η ταινία, που είναι γυρισμένη κατά το μεγαλύτερο της μέρος δίπλα σε μια παραλία, όποτε μιλάμε για πολλή άμμο και ανεπανάληπτη μουσική [του Harley Hatcher {Satan's Sadists (1969)}].
mellontikos-kosmos ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Futureworld
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1976
Ο Chuck Browning [ο Peter Fonda του Escape from L.A. (1996)] και η Tracy Ballard [η Blythe Danner του Meet the Parents (2000)] είναι δημοσιογράφοι που πάνε στον κόσμο του τίτλου και ανακαλύπτουν ρομπότ και μυστήριους φόνους και εξαφανίσεις σε αυτή την βαρετή ταινία.
geusi-apo-ekdikisi ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
Πρωτότυπος τίτλος: Django
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Ισπανία, 1966
Ο ηθικός Django [ο Franco Nero του Tristana (1970)] που είναι άσος στο πιστόλι, τα βάζει με τον διεφθαρμένο Jackson [ο Eduardo Fajardo του Nightmare City (1980)] σε αυτή την ταινία με το έξυπνο σενάριο [των Sergio Corbucci, Bruno Corbucci και Franco Rossetti], την εμπνευσμένη σκηνοθεσία [του Sergio Corbucci {The Great Silence (1968)}], τη μουσική που στοιχειώνει [του Luis Bacalov {A Bullet for the General (1966)}], τα μαστιγώματα, το splatter και την ωμή βία. Κάτι τέτοιες ταινίες είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βλέπουμε κινηματογράφο.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Without Warning
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1980
Ιπτάμενες εξωγήινες βδέλλες κάνουν επίθεση και σκοτώνουν κυνηγούς. Δεν είναι τόσο καλό όσο το εξώφυλλο του, αλλά τα εξαιρετικά εφέ και η έξοχη φωτογραφία [του Dean Cundey {The Thing (1982)}] σώζουν την κατάσταση.
ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωτότυπος τίτλος: The Loners
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1972
Ένας αυτοκινητιστής λέει ψέματα στην αστυνομία πως του επιτέθηκε ένας μηχανόβιος, ο Stein [ο Dean Stockwell του Blue Velvet (1986)] ενώ στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο. Οι αστυνομικοί προκατειλημμένοι με τους bikers της εποχής κυνηγούν τον πρωταγωνιστή και απρόκλητα τον πυροβολούν. Αυτός ξεφεύγει, αλλά οι περιπέτειες του τότε ξεκινάν, σε αυτή την ταινία με την εμπνευσμένη σκηνοθεσία [του Sutton Roley {Chosen Survivors (1974)}] και την φανταστική μουσική [του Fred Karger {The Big Heat (1953)}].
h-zwnh-tou-eglimatos Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Crime Zone
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική & Περού, 1989
Σε αυτό το νέο-νουάρ, μετά την πανούκλα, σε έναν μελλοντικό κόσμο, σε ένα διεφθαρμένο κράτος που δημιουργεί ενόχους (μισό λεπτό? αυτό τελικά δεν μοιάζει και τόσο μελλοντικό), ο Bone [ο Peter Nelson του Die Hard 2 (1990)] και η Helen [η ακαταμάχητα sexy Sherilyn Fenn του Boxing Helena (1993)] ονειρεύονται την μετανάστευση τους, πράγμα που τους υπόσχετε ο Jason [ο David Carradine {που ήταν και executive producer μαζί με τον Roger Corman}] αν φέρουν εις πέρας μια αποστολή: να ληστέψουν απόρρητα έγραφα από ένα νοσοκομείο.
armagedon ΑΡΜΑΓΓΕΔΟΝ ΤΡΕΛΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Armaguedon
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Γαλλία & Ιταλία, 1977
Ο πρωταγωνιστής του τίτλου στέλνει κασέτες με ηχογραφημένες απειλές σε όλη την Ευρώπη.
kokaini-argos-thanatos ΚΟΚΑΙΝΗ: ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Cocaine: One Man?s Poison
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1983
Ένας μεσίτης, ο Eddie Gant [ο Dennis Weaver του Touch of Evil (1958)] εθίζετε στην κοκαΐνη και το κοινό μένει απορημένο προσπαθώντας να καταλάβει πως ακριβώς ο σεναριογράφος [ο Barry Schneider, που έγραψε και την ιστορία μαζί με τον David Goldsmith (ο οποίος έκανε και την παραγωγή)] φαντάστηκε πως ένας τέτοιος χαρακτήρας θα γινόταν συμπαθής.
ΦΩΝΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Cry for the Strangers
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1982
Σε αυτή την αργή ταινία, η Elaine Russell [η Cindy Pickett του Ferris Bueller's Day Off (1986)] και ο Dr. Brad Russell [ο Patrick Duffy του You Again (2010)] μετακομίζουν σε ένα παραθαλάσσιο μέρος όπου οι ντόπιοι τους φέρονται λες και ζούνε δίπλα από το σπίτι του Δράκουλα, συμπεριφορά λογική καθώς όποτε έρχεται η καταιγίδα κάποιος περίεργος φόνος συμβαίνει.
h-kraugi-tou-lukou Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Πρωτότυπος τίτλος: Il richiamo del lupo
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Ισπανία, 1975
Τον χειμώνα του 1989 στην Αλάσκα, στο χωρίο Dawson City ο William Bates [ο Jack Palance του Batman (1989)] κάνει κουμάντο. Μία ταινία με άχαρο μοντάζ [του Francesco Bertuccioli {Nude per l'assassino (1975)}], καλή μουσική [του Stelvio Cipriani {Nightmare City (1980)}] και κακή φωτογραφία [του Jos? F. Aguayo hijo {Knife of Ice (1972)}]. Μάλιστα, η κραυγή του τίτλου είναι εμφανέστατα ηχογραφημένη σε studio, ενώ τα περισσότερα sound effects ακούγονται αταίριαστα. Ο σκύλος-πρωταγωνιστής συμπεριφέρεται περισσότερο σαν γάτα, ενώ ένα ενοχλητικό voice-over μας κάνει τη ζωή δύσκολη.
C.O.P.S. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 2
Πρωτότυπος τίτλος: Future Zone
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1990
Ο αρχιμαφιόζος Hoffman [ο Patrick Culliton του Armed Response (1986)] εκβιάζει τον αρχηγό της αστυνομίας Mickland [ο Charles Napier του The Silence of the Lambs (1991)] και τον αναγκάζει να στήσει παγίδα στον αστυνομικό John Tucker [ο David Carradine, ο οποίος είναι άσσος στο πιστόλι ενώ διαθέτει και ένα μεταλλικό γάντι που εκτοξεύει laser] που μπλέκεται συνέχεια στις «δουλειές» του. Ο τελευταίος θα βοηθηθεί από τον Billy [ο Ted Prior του Surf Nazis Must Die (1987)]. Έξυπνη φωτογραφία [του Vojislav Mikulic {Death by Dialogue (1988)}], γυμνό, ιπτάμενα αυτοκίνητα και εκρήξεις.
h-melwdia-tou-aimatos Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Blood Song
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1982
Ξεχάστε τη μελωδία της ευτυχίας, εδώ ένας μανιακός το σκάει από το ψυχιατρείο και σκοτώνει όποιον δεν του αρέσει η μουσική που παίζει με ένα φλάουτο. Εξαιρετική μουσική [του Robert J. Walsh {B.T.K. Killer (2005)}], τσεκούρι στο κεφάλι, γυμνό και ωραία locations σε αυτό το slasher της «σειράς».
o-gios-tou-spartakou Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ
Πρωτότυπος τίτλος: Il figlio di Spartacus
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, 1962
Σανδάλι και σπαθί, ξιφομαχίες, πολλοί κομπάρσοι και εξεγέρσεις σε αυτή την ταινία με την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Sergio Corbucci {Django (1966)}
loxias-brouks ΛΟΧΙΑΣ ΜΠΡΟΥΚΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Hannibal Brooks
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αγγλία, 1969
Το 1942 σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Άγγλων αιχμάλωτων, ο χαρακτήρας του τίτλου [ο Oliver Reed του The Brood (1979)] έχει την ευθύνη ενός ελέφαντα, σε αυτή την θεαματική κωμωδία της οποίας τα εφέ και οι εκρήξεις πείθουν.
stin-kolasi-ny ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Πρωτότυπος τίτλος: 2019 - Dopo la caduta di New York
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Γαλλία, 1983
20 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, στη Νεβάδα, ο Parsifal [ο Michael Sopkiw του Massacre in Dinosaur Valley (1985)] νικά σε αγώνες του στυλ Death Race 2000 (1975) και έπειτα του ανατίθεται μαζί με τον Ratchet [ο Romano Puppo του Escape from the Bronx (1983)] και τον Bronx [ο Paolo Maria Scalondro του Sleepless (2001)] μία δύσκολη αποστολή [να βρούνε τη μοναδική γόνιμη γυναίκα] στο Μανχάταν [που έχει ακόμα ποντίκια]. Όμως δεν έχει πολύ σημασία το σενάριο [των Ernesto Gastaldi {Once Upon a Time in America (1984)}, Gabriel Rossini {La guerra del ferro - Ironmaster (1983)}, Sergio Martino], αλλά η εξαιρετική μουσική [του Guido De Angelis και Maurizio De Angelis {Torso (1973)}], η φανταστική φωτογραφία [του Giancarlo Ferrando {Torso (1973)}], η σκηνοθεσία [του Sergio Martino {Torso (1973)}] που ανάλογα με τη σεκάνς αλλάζει και mood, το splatter, η απολαυστική δράση, οι ακτίνες laser, τα ευφάνταστα όπλα, τα φλογοβόλα και τα εντυπωσιακά sets. Δεν υπάρχει κάτι που να θες και να μην βρίσκεται σε αυτή την ταινία!
genimenos-apti-kolasi ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
Πρωτότυπος τίτλος: Die Hinrichtung
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, 1976
Τη μίζερη ζωή ενός Αμερικάνου στρατιώτη [ο Mathieu Carri?re του Luther (2003)] από τον πόλεμο του Βιετνάμ μας δείχνει αυτή η ταινία και πως αφού «κόλλησε» στο Belfast αρχικά απειλούσε κόσμο με ένα σουγιά και έπειτα προχώρησε σε μια σειρά βιασμών και δολοφονιών. Το γυμνό δεν σώζει την κατάσταση, αλλά τι περίμενα από ένα τέτοιο εξώφυλλο;
hliaki-apeili

ΗΛΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Πρωτότυπος τίτλος: Solar Crisis
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική & Ιαπωνία, 1990
Αυτό το talk-fest, αυτή η σαπουνόπερα, δεν σώζεται από την αποτυχημένη προσπάθεια τον διαλόγων να δημιουργήσουν ένταση, από τα εντυπωσιακά εφέ και sets η από την παρουσία της hot Alex Noffe [η Annabel Schofield του Clifford (1994)].

o-parisaktos Ο ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Intruder
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1989
Ένα βράδυ με πανσέληνο, ο Craig Peterson [ο David Byrnes του Witchcraft 7: Judgement Hour (1995)] επισκέπτεται το super-market (για να αγοράσει τσιγάρα) στο οποίο δουλεύει η πρώην του [η Elizabeth Cox του Night of the Creeps (1986)] και ξεκινά καυγά, αφού αφεντικά και υπάλληλοι τον διώξουν αρχίζει τα τηλέφωνα. Τα αφεντικά ανακοινώνουν στους υπαλλήλους πως θα πουλήσουν το μαγαζί και οι δουλειές τους θα χαθούν. Σύντομα ένας προς έναν δολοφονούνται με μακάβριους τρόπους. Έξυπνη σκηνοθεσία [από τον πιο υποτιμημένο Αμερικάνο σκηνοθέτη στην ιστορία του κινηματογράφου, Scott Spiegel, ο όποιος κάνει cameo και έγραψε και το σενάριο, βασισμένος σε μια ιστορία που συνέγραψε με τον Lawrence Bender (ο οποίος έκανε και την παραγωγή και επίσης κάνει cameo)] που κάνει αυτή την ταινία να πρωταγωνιστεί στο πάνθεον του carnage in a super-market genre μαζί με το Dawn of the Dead (1978) και το The Mist (2007).
o-zoro-stin-ispaniki-auli Ο ΖΟΡΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΥΛΗ
Πρωτότυπος τίτλος: Zorro alla corte di Spagna
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, 1962
Αυτή η περιπέτεια του Zorro [ο George Ardisson του Eyes Behind the Stars (1978)] είναι γεμάτη κοστούμια, άλογα και ξιφομαχίες.
rompot-dolofonos ΡΟΜΠΟΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Peng! Du bist tot!
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Γερμανία, 1987
Ο Peters [ο Hermann Lause του Head-On (2004)] παίρνει ένα μικροτσίπ (ενώ οι εφημερίδες ρίχνουν το φταίξιμο στην K.G.B.) και ξεκινά να δολοφονεί. Ο Kai Westerburg [ο Ingolf L?ck του Bang Boom Bang - Ein todsicheres Ding (1999)] και η Andrea Flanegan [η Rebecca Pauly του The Ninth Gate (1999)] θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν, σε αυτή την ταινία με το λίγο γυμνό και τους πολλούς διαλόγους.
mauri-cobra ΜΑΥΡΗ ΚΟΜΠΡΑ
Πρωτότυπος τίτλος: Cobra nero
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Αμερική, 1987
Ο Robert Malone [ο Fred Williamson του From Dusk Till Dawn (1996)] σε μια επιχείρηση με ομήρους, σκοτώνει τους κακοποιούς. Έπειτα τα βάζει με μια συμμορία κοκαϊνομανών δολοφόνων. Θεαματική ταινία, με λίγο γυμνό, λίγο splatter και μια σκηνή οπλισμού του πρωταγωνιστή που είναι μεγαλειώδης.
5 ΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΤΑΦΟΙ
Πρωτότυπος τίτλος: Five Bloody Graves
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1970
Έξυπνοι τίτλοι αρχής, γυμνό, voice-over από τον θάνατο [ο Gene Raymond του Mr. & Mrs. Smith (1941)], αλλά η ώρα δεν περνά με τίποτα, και η τραγική μουσική δεν σώζει την κατάσταση.
oi-ginekes-melises ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Invasion of the Bee Girls
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1973
Πριν καλά-καλά τελειώσουν οι τίτλοι αρχής έχουμε να κάνουμε με δύο φόνους. Αργότερα η ταινία μας παραδίδει άφθονο γυμνό από καλλονές και φανταστική μουσική [του Charles Bernstein {A Nightmare on Elm Street (1984)}], τι περισσότερο μπορεί να θες από την ταινία τρόμου σου;
h-mesalina-kaioi-antres-tis Η ΜΕΣΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Messalina, Messalina!
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, 1977
Ένας ληστής σώζεται όταν εισβάλει στο φορείο της Messalina [η Anneka Di Lorenzo του Caligula (1979)] και την πηδά. Έπειτα, η πρωταγωνίστρια στέλνει προσωπικό να της βρει τους πουτσαράδες της Ρώμης για να την πηδήξουν. Πρόκειται για μια κωμωδία με κλανιές, ούρα, τούμπες, τράκες, και ρεψίματα, καθώς και ένα φινάλε κωμικού splatter, 25 χρόνια πριν το Braindead (1992). Η ταινία είναι όσο wild ακούγετε.
o-guros-tou-kosmou-80meres Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Around the World in Eighty Days
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1956
Ο Passepartout [ο Cantinflas του Pepe (1960)] βάζει στοίχημα πως θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Δεν την παρακολούθησα πολύ την ταινία επειδή μου φάνηκε μία mainstream βαρεμάρα.
h-ekdikisi-computer Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ
Πρωτότυπος τίτλος: Crosstalk
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αυστραλία, 1982
Ο Ed Ballinger [ο Gary Day του Blue Murder (1995)] μένει παράλυτος έπειτα από ένα τροχαίο και νομίζει πως το κομπιούτερ του θα αποκαλύψει της λεπτομέρειες ενός φονικού.
to-katharma-tis-leoforou ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ
Πρωτότυπος τίτλος: Senza ragione
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Αγγλία, 1973
Ο Memphis [ο Telly Savalas του Cape Fear (1962)] και ο Mosquito [ο Franco Nero του Django (1966)] ληστεύουν ένα χρυσοχοείο και αναγκάζονται να σκοτώσουν τον ιδιοκτήτη, τότε τρέπονται σε φυγή σε αυτό το film δράσης μεγατόνων.
aima-sto-xionismeno-lofo ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΛΟΦΟ
Πρωτότυπος τίτλος: Il grande silenzio
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Γαλλία, 1968
Το 1886 οι κυνηγοί κεφαλών σκοτώνουν επικηρυγμένους για δολάρια, οι δεύτεροι έχουν τον ήρωα τους Silence [ο Jean-Louis Trintignant του Death Laid an Egg (1968)] που ανταποδίδει τα πυρά. Φοβερή μουσική [του Ennio Morricone {The Good, the Bad and the Ugly (1966)}] & ποιητική σκηνοθεσία [του Sergio Corbucci {που έγραψε και το σενάριο, μαζί με τους Mario Amendola, Bruno Corbucci, και Vittoriano Petrilli}].
maxh-sta-vathi-tis-ghs ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΓΗΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Battle Beneath the Earth
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αγγλία & Αμερική, 1967
Ζούμε μια υπόγεια μάχη μεταξύ Αμερικάνων και Κινέζων σε μια από τις ελάχιστες ταινίες που κατάφεραν να με στείλουν για ύπνο. Έναν καφέ παρακαλώ!
thiriodia ΘΗΡΙΩΔΙΑ
Πρωτότυπος τίτλος: Survival Zone
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αφρική, 1983
Αφού μια βόμβα άφησε λίγους επιζώντες στη γη, όλα μοιάζουν φυσιολογικά, εκτός από το ότι μια συμμορία bikers δημιουργεί προβλήματα σε μια οικογένεια.
h-gefura-tou-arnem Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΡΝΕΜ
Πρωτότυπος τίτλος: A Bridge Too Far
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική & Αγγλία, 1977
Στην Ευρώπη του 1944 διανύουμε το 5ο έτος του 2ου παγκοσμίου πολέμου μας ενημερώνει ένα voice-over και στρατεύματα αποβιβάζονται στην Γαλλία τον Ιούνιο, μετά από ένα μήνα είναι έτοιμα και μετά από δύο μήνες το Παρίσι είναι ελεύθερο. Η all-star υπερπαραγωγή [του Joseph E. Levine και του Richard P. Levine {Tattoo (1981)}] θα ασχοληθεί με την μεγάλη επιχείρηση που σκοπεύει να τελειώσει τον πόλεμο.
kimata-vias ΚΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Dr. M
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, 1990
Μια επιδημία αυτοκτονιών μαστίζει το Βερολίνο σε αυτή την ταινία που θυμίζει περισσότερο David Cronenberg [εποχής Videodrome (1983) και The Brood (1979)] παρά Claude Chabrol.
to-nisi-tou-king-kong ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΙΝΚ ΚΟΝΚ
Πρωτότυπος τίτλος: Eva, la Venere selvaggia
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία, 1968
Αυτό το talk-fest έχει φοβερή μουσική [του Roberto Pregadio {White Cannibal Queen (1980)}].
to-xtipima-tou-ekdikiti ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΗ
Πρωτότυπος τίτλος: Haunted
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1977
Το 1865 μια Ινδιάνα καταδικάζεται σε θάνατο, όταν την στέλνουν γυμνή στην έρημο και αυτή σκορπά μια κατάρα. Εξαιρετική μουσική [του Lor Crane {Scoring (1979)}] & εμπνευσμένη σκηνοθεσία [του Michael A. DeGaetano, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, ενώ έκανε και την παραγωγή μαζί με τον Nicholas P. Nizich {Scoring (1979)}].
W W
Πρωτότυπος τίτλος: W
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1974
Η Katie [η Twiggy του Body Bags (1993)] παθαίνει ένα τροχαίο και στο αμάξι της βρίσκεται χαραγμένο το γράμμα W, το ίδιο συμβαίνει και στον άντρα της Ben [ο Michael Witney του Darling Lili (1970)]. Θρίλερ που θυμίζει το Cape Fear (1962).
taksidi-stin-aviso-tou-xronou ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Πρωτότυπος τίτλος: My Science Project
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1985
Το 1985 κάποιοι πειραματίζονται με ταξίδι στον χρόνο και σε άλλη διάσταση.
ena-pistoli-gia-tafous ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΙΑ 100 ΤΑΦΟΥΣ
Πρωτότυπος τίτλος: Una pistola per cento bare
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιταλία & Ισπανία, 1968
Ο Jim Slade [ο Peter Lee Lawrence του For a Few Dollars More (1965)] αρνείται να πολεμήσει και έτσι καταδικάζεται στα κάτεργα. Όταν ο πόλεμος τελειώνει, ελευθερώνεται και θέλει να εκδικηθεί τους δολοφόνους της οικογενείας του.
sxizofrenia ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
Πρωτότυπος τίτλος: Schizoid
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1980
Ένας αυτοκινητιστής κυνηγά μία ποδηλάτησα. Όταν καταλήγουν σε ένα γκαράζ την σκοτώνει με ένα ψαλίδι. Έπειτα, η Julie [η Marianna Hill του The Godfather: Part II (1974)] λαμβάνει απειλητικά μηνύματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 169 Ελληνικά Λογοτεχνικά Ιστολόγια Εν Φουάρ... »