Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 18:23

Aρχαιολογία online

Γράφτηκε από την 

Το περιοδικό Αρχαιολογία είναι πολύ πιθανό να το γνωρίζετε καθώς κυκλοφορεί ανάμεσά μας τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέρετε και είναι σημαντικό να μάθετε- είναι ότι διαθέτει ελεύθερα προς ανάγνωση και μελέτη στον διαδικτυακό του τόπο τα περισσότερα από τα άρθρα των 113 τευχών που έχει εκδώσει από το 1981 μέχρι και σήμερα! Με ένα απλό κλικ στον σύνδεσμο: http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?sel=6 ανοίγεται μπροστά σας μια τεράστια 'βιβλιοθήκη' με άρθρα-θησαυρούς που αφορούν στην Αρχαιολογία και τις Τέχνες.

Πρόκειται για άρθρα γραμμένα από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και θεωρητικούς της Τέχνης και της Αρχαιολογίας που, ευτυχώς για μας, δεν απευθύνονται μόνο σε αντίστοιχου γνωστικού επιπέδου ή στενού επαγγελματικού προσανατολισμού ανθρώπους αλλά σε κάθε έναν από εμάς που αγαπάει τις Τέχνες, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και φυσικά την Αρχαιολογία.arxaiologia2

Η ιστοσελίδα μπορεί βεβαίως να φανεί πολύ χρήσιμη και σε εκπαιδευτικούς ή επιστήμονες-θεωρητικούς (Ανθρωπολόγους, Κοινωνιολόγους, Ιστορικούς κτλ) που εκπονούν έρευνες ή διατριβές καθώς αποτελεί χρήσιμη πηγή ιστορικών πληροφοριών.

Στα τεύχη του περιοδικού εξετάζονται εν είδη αφιερώματος, άλλοτε εκτενώς (4 τεύχη) κι άλλοτε πιο συνοπτικά, θεματικές ενότητες με αναφορές στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τη Νεότερη Ελλάδα και τη Σύγχρονη Εποχή.

Οι θεματικές ενότητες καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων έτσι που δύσκολα δε θα βρει κάποιος έστω ένα θέμα το οποίο θα του ελκύσει το ενδιαφέρον.

Μερικά παραδείγματα θεματικών ενοτήτων είναι :arxaiologia4l

Χορός,  Γεύση,  Ένδυση,  Κατοικία,  Αυτόχειρες , Ιατρική,  Όνειρα,  Μαγεία,  Έρωτας,  Αλχημεία, Τεχνολογία,  Ζωγραφική,  Χρόνος,  Γυναίκα,  Πόλη καθώς και πολλά πολλά άλλα.

Αν ήδη σας κίνησε το ενδιαφέρον κάποιο από τα παραπάνω θέματα κάντε κλικ εδώ, διαλέξτε το τεύχος που σας ενδιαφέρει, πατήστε πάνω στην εικόνα του περιοδικού, επιλέξτε το άρθρο που θέλετε να διαβάσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο pdf (όπου υπάρχει) και διαβάστε το άρθρο..τόσο απλό.

Καλή ανάγνωση λοιπόν και να θυμάστε.. Η "αρχαιοφιλία" δεν είναι έγκλημα!

Έφη Φαρμάκη

Είμαι απόφοιτος των Δραματικών Σχολών «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη και «Δήλος» της Δ.Χατούπη , καθώς και στο Studio Nama της Ελ.Σκότη. Ασχολούμαι με το χορό από πολύ μικρή ηλικία και έχω κάνει μαθήματα τραγουδιού, μουσικής και πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού με σπουδαίους δασκάλους. Εργάζομαι ως ηθοποιός-χορεύτρια, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσα το τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών» της ΑΣΟΕΕ.