Ημερίδα & workshops: Μουσεία & Τρισδιάστατη Εκτύπωση, Νέες δυνατότητες εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Δάφνης-Υμηττού, η ΕΔΡΑ«Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων», η Μουσειοτεχνική Μ.Ε.Π.Ε. και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, προσκαλούν πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μουσεία και Τρισδιάστατη Εκτύπωση: Νέες δυνατότητες εκπαίδευσης», η οποία θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπουζιάνη, το Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 στις 11.00 μ.μ.

Η ημερίδα απευθύνεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού, μουσειοπαιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς, και όλους όσους αναζητούν καινοτόμα εργαλεία εκπαίδευσης ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα για μια αυθεντική εμπειρία μάθησης.

Παράλληλα θα μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση "Ιερή Γνωριμία" η οποία παρουσιάζει μέσα από το πρίσμα δέκα εκ των καλύτερων street και graffiti καλλιτεχνών της χώρας, έργα εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Η συμμετοχή στην ημερίδα και στα εργαστήρια είναι ελεύθερη. Στα πλαίσια των εργαστηρίων θα εξερευνήσουμε τα αντικείμενα και το πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν με εικόνες, σκίτσα και άλλα έργα τέχνης (π.χ. χαρτονομίσματα, ανάλογα γλυπτά, μεταγενέστερες αναγεννησιακές αναπαραστάσεις). Θα ακολουθήσει μικρή αφήγηση παραμυθιού σχετικά με τη ζωή των αντικειμένων και το ταξίδι τους μέσα στο χρόνο από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργήσουν με σύγχρονα εικαστικά μέσα και τεχνικές ένα καλλιτεχνικό έργο εμπνευσμένο από το κάθε αντικείμενο.