Masterclass στην άρπα με τη Μαρία Μπιλντέα

Masterclass στην άρπα Masterclass στην άρπα

Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την έντονη εκπαιδευτική του δράση, και θέτοντας ως προτεραιότητα τους νέους σπουδαστές της χώρας, διοργανώνει το τέταρτο κατά σειρά masterclass για το έτος 2014. Η διακεκριμένη σολίστ στην άρπα και μέλος του συνόλου, Μαρία Μπιλντέα, θα διδάξει για τέσσερις ημέρες, 16-19 Δεκεμβρίου 2014, καθημερινά από τις 15:00 έως τις 22:00, στο Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα του KYKLOS.

 

Οι θεματικές είναι οι εξής:

  1. Προετοιμασία για παγκόσμιους διαγωνισμούς
  2. Αρπιστικό ρεπερτόριο
  3. Τα πρώτα βήματα της άρπας: εισαγωγή στο όργανο για μικρά παιδιά
  4. Τεχνικά μαθήματα για τη διατήρηση της άριστης κατάστασης του οργάνου


Ξεχωριστή θέση στα πλαίσια του masterclass κατέχει η εκδήλωση, στις 18/12/2014 [ώρες 16:00-19:00], με τίτλο: Η Άρπα στην Ορχήστρα. Το σεμινάριο αφορά συνθέτες, ενορχηστρωτές καθώς και διευθυντές ορχήστρας και θα αναδείξει τα μη, τα πρέπει, και τα πως του οργάνου τόσο σε θέματα σύνθεσης όσο και σε θέματα μουσικής διεύθυνσης.

Το masterclass θα ρίξει την αυλαία του με μια ανοιχτή για το κοινό συναυλία που τιτλοφορείται Η Μεγάλη Γιορτή της Άρπας [19/12/2014, ώρα 20:00] με τους σπουδαστές να αναλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το masterclass στην άρπα αποτελεί τη συνέχεια των κύκλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων των μελών του KYKLOS που άνοιξε το masterclass στο φαγκότο (με τον καταξιωμένο φαγκοτίστα και μέλος του συνόλου, Γεώργιο Φαρούγγια, και καλεσμένο τον Alexei Tkachuk: σόλο φαγκότο στην Bamberg Symphony, στη Lucerne Festival Orchestra αλλά και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης), συνέχισε το masterclass στο κόρνο (με το μέλος του συνόλου και σολο κόρνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Κώστα Σίσκο, και καλεσμένο το σόλο κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, Hector McDonald) και το καλοκαίρι ακολούθησε το masterclass στο κοντραμπάσο όπου ο σολίστ Τάκης Καπογιάννης (κορυφαίος Α΄ κοντραμπασίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος του KYKLOS ENSEMBLE) δίδαξε τεχνικές ομαδικού παιξίματος του οργάνου στους νέους εκπαιδευόμενους.