Ανοιχτή παρουσίαση (δωρεάν) Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας με τον Kenny MacLellan

Ανοιχτή Παρουσίαση (δωρεάν)την Πέμπτη 16/10/14, ώρα 6:30-8:30 μ.μ. για τον Κύκλο Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας με τον διεθνούς φήμης Kenny MacLellan στο New York Acting Studio Conservatory of Dramatic Arts.

Απευθύνεται σε: Σκηνογράφους, Ενδυματολόγους, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σπουδαστές και όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο.

Μαθήματα: κάθε Πέμπτη στις 6:30 - 10:30 μ.μ.
ΕΝΑΡΞΗ: από Πέμπτη 23/10/14

Ο Κέννυ Μακ Λέλλαν και ο Νίκος Κατής, θα παρακολουθούν όλη την πορεία εξέλιξης της μελέτης και παρουσίασης της σκηνογραφικής και ενδυματολογικής πρότασης, ενώ ως guest, ο γνωστός σχεδιαστής φωτισμών του θεάτρου Σάκης Μπιρμπίλης θα εξετάσει τις μεθόδους φωτισμού της σκηνής και του σκηνικού μιας παράστασης.
Οι σπουδαστές θα επισκεφθούν 3 κεντρικές Αθηναϊκές σκηνές, όπου θα επιλέξουν σε ποια σκηνή θα βασιστεί η μακέτα τους. Επίσης θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία Θεατρικά έργα τα οποία θα αφορούν την εργασία τους.
Το πρόγραμμα μαθημάτων σκηνογραφίας – ενδυματολογίας διαρκεί 12 εβδομάδες.
Θα υπάρχουν 3 κύκλοι μέσα στην χρονιά και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως και τρεις.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

• σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών
• κατασκευή πλαστικής μακέτας
• μάσκας, θεατρικών στοιχείων και ενδυματολογικών αξεσουάρ
• ιστορία θεάτρου
• ιστορία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας

Σκοπός

Σκοπός των μαθημάτων δεν είναι η παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου σκηνογράφων από μια ορισμένη σχολή σκηνογραφίας, αλλά η καθοδήγηση και ενθάρρυνση κάθε σπουδαστή να μην ψάχνει εύκολες και συμβατικές λύσεις, αλλά, μέσα από βαθειά έρευνα, να αποκτά τη δική του ερμηνεία και προσέγγιση προς την σκηνογραφία και ενδυματολογία. Το μάθημα είναι ιδίως πρακτικό.
Στο τέλος των μαθημάτων, οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν μια πλαστική μακέτα και σχέδια κοστουμιών, τόσο στους συνεργάτες και την υπόλοιπη ομάδα του NYAS, όσο και σε επιλεγμένους καλεσμένους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, φιλική συζήτηση και αποτιμήσεις, ενώ στο τέλος της χρονιάς, επιλεγμένα έργα από όλα τα project θα παρουσιαστούν σε ενιαία Έκθεση σε ειδικά διαμορφωμένο και προβεβλημένο χώρο, στο ευρύ κοινό και σε προσκεκλημένους επαγγελματίες του θεάτρου.
Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τις παραγωγές του NYAS που θα παρουσιαστούν στο τέλος του χρόνου, ενώ ο Kenny McLellan μπορεί να επιλέξει κάποιον ως συνεργάτη του στις παραγωγές που αναλαμβάνει.

Πρόγραμμα Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας

Διάρκεια: 12 ΕβδομάδεςΑπό 23 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη, ώρα 6:30 - 10:30 μμΚόστος: 90 ευρώ ανά μήνα (Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α)Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα : 210-3211.445 & 6977-90.61.66 ή στοE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (απαραίτητο ένα τηλέφωνο επικοινωνίας)www.newyorkactingstudio.gr/ Μιαούλη 11, 3ος όρ., Ψυρρή (30 μ. από μετρό Μοναστηράκι)Τηλ. 210-3211.445, κιν. 6977-90.61.66