Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες»

Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες» Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες»

Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες», 2ος Χρόνος. Το Σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή σε όσους έχουν παρακολουθήσει σε θεατρικό εργαστήρι. Ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι ο Χώρος Τέχνης 92 Art. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16:00 έως 19:00.

Μπαίνοντας στο επάγγελμα του ηθοποιού καταλαβαίνουμε πόσο ακρωτηριασμένοι είμαστε από τα ταμπού της κοινωνίας , από κανόνες, συμπεριφορές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά , από το σχολείο , την εκκλησία. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε ακούγοντας από μικροί τις φράσεις , οι άντρες δεν κλαίνε, τα καλά παιδιά δεν μιλάνε έτσι, σταμάτα, μην, κ. λ. π , έχουνε ως αποτέλεσμα την διάβρωση της ελευθερίας μας.
Καιρός να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και οι νεότερες γενιές να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ακόμα και αν η εποχή , οι συνθήκες, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι , δεν βρίσκονται δίπλα στο να βοηθήσουν στην πρόοδο και στην συνέχεια νέου πνευματικού υλικού.
Τα μαθήματα θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε ως ηθοποιοί , να ανακαλύψουμε αιτίες και προβλήματα που έχουν ως συνέπεια στο παίξιμο μας. Να κατανοήσουμε τον όρο ΟΜΑΔΑ και να αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά μιας παράστασης.
Είναι ένας καλός λόγος να γνωριστούμε και να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας , μπαίνοντας στο δημιουργικό μέρος μιας παράστασης. Απώτερος σκοπός μια μελλοντική συνεργασία μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Έφη ΜεράβογλουΈφη Μεράβογλου

Βιογραφικό

Η Έφη Μεράβογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε το (2003) από την Ανώτερη Δραματική σχολή Θεμέλιο και το (2009) από τα Ιεκ Ξυνή Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με την Μαρία Πασχάλη , Σοφία Βόσσου και την Μαρία Ξενίδου. Στο New York Acting School Υποκριτική με τον Νίκο Κατή( 3μηνο). Flamengo στην σχολή χορού της Μαρίνας Λαμπροπούλου (3μήνες) και σύγχρονο Χορό στην Σχολή του Π. Μεταξόπουλου( 5μήνες). Σκηνοθετεί από το (2003) σχολεία , πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και επαγγελματικές ομάδες. Έχει γράψει , σκηνοθετήσει και παίξει '' One night in heaven'', ''Έγκλημα στο Χωριάν Espresso'', ''Ζητείται Δράκουλας'', ''Epiclot'',''Πίστεψε σε κάτι'', ''Παρασκευή και 13'', ''8 Γυναίκες κατηγορούν εσένα'', Dreamville, Ισμήνη &Καλυψώ αλλά και παιδικά έργα, όπως '' Ο Αη Βασίλης Υπάρχει'', ''Τα Μαγικά Χριστούγεννα'', ''Ταξίδι με άρωμα Χριστουγέννων'' . Εισηγήτρια του Bar Acting Tου 1ου σεμιναρίου 2ου,3ου για θέατρο σε Bar.(2010-2012).Έχει συμμετάσχει επίσης στο Θέατρο Άλεκτον , σκην. Σωτηρία Κολόζου στο έργο'' Οι Μούσες'' (2003), '' Καμπαρέ ο κόσμος'' (2008-2009) της Κωστούλας Μητροπούλου σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσάγκα, ''Εντόπιοι '' δραματοποίηση και τραγούδι. ( Bar theatre),''Δραματοποίηση'' στο ghost House με τον Τραγουδιστή Γιώργο Χριστοδούλου σκην. Νίκος Κατράκης. ( 2010 ),''6 Πρόσωπα ζητούν συγγραφέα'' σκην. και διασκευή Νίκου Κατράκη (2011) στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, '' Ο Αλλαντίν και οι Αμαζόνες'' 3D Animation σκην. Χάρης Περσίδης. Μεταγλωττίσεις στην Art Factory. Ηθοποιός με το Rock συγκρότημα Rockdrive. ''Million like baby''σκην. Νίκου Κατράκη (2012). ''Γουρούνι στο σακί'' της Έρσης Βασιλικιώτη στο θέατρο Αλκμήνη του George Feaydeau σκην.της ίδιας (2013 ). Σκηνοθεσία και κείμενα στην συναυλία Αλληλεγγύης ''Μια ολόκληρη μέρα χαριζόμαστε''(2013). Iraq-9Τόποι επιθυμίας της Heather Raffo, σε σκην.Μαρίας Τσαρούχα (2013-2014 ) Διδασκαλία Χοροκίνησης, δραματουργίας και Υποκριτικής σε εργαστήρια και σε Παιδαγωγούς. Παραγωγός ραδιοφώνου στο Βερόνικα 97,2 fm (2005-2006). Παραγωγός και υπεύθυνη Προγράμματος του web Radioonair.gr .

Συνεντεύξεις:
http://www.newsage.gr/politismos/politistika-nea/culture/7487-apokleistiki-synentefksi-tis-efis-meravoglou-sto-dimosiografo-tou-newsage-nektario-bouterako

http://www.artic.gr/synentefkseis-theatro/3709-efi-meravoglou-mia-polupragmwn-kallitexnis

http://webdaily.gr/news/lifestyle/item/9218-efh-merabogloy-mia-polla-yposxomenh-hthopoios-theatrikh-syggrafeas-skhnotheths

Πληροφορίες
Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες»
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ημέρα Σεμιναρίου : Τετάρτη
Ώρες : 16:00-19:00
Διάρκεια: 3 μήνες / από 27/11 έως 26/2
Σύνολο ωρών: 12 ώρες το μήνα / 36 ώρες για 3 μήνες
Κόστος: 50 ευρώ/μήνα

Ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι ο Χώρος Τέχνης 92 Art,
Αρτέμωνος 92 , Δάφνη. 5 λεπτά από τον σταθμό μετρό Αγ. Ιωάννη.
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλ.επικοινωνίας 693.600.90.55
Οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν και ένα βιογραφικό με φωτογραφία.