Εξερευνώντας τις ευεργετικές επιδράσεις του ήχου - Αθήνα 6 & 7 Απριλίου

Επίσημη αφίσα Επίσημη αφίσα

Στο πλαίσιο της διημερίδας, θα παρουσιαστεί το σύστημα iMuse (interactive MultiSensory Environment) που σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ανθρώπων με ειδικές ανάγκες διαφόρων ηλικιών και ηλικιωμένων σε μακροπρόθεσμη φροντίδα.

Το σύστημα θα παρουσιάσει ο καθηγητής μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Sunderlandτης Μ. Βρετανίας και ερευνητής Phil Ellis,υπεύθυνος για τις έρευνες και την ανάπτυξή του. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε παιδιά με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες, σε άτομα που ευρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σε άτομα με σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση, ακόμη και σε άτομα με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα βελτίωσης, προόδου και εξέλιξης του θεραπευομένου, καθώς αναπτύσσονται οι σωματικές και διανοητικές του ικανότητες.

 Διαλέξεις από έλληνες και ξένους επιστήμονες με σημαντικό ερευνητικό έργο, βιωματικά εργαστήρια, θεατρική και μουσική παράσταση από άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και μουσικά δρώμενα πλαισιώνουν την εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, ειδικούς εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές – λογοπεδικούς, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, μουσικούς, μουσικολόγους, θεατρολόγους, καλλιτέχνες στην ειδική αγωγή καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να μπει στο μαγικό κόσμο με τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου και της μουσικής και τις ευεργετικές τους επιδράσεις στον άνθρωπο.

Μεταξύ των εισηγητών / συντονιστών είναι οι:

  • Dr. PhilEllis, Ph.D.,Καθηγητής Μουσικής (Πανεπιστήμιο του Sunderland), Ερευνητής, Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του iMuse, Μ. Βρετανία
  • Ελευθέριος Αργυρόπουλος,Μαθηματικός, Συγγραφέας
  • Όλγα Γκουνή, Προγεννητική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Προγεννητικής Ψυχολογίας
  • Μιχάλης Καραβασίλης,Ερευνητής Αρχαιοελληνικής θεραπευτικής μουσικής, ιδρυτής του Ερευνητικού Κέντρου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων «Απολλώνιος»
  • Μιχάλης Κόκκινος,Μουσικός, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
  • Σοφία Λάτσινου,Μουσικός, Ερευνήτρια Συμπαντικής Μουσικής
  • Νικόλαος Μαγαλιός,Ψυχολόγος
  • Στέλλα Οικονόμου, Φιλόλογος, Ιστορικός, Μουσικοθεραπεύτρια
  • Σάββας Παπάζογλου, Νευροχειρουργός
  • Δημήτρης Ψύχας, Ηχοθεραπευτής, Μουσικός, Μηχανικός Ήχου

Για το πρόγραμμα σε μορφή pdf. Πατήστε εδώ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: mm Event Management/Maria Margeti, Conference Organization475, Markopoulou street,P.O.B. 57GR-19003 Markopoulo, Attiki, Hellas/ Tel. + 30 22990 84570. Fax + 30 22990 84572 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.