Ανοιχτά Μαθήματα (δωρεάν) στο New York Acting Studio

Το New York Acting Studio (NYAS) (Μιαούλη 11, 3ος όρ., Ψυρρή, μετρό Μοναστηράκι, τηλ: 6977-90.61.66, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή, ξεκινάει τη νέα χρονιά (2013) με Ανοιχτά (δωρεάν) μαθήματα:

  • Μια νέα ματιά στην Υποκριτική(με τον Νίκο Κατή), που θα πραγματοποιηθεί για τρία Σάββατα, 12, 19 και 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12-2μμ.
  • Musical Theatre, Κίνηση-Body awareness, Jazz dance (με την Cindi Trent) για δύο Σάββατα, 19 και 26 Ιανουαρίου 2013 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
  • Musical Theatre, 19 και 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 2:00μ.μ.-4:00μμ.
  • Κίνηση-Body awareness, 19 Ιανουαρίου 2013, ώρα 4:00μμ.-6:00μμ.
  • Jazz dance, 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 4:00μμ.-6:00μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν άμεσα τις θέσεις τους στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δίνοντας απαραιτήτως ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και δηλώνοντας το συγκεκριμένο μάθημα ή μαθήματα που τους ενδιαφέρει (μέρα και ώρα). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει μόνο ένα δίωρο από το κάθε μάθημα (μέγιστο 8 ώρες).

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ηθοποιούς (αρχάριους, προχωρημένους, επαγγελματίες), σπουδαστές υποκριτικής, αλλά και σε όσους αγαπούν το θέατρο.

Ανοιχτά Μαθήματα (δωρεάν)στο New York Acting Studio
Μια νέα ματιά στην ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (με τον Νίκο Κατή)
Musical Theatre, Κίνηση-Body awareness, Jazz dance (με την Cindi Trent)
Σάββατο 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2013
Δηλώσεις συμμετοχής ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

sima

Ανάλυση Ανοιχτών Μαθημάτων

Μια νέα ματιά στην Υποκριτική (με τον Νίκο Κατή):

Παρουσίαση μεθόδων εργασίας του Studio πάνω στην υποκριτική θεάτρου: Το σώμα και η φωνή του ηθοποιού, σκηνική παρουσία, ερμηνεία κειμένου, πώς αποφεύγονται τα στερεότυπα, "How not to act", κ.λπ. Η μέθοδος του NYAS αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα και την προσωπικότητα του καθενός, δίνει έμφαση στη Διαίσθηση και τον Αυθορμητισμό, την Φαντασία και την Τεχνική, την προθυμία για ρίσκα και την συναισθηματική ειλικρίνεια. Υπάρχει δυνατότητα (χωρίς να είναι υποχρεωτικό), οι ενδιαφερόμενοι να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένη σκηνή ή μονόλογο που επιθυμούν.

Musical Theatre (με την Cindi Trent):

Τι είναι musical theatre, απαραίτητες δεξιότητες και τεχνικές.

Πώς η σύνθεση του τραγουδιού, του χορού και της ερμηνείας δημιουργούν τη δομή του μουσικού θεάτρου. Κινησιολογικές και φωνητικές τεχνικές, ανάλυση κειμένου και χαρακτήρων, διάφοροι χοροί, ποικίλα στυλ. Ανάπτυξη φαντασίας, αυθορμητισμού. Προσδιορισμός των στοιχείων της κίνησης (χώρος, χρόνος, δυναμικές).

Κίνηση και Body awareness (με την Cindi Trent):

Ανακάλυψη και ανάπτυξη των στοιχείων της κίνησης μέσω της κατανόησης του σώματος και της έμφυτης κινητικής έκφρασης. Τεχνική Alexander, Laban, τεχνικές χαλάρωσης, ευθυγράμμιση σώματος, δημιουργία ευέλικτου, δυνατού και ισορροπημένου σώματος. Προσδιορισμός και κατανόηση των τριών κύριων στοιχείων της κίνησης (χώρος, χρόνος, ενέργεια). Διαδοχική κίνηση με χρήση όλων των τεχνικών για την απελευθέρωση πνεύματος και σώματος. Απόκτηση θετικής και ζωογόνου αίσθησης του σώματος.

Jazz dance (με την Cindi Trent):

Τεχνική και φόρμες χορού τζαζ. Το μάθημα περιλαμβάνει διάφορες εποχές και στυλ ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στις σύγχρονες τάσεις μουσικής και κίνησης. Η τζαζ είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνικές χορού που χρησιμοποιούνται στο μουσικό θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα μουσικά video clips. Ο χορός τζαζ δημιουργεί ένα δυναμικό και ζωογόνο πλαίσιο για την ανακάλυψη της προσωπικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Αποστήθιση και εκτέλεση συγκεκριμένων βημάτων, συνδυασμών και χορογραφίας, άνεση, σκηνική παρουσία, έλεγχος ρυθμού, μουσικό αίσθημα.

NYASΒιογραφικά Διδασκόντων

Νίκος Κατής:

Σκηνοθέτης & ηθοποιός, ιδρυτής & διευθυντής του NYAS. Στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον, Κρίστοφερ Γουόκεν κ.ά.), σκηνοθέτησε θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη, Βοστώνη κ.λπ. και πρωταγωνίστησε στο θέατρο σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway), Βοστώνη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Κολωνία κ.α. Σπούδασε υποκριτική στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο & σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη & ιδρυτή του Roundabout του Broadway (Ν.Υόρκη). Επίσης κοντά στους: Ούτα Χάγκεν, Μαρσέλ Μαρσώ, Στέλλα Άντλερ κ.ά., έχει διδάξει υποκριτική σε Ν. Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Λιλ, Λάρνακα, Αλεξάνδρεια, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.

Cindi Trent:

Δασκάλα χορού και κινησιολογίας, χορογράφος, σκηνοθέτης μουσικού θεάτρου. Σπούδασε χορό και θέατρο στο Emerson College (ΗΠΑ) και στο Boston Conservatory of Music. Έχει διδάξει πολλά χρόνια μπαλέτο, τζαζ, κλακέτες, χορογραφία και σκηνοθεσία μουσικού θέατρου σε πολλά Πανεπιστήμια και Σχολές στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Κύπρος), ενώ στην Ελλάδα δίδαξε στο Deree College (τμήμα χορού), στη Δραματική Σχολή Βεάκη, στο Παν/μιο Αθηνών (τμήμα θεάτρου) και στο Ιόνιο Παν/μιο (μουσικό τμήμα).

Δραστηριότητα του N.Y.A.S. 2010-2012:

Το Πρόγραμμα Σπουδών Υποκριτικής του NYAS έχει τριετή φοίτηση, μονοετή, επιλογή μαθημάτων, σεμινάρια και private coaching.

Το Πρόγραμμα Υποκριτικής περιλαμβάνει σύγχρονο χορό, κίνηση, yoga, θεατρική ξιφασκία/πάλη, φωνητική, τεχνική για οντισιόν, ερμηνεία κειμένου, σκηνική παρουσία, υποκριτική για κινηματογράφο κ.λπ., ενώ το NYAS δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν μαθήματα μεμονωμένα ή συνδυασμό τους.

Το N.Y.A.S. για την περίοδο 2010-2011 εστιάστηκε κυρίως στην υποκριτική, την κίνηση, το σώμα και τη φωνή και κατέληξε στην παρουσίαση ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης από τους σπουδαστές που ανέβηκε τον Ιούνιο 2011 στο Θέατρο Ροές, τους «20 Ήρωες του Θεάτρου»: Από την «Μήδεια» του Ευριπίδη στην «Ψύχωση» της Σάρα Κέην (Ευριπίδης-Σοφοκλής-Σαίξπηρ-Στρίντμπεργκ-Τσέχωφ-Ιονέσκο-Μπέκετ-Μίλερ-Ζιν-Ντουκόβσκι-Άλμπι-Κέην).

Την περίοδο 2011-2012 η δραστηριότητα του N.Y.A.S. εμπλουτίσθηκε με τμήμα σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας-μάσκας, στο οποίο δίδαξε ο καταξιωμένος σκηνογράφος-ενδυματολόγος Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) με Guest Artist τον σχεδιαστή φωτισμών θεάτρου Σάκη Μπιρμπίλη. Έργα των σπουδαστών από το project παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό και επαγγελματίες του θεάτρου.

Η θεατρική παράσταση του Studio «Life is a Cabaret» παρουσιάστηκε στο Θέατρο Ροές και αποτέλεσε ένα ταξίδι σε ήρωες από αριστουργήματα του θεάτρου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ στο New York Acting Studio:

Υποκριτική για ΘΕΑΤΡΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (Ελληνική ΚΑΙ Αγγλική γλώσσα)

Σύγχρονος Χορός | Κίνηση | Alexander Technique | Yoga | Θεατρική Ξιφασκία/Πάλη |

Φωνητική | Ορθοφωνία | Ερμηνεία κειμένου | Σκηνική Παρουσία | Χοροθέατρο |

Τεχνική για ΟΝΤΙΣΙΟΝ | Private COACHING |

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ | Ενδυματολογία | Κατασκευή ΜΑΣΚΑΣ |

Σχεδιασμός Φωτισμού Σκηνής | Κουκλοθέατρο κατασκευή και εμψύχωση |

Θεατρικά Παιχνίδια από όλο τον κόσμο | Αφήγηση Παραμυθιών

Προετοιμασία για σπουδές στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ:

Τριετή (δίπλωμα NYAS), Μονοετή (δίπλωμα NYAS), Επιλογή μαθημάτων, Σεμινάρια, Private coaching

Λειτουργούν ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ Τμήματα 6-10 ατόμων. Σε κάθε μάθημα δουλεύουν ΟΛΟΙ οι μαθητές

Πληροφορίες και Εγγραφές: τηλ: 6977-90.61.66 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
New York Acting Studio, Μιαούλη 11, Ψυρρή, μετρό Μοναστηράκι
www.newyorkactingstudio.gr
Blogger blog: http://newyorkactingstudio.blogspot.com
* facebook: http://www.facebook.com/pages/New-York-Acting-Studio/282059245143088