Ο Kenny Maclellan στο NYAS: Σκηνογραφία-Ενδυματολογία

Το πρόγραμμα μαθημάτων σκηνογραφίας – ενδυματολογίας διαρκεί για 12 εβδομάδες.

Κάθε project επιλέγεται από επαγγελματία σκηνοθέτη, ο οποίος, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα (Κέννυ Μακ Λέλλαν), θα παρακολουθεί όλη την πορεία εξέλιξης της μελέτης και παρουσίασης της σκηνογραφικής και ενδυματολογικής πρότασης, ενώ ως guest, ο γνωστός σχεδιαστής φωτισμών του θεάτρου Σάκης Μπιρμπίλης (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο, Ηρώδειο, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Νέου Κόσμου κ.λπ.) θα εξετάσει τις μεθόδους φωτισμού της σκηνής και του σκηνικού μιας παράστασης.

Οι σπουδαστές θα επισκεφθούν δυο κεντρικές Αθηναϊκές σκηνές, όπου θα επιλέξουν σε ποια σκηνή θα βασιστεί η μακέτα τους. Επίσης θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία Θεατρικά έργα τα οποία θα αφορούν οι εργασίες τους.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν: ιστορία θεάτρου, ιστορία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας, σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών, κατασκευή πλαστικής μακέτας, μάσκας, θεατρικών στοιχείων και ενδυματολογικών αξεσουάρ.

Σκοπός των μαθημάτων δεν είναι η παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου σκηνογράφων από μια ορισμένη σχολή σκηνογραφίας, αλλά η καθοδήγηση και ενθάρρυνση κάθε σπουδαστή να μην ψάχνει εύκολες και συμβατικές λύσεις, αλλά, μέσα από βαθειά έρευνα να αποκτά τη δική του ερμηνεία και προσέγγιση προς την σκηνογραφία και ενδυματολογία.

Στο τέλος των μαθημάτων, οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν μια πλαστική μακέτα και σχέδια κοστουμιών, τόσο στους συνεργάτες του studio όσο και σε επιλεγμένους καλεσμένους, καθώς και στην υπόλοιπη ομάδα του NYAS, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, φιλική συζήτηση και αποτιμήσεις, ενώ στο τέλος της χρονιάς, επιλεγμένα έργα από όλα τα project θα παρουσιαστούν σε ενιαία Έκθεση σε ειδικά διαμορφωμένο και προβεβλημένο χώρο, στο ευρύ κοινό και σε προσκεκλημένους επαγγελματίες του θεάτρου.

Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τις παραγωγές του NYAS που θα παρουσιαστούν στο τέλος του χρόνου.

Πρόγραμμα Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας:
Διάρκεια: 12 Εβδομάδες
Από 25/10/12 και κάθε Πέμπτη 8μ.μ.-11μ.μ.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα γραφεία μας.
Κόστος: 80 ευρώ ανά μήνα (Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α)

NEW YORK ACTING STUDIO
Μιαούλη 11, 3ος όροφος, Ψυρρή (30 μ. από μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο: 6977-906-166 | email: newyorkactingstudio@gmail.
com | http://newyorkactingstudio.gr | http://newyorkactingstudio.blogspot.com/

<<ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ>>

Ο ΚΕΝΝΥ ΜΑΚ ΛΕΛΛΑΝ

Kenny-MacLellanΟ Kenny Maclellan είναι γνωστός από τη συνεργασία του με μεγάλα φεστιβάλ (Αθηνών, Εδιμβούργου, Βρυξελλών, Βιέννης, Βαρσοβίας, Κολωνίας, Παρισιού), και θέατρα (Royal Shakespeare Company, The Royal Court, The Traverse Theatre, Opera De Montpellier, New Israeli Opera, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Theseum Ensemble, χοροθέατρα Οκτάνα, Sine Qua Non κ.λπ.), καθώς και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Danny Boyle, Roger Michell, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρούλα Πατεράκη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Γιάννης Ιορδανίδης, Nikita Milivojevic κ.ά.).
Έχει κάνει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις, όπως (ενδεικτικά): «Οιδίπους Τύραννος» (σκην. Τσέζαρις Γκραουζίνις, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου), «Ηρακλής Μαινόμενος» (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 2011), «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι (σκην. Nikita Milivojevic, Εθνικό Θέατρο, 2011), «Λιωμένο Βούτυρο» (σκην. Σίμος Κακάλας, Εθνικό Θέατρο, 2008), «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Φεστιβάλ Αθηνών, 2007, περιοδεία στην Ευρώπη), «Η μνήμη των κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου (ΚΘΒΕ, 2002), «H.I.D.» του Howard Brenton από την Royal Shakespeare Company, σε σκηνοθεσία του γνωστού από τις ταινίες «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire» Danny Boyle.

Ο Kenny MacLellan αποφοίτησε από τη σχολή καλών τεχνών Γλασκόβης. Σπούδασε σκηνογραφία στο Motley School of theatre design, στο Λονδίνο, όπου τιμήθηκε με το Lindury Prize for theatre design. Έχει διδάξει σκηνογραφία - ενδυματολογία σε διάφορα μέρη του κόσμου.
New York Acting Studio - Μια νέα ματιά στις τέχνες

ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, 3ΜΗΝΟΙ ΚΥΛΟΙ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Υποκριτική | film acting | φωνητική | ορθοφωνία | κίνηση | χορός | yoga
θεατρική ξιφασκία/πάλη | τεχνική οντισιόν | σκηνογραφία | ενδυματολογία
κατασκευή μάσκας | σχεδιασμός φωτισμού σκηνής | κουκλοθέατρο
θεατρικά παιχνίδια απ' όλο τον κόσμο | υποκριτική (τμήμα εφήβων)
προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό | ιδιαίτερα μαθήματα

Το Art magazine ως χορηγός επικοινωνίας του New York Acting Studio και φέτος, προσφέρει στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Μαθημάτων Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας με τον Kenny Maklellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν).
Διάρκεια: 25/10/12 έως 10/01/13

Οι κληρώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα!


2 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:151 Xenia Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 17:37 δημοσιεύθηκε από Xenia

    Σκηνογραφία- όταν η σκηνή ζωντανεύει....αποκτά κίνηση, χρώμα και μαγεία!

  • ID:147 eva Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 14:15 δημοσιεύθηκε από eva

    >!