Στέφανος Κορκολής «Solo Piano»

Στέφανος Κορκολής Στέφανος Κορκολής

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note μια ξεχωριστή, διαδραστική πιανιστική παράσταση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις και εκλεκτούς καλεσμένους. Ραντεβού κάθε Κυριακή απόγευμα στις 17:30.

Η παράσταση «Solo Piano» περιλαμβάνει κλασσικά έργα, όχι με την στενή ακαδημαϊκή έννοια, αλλά με την έννοια των διαχρονικών αξιών.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά κομμάτια μεταγραμμένα (transcriptions) για πιάνο, μεγάλων συνθετών, μία συρραφή (μοντάζ) μουσικών από τον κινηματογράφο, κάποια έργα μου για πιάνο, στυλιστικές παραλλαγές σε πασίγνωστα θέματα και αυτοσχεδιασμούς, βασισμένους σε δικές του προτάσεις.

Άλλωστε, η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε αυτά τα «Κυριακάτικα απογεύματα» είναι απαραίτητη!

Ο Στέφανος Κορκολής σημειώνει: «Είναι μία παράσταση που ο κόσμος καθορίζει κατά κύριο λόγο το πρόγραμμα. Πιο διαδραστική δεν γίνεται. Η ιδέα ξεκίνησε πολύ απλά έως πεζά θα έλεγα. Ανέκαθεν τις Κυριακές τα απογεύματα βαριόμουν φρικτά και είχα και αυτήν την μελαγχολία που νομίζω όλοι μας την έχουμε. Μάλλον μας έχει μείνει από την σχολική περίοδο. Προσωπικά, την ξόρκιζα στο πιάνο μου, είτε αυτοσχεδιάζοντας, είτε παίζοντας κομμάτια αγαπημένων μου συνθετών. Αυτό ακριβώς θέλησα να το μοιραστώ με τον κόσμο. Ήδη ξεκινήσαμε και το αποτέλεσμα ήταν τόσο ζεστό και όμορφο. Πάνω απ' όλα ανθρώπινο. Όπως άλλωστε οφείλει να είναι η μουσική. Ανθρώπινη.»

Ραντεβού με τον Στέφανο Κορκολή κάθε Κυριακή την ώρα που δύει ο ήλιος.

Πληροφορίες
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
«Solo Piano»

Κάθε Κυριακή στις 17:30

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: 17.30

Γενική είσοδος: 15 ευρώ & 20 ευρώ

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com//Half_Note